Ответы 22759  

Revenirea la munca din concediul de ingrijire a copilului

Buna ziua! Angajatul pleaca in anul 2019 in concediu maternitate, ulterior in concediu partial platit de ingrijire a copilului pana la varsta de 3 ani. In anul 2020, functia respectiva a fost redusa din statele de personal (persoana in cauza nu a fost avizata la acel moment). In prezent...

Reclamarea cotei părți din casa părintească.

Buna ziua. Suntem 3 frați, tatăl a decedat, iar mama detine 1/2 cota parte din casa. Mama intenționează sa nu-mi revina nimic. Sunt căsătorit. Pot cere partea mea din casa?

Certificat de cetățenie română

Buna ziua. Locuiesc in Italia și în data de 17.09.2021 am depus jurămîntul de credinta la consulatul din Trieste, Italia. Am primit Certificatul de cetățenie, dar mi s-a comunicat că pentru certificatul de nastere trebuie neaparat sa merg in Republica Moldova sau in Romania, pentru că la Trieste...

Sechestre multiple pe conturile bancare, inclusiv cel cu indemnizatia copilului

Buna ziua. Din pacate, am probleme cu executorii. Anul drecut nu am lucat din cauza pandemiei. Anul acesta, unii din executori au scos sechestrele de pe salariu si masina, dar 2 executori nu vor sa le ridice. La unul am avut 3 credite, la doua din ele am stins datoria, a ramas unul, dar oricum...

Закрыто Referitor la art. 264 cp

Buna ziua. Cum sa inteleg termenii folositi in articolul 264 CP: vatamare medie, vatamare grava - ce presupun acestea, includ operatii, coma?

Pot să depun actele la școala auto?

Bună ziua. Am fost recunoscut vinovat pentru conducerea autovehicului în stare de ebrietate, în baza articolului 264 alin. 1 CP. Sentința a fost pronunțată pe 28 iunie 2019. Pot să depun actele la școala auto?

Îndemnizatia unică pentru profesori

Bună ziua. Am absolvit facultatea de pedagogie în 2019 si am fost angajata pe 1 septembrie 2020 pe specialitate, dar fara repartizare de la minister. Pot sa solicit acum indemnizatia?

Vanzarea cotei de pamant se impoziteaza?

Salutare! Am vandut recent cota de pamant arabil moștenită de la părinți. O sa trebuiască sa achit impozit pe venitul obtinut din tranzactie și sa o includ în declarația de venit? Mulțumesc.

Furt savarsit de minor aflat in plasament

Bun ziua. Minorul de 16 ani, pe care il am in plasament, este orfan. Fura permanent bani din casa, iar recent a furat de la profesorul lui 1.000 de lei. Sunt obligata sa achit eu si el sa fure mai departe fara nicio consecinta?

Donație

Buna ziua. Dacă o persoană dăruiește un bun prin procură, cine trebuie sa declare la fisc că a donat bunul? Prima persoană sau cea care l-a reprezentat prin procură? In contract prima persoană este cea care este numită donator, dar se specifica ca a fost reprezentat prin procura de alta persoană.

Modificarea actelor copiilor

Buna ziua. E posibil de modificat actele copiilor și de radiat tatăl din certificatul de naștere, dacă tatăl este cetățean străin și dacă nici n-a existat căsătoria?

Законные основания для съёмки людей

Здравствуйте, уважаемые юристы! Хочу вас спросить как обстоит право на съёмку посторонних лиц. Например, имею ли право снимать человека открыто или скрытно, который может нарушать закон или мои права? Или могу скрытно или открыто снять государственного служащего на камеру в случае, если вижу...

Escrocherie

Buna ziua. În anul 2020 am terminat școala auto. O cunoscinta m-a convins ca are cunoscuți la Centrul de testare ASP si ca mă ajută cu examenele de teorie și practică. I-am dat o sumă de bani pentru acest aranjament și deja de un an mă tot poartă cu vorba, că în curând o să mă cheme să dau...