Ответы 22759  

Новый Faliment pentru persoane fizice

Buna ziua. As vrea sa aflu daca in Republica Moldova pot sa declar faliment. Sau cum as putea altfel sa prelungesc sau sa micsorez creditele?

Новый Schimbarea numelui copilului

Bună ziua. Am un copil cu fostul soț și doresc sa schimb familia copilului. De ce documente am nevoie? Fostul soț este de acord să fie decăzut din drepturile părintești. Se poate face la notar un document ca el este de acord pentru schimbarea familiei copilului?

Новый Am credite neachitate

Buna ziua. Am 7 credite neachitate de 3 luni. Am rămas fără venit și cu un copil mic, nu am cu ce achita. Va rog să-mi dați un sfat cum se procedez si ce va urma?

Новый Concediu de îngrijire în cazul celui de-al doilea copil

Ziua bună! La moment mă aflu în concediu de îngrijire al primului copil (2 ani si 2 luni cu plată și următoarea perioada până împlinește 3 ani va fi fără plată). Acum copilul are 1 an și 9 luni, iar eu sunt însărcinată cu al doilea copil. Mă interesează ce se va întâmpla în perioada după 2 ani...

Новый A lovit un minor

Bună ziua. Un tânăr în vârstă de 26 de ani s-a bătut cu altul de 16 ani. Părinții minorului vor să depună plângere la poliție. Ce consecințe pot urma pentru tânărul de 26 ani?

Новый Permis de conducere

Buna ziua. Am primit o amendă pentru condus fără permis de conducere (cu toate că dețin permis, dar de o categorie necorespunzătoare), pot la 18 ani să dau examen pentru permis de categoria B?

Новый Donatia firmei catre fiica de 8 ani

Buna ziua. Poate tatal care are firma inregistrata pe numele sau sa o faca donatie fiicei sale care are 8 ani? Sau ce alte variante exista?

Новый Concediu si/sau ajutor material in cazul casatoriei

Buna ziua. Exista vreo lege care sa prevada ca mirii pot beneficia de concediu cu ocazia casatoriei? Se ofera ajutor material cu ocazia casatoriei din partea statului, sau a companiei sau din partea sindicatelor? Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu gasesc reglementarile la aceasta tema.

Новый Pensia alimentara

Buna ziua. Eu domiciliez in Singerei, fostul sot locuieste in Briceni si nu pot incasa pensia alimentara pentru 2 copii. M-am adresat la executorul la locul de trai al fostului sot si nu am niciun raspuns de 4 ani. Ce sa fac? Multumesc!

Новый Masina cu numere romanesti in Moldova

Buna ziua. Sunt cetatean moldovean si am facut permis de conducere romanesc in temeiul permisului de sedere (nu am cetatenie romana). Pot sa cumpar o masina cu numere romanesti si sa o introduc in MD cu actele mele? Daca da, pentru cat timp?

Новый Inchirierea autovehicolelor

Buna! Ati putea sa imi explicati care este procedura de deschidere a unei afaceri de dare in chirie a autovehiculelor?

Новый Escrocherie la lucrări de reparație

Buna ziua. Am contractat o persoană fizică pentru niște lucrări de reparație, care a cerut bani in avans pentru materiale. Lucrările nu au fost executate, persoana răspunde la telefon și tot promite că va întoarce banii. Avem recipisa semnată de el. Cum trebuie de procedat în cazul dat? Să ne...

Новый Pensie alimentară

Bună ziua. Recent am depus la starea civila cerere de divorț de comun acord. Înainte de a depune cererea, am convenit ca sotul va putea vedea copilul cand va dori și ii va achita lunar o suma de ban. După ce am depus cererea, insa, mi-a zis verde în ochi ca nu voi vedea niciun leu de la el....

Новый Tatal copiilor mei nu are grija de acestia dupa divort

Buna ziua. Sunt divortata de tatal copiilor, dar am pastrat numele fostului sot. Copiii au ramas cu mine, iar tatal nu are grija de ei. Ce pot face ca sa am toate drepturile in privinta copiilor si sa nu depind de acordul tatalui?

Новый Pensia alimentară

Bună ziua. În cazul achitării pensiei alimentare pentru copil, cine din parinți trebuie să deschidă cont bancar: părintele care plătește sau părintele care primește pensia?