Vreau sa procur o casa, iar ea este pusa in gaj din anul 2003 la o firma care nu mai exista!

16 septembrie 2019 38

Buna ziua. Vreau sa procur o casa de locuit de la o doamna. Doamna a luat un credit in anul 2003 de la firma Procredit - actualmente ProCredit Bank dupa reogarnizare. Creditul a fost achitat in totalitate, numai ca doamna nu a stiut ca trebuie sa scoata casa din gaj. Doamna nu detine niciun act, cecuri care sa confirme achitarea creditului. La Oficiul Cadastral se solicita certificat de la firma Procredit (care la moment nu mai exista), precum ca a achitat creditul ca sa scoata casa din gaj. Doamna a contactat un advocat, care a inaintat o actiune la judecata Floresti, pe care a castigat-o, dar mai apoi a aflat ca cei de la Cadastru au contestat la Curtea de Apel. Cum sa procedam, daca pierde la Curtea de Apel? Cum e posibil de scos gajul. Creditul este achitat, doamna dupa asta a mai avut credite.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Păi urmeează să așteptați Decizia CA, totodată presupun că ProCredit Bank a succes drepturile primei bănci dacă a avut loc o reformare care deține informația cu privire la statutul debitorului care poate emite un extras precum că datoria a fost stinsă integral.

Totodată, cei de la cadastru urmează de aflat... mai detaliat ce capăt de acțiune au atacat, deoarece suspiciunea achitării nu văd rezonabil de ce ar atacao, posibil să fie alte circumstanțe de drept sau de fapt.

17 septembrie 2019