Ответы 3611  

Иные отрасли

Долг по кредиту

Здравствуйте. Имею долг по кредиту в сумме 6.000 лей, приходило письмо от судисполнителя, но в суд не могла прийти. Скажите пожалуйста могу ли я выехать за границу на 2 дня, мог ли суд запрет поставить?

Titlul executoriu emis in RM poate fi executat în altă țară?

Buna! Titlul executoriu emis in RM are efecte juridice (poate fi executat) și în alt stat, de exemplu în România? Fostul soț muncește în altă țară. Pot înainta spre executare peste hotare titlul executoriu privin încasarea pensiei alimentare?

Aparataj medical

Bună ziua. As dori sa aflu cum este posibil de adus în Moldova aparataj medical din alta țară. Se poate face ca persoana fizica sau doar persoana juridica? Devamarea, acte necesare? Și de ce este nevoie pentru utilizarea lor ca persoana juridica (cabinet, centru)?

Закрыто Invitație pentru depunerea jurământului, dacă am interdicție pe Schengen?

Bună ziua. Dacă am interdictie pe Schengen cu pasaportul biometric, îmi va putea da consulatul României invitație la jurământ? Sunt căsătorită cu un cetățean român, avem certificat de căsătorie românesc, copil mic, adresa de domiciliu în România. Ajutați-mă, vă rog!

Cum sa aflu numarul dosarului meu pentru cetatenie romana?

Buna ziua. A-m depus cererea pentru redobandirea cetateniei Române la consulat, dar nu am numarul dosarului pentru urmarirea statutului dosarului. Cum sa aflu numarul dosarului meu pentru cetatenie romana?

Certificat de cetățenie română

Buna ziua. Locuiesc in Italia și în data de 17.09.2021 am depus jurămîntul de credinta la consulatul din Trieste, Italia. Am primit Certificatul de cetățenie, dar mi s-a comunicat că pentru certificatul de nastere trebuie neaparat sa merg in Republica Moldova sau in Romania, pentru că la Trieste...

Îndemnizatia unică pentru profesori

Bună ziua. Am absolvit facultatea de pedagogie în 2019 si am fost angajata pe 1 septembrie 2020 pe specialitate, dar fara repartizare de la minister. Pot sa solicit acum indemnizatia?

Законные основания для съёмки людей

Здравствуйте, уважаемые юристы! Хочу вас спросить как обстоит право на съёмку посторонних лиц. Например, имею ли право снимать человека открыто или скрытно, который может нарушать закон или мои права? Или могу скрытно или открыто снять государственного служащего на камеру в случае, если вижу...

După moartea părintelui pensionar, cine moștenește pensia: soția sau copiii?

Buna ziua. Tatăl meu a decedat in decembrie 2020. Mama mea se afla în divorț de cativa ani la momentul decesului. Formal divorțați, dar locuiau în aceeași casă. El primea o pensie de invaliditate (gradul 1 sever), era orb și dependent de ajutor. Eu, fiind fiica lui, aveam procura generala pentru...

Закрыто Interdictie pe spatiul Schengen

Buna ziua. Sunt căsătorită cu un cetățean român, avem copil impreuna, dar am interdictie pe spatiul Schengen și nu pot merge la soț acasă în România. Am depus cerere pentru depunerea juramantului, dar ma trimit in Romania sa-mi fac drept de ședere. Pot cumva scoate interdictia, ca sa pot merge...

Виза для друга из Ирана

Здравствуйте. Я хочу пригласить друга с женой (мы с ним работали вместе в Турции), у него гражданство Ирана. Будьте добры, подскажите: нужна ли им виза? Если да, то куда обратиться или как это все организовать? И на какой срок она даётся? Спасибо большое.

Indemnizația pentru tinerii specialiști in domeniu pedagogiei

Buna ziua. Am fost angajata in domeniul invatamantului incepand cu 1 septembrie 2019, cu contract cu durata nedeterminata, dar studiile universitare le-am absolvit in 2020 (sectia frecventa redusa, la contract). Am eu dreptul în anul 2021 sa beneficiez de îndemnizatia pentru tinerii specialisti?