Vreau sa anulez contractul pentru fabricarea mobilei

24 decembrie 2018 46

Buna ziua. Am comandat o bucatarie de la o firma care face mobila la comanda. Am incheiat un contract, totul a fost ok, suma mi s-a comunicat din start cu toate ca e cam costisitoare achizitia. M-am consultat cu fratele si am ajuns la concluzie ca e prea scump pentru noi. La a 7-a zi de la intocmirea contractului, am hotarit sa merg sa-mi intorc banii (avansul), stiind ca e posibil in decurs de 14 zile sa returnez produsul. Aici am primit urmatorul raspuns: ca bucataria este deja in lucru, adica lemnul/materia prima este deja taiata dupa marimile proiectului bucatariei mele si ei nu vor avea ce face cu aceste produse si ramane ca rebut. Mi-au zis ca imi dau materia prima asa taiata cum este si fac recalcul pe cost. Mi-au zis ca de ce am acceptat sa inchei contract si tocmai acum sa ma razgandesc. Este corect sa solicit toti banii mergand la protectia consumatorului ori nu? Multumesc!

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua Mariana,

Dacă rezilierea are loc din cauza încălcării condiţiilor contractului de către beneficiar aceasta este obligat să suporte costurile pentru paguba cauzată prin rezilierea contractului, deci, dvs trebuie sa suportați costurile deoarece prestatorul nu se face vinovat de nici o încălcare contractuală or nu va fost încălcate nici... mai detaliat un drept privind protecția consumatorului.

Ar fi posibil de solicitat plata făcută în avans prin prisma îmbogățirii fără justă cauză dar aceștia ar putea impută plățile la construirea mobilei deja existente...

24 decembrie 2018
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Mariana,

Odată ce ați încheiat contractul trebuie să îl respectați, aceasta este regula. În caz de reziliere o să achitați prejudiciul celeilalte părți, precum și venitul ratat.

25 decembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Este scris in contract ca suma respectivă a fost achitata cu titlu de arvuna?
Daca nu, avansul trebuie sa va fie restituit.
Daca da, suma respectivă va fi retinuta de către companie, plus ea poate sa va solicite prejudiciu.

14 zile se calculează din momentul predarii bunului.
Respectiv când va... mai detaliat fi gata bucataria si va fi livrata, daca veti gasi neajunsuri sau aceasta nu va corespunde intelegerii contractuale (marimi, calitate), Dvs veti putea sa restituiti bucataria.
In acest caz, daca Contractul prevede ca suma respectivă a fist achitata cu titlu de arvuna, vanzatorul va fi obligat sa va intoarca dublul sumei.

25 decembrie 2018