Ответы 4719  

Семейное право

Новый Schimbarea numelui copilului

Bună ziua. Am un copil cu fostul soț și doresc sa schimb familia copilului. De ce documente am nevoie? Fostul soț este de acord să fie decăzut din drepturile părintești. Se poate face la notar un document ca el este de acord pentru schimbarea familiei copilului?

Новый Concediu de îngrijire în cazul celui de-al doilea copil

Ziua bună! La moment mă aflu în concediu de îngrijire al primului copil (2 ani si 2 luni cu plată și următoarea perioada până împlinește 3 ani va fi fără plată). Acum copilul are 1 an și 9 luni, iar eu sunt însărcinată cu al doilea copil. Mă interesează ce se va întâmpla în perioada după 2 ani...

Новый Donatia firmei catre fiica de 8 ani

Buna ziua. Poate tatal care are firma inregistrata pe numele sau sa o faca donatie fiicei sale care are 8 ani? Sau ce alte variante exista?

Новый Pensia alimentara

Buna ziua. Eu domiciliez in Singerei, fostul sot locuieste in Briceni si nu pot incasa pensia alimentara pentru 2 copii. M-am adresat la executorul la locul de trai al fostului sot si nu am niciun raspuns de 4 ani. Ce sa fac? Multumesc!

Новый Pensie alimentară

Bună ziua. Recent am depus la starea civila cerere de divorț de comun acord. Înainte de a depune cererea, am convenit ca sotul va putea vedea copilul cand va dori și ii va achita lunar o suma de ban. După ce am depus cererea, insa, mi-a zis verde în ochi ca nu voi vedea niciun leu de la el....

Новый Tatal copiilor mei nu are grija de acestia dupa divort

Buna ziua. Sunt divortata de tatal copiilor, dar am pastrat numele fostului sot. Copiii au ramas cu mine, iar tatal nu are grija de ei. Ce pot face ca sa am toate drepturile in privinta copiilor si sa nu depind de acordul tatalui?

Новый Pensia alimentară

Bună ziua. În cazul achitării pensiei alimentare pentru copil, cine din parinți trebuie să deschidă cont bancar: părintele care plătește sau părintele care primește pensia?

Новый Casă contruită împreună până la oficializarea căsătoriei

Buna ziua. Sunt căsătorită de 1a n și ceva, dar până la căsătorie am trăit 8 ani în concubinaj, perioada în care am construit împreună o casa. Actele pentru casa soțul le-a făcut înainte ca să oficializam căsătoria. El are 2 copii deja căsătoriți din prima căsătorie, iar eu un copil minor care,...

Am crescut, iar mai tarziu am si infiat 3 copii

Buna ziua! Am avut sub tutela multi ani 3 copii ai surorii decedate, iar mai tarziu i-am infiat, dar documentele nu s-au schimbat pe familia mea. In asa caz, mi se adauga ceva ani la stagiul de munca, adica ma ajuta la pensie?

Может ли родитель подать на выплату алиментов?

Добрый день! В 2011 году был расторгнут брак и назначены алименты на одного ребенка, которые не выплачивались. В 2012 году было написано заявление у судебного исполнителя о выдачи исполнительного листа и о том, что претензий к должнику нет. Может ли родитель, который не выплачивал алименты,...

Divorț

Buna ziua. Am dat la divorț prin judecata, fostul soț fiind peste hotare nu a primit scrisoare. Au avut loc 2 sedinte și s-a pronuntat desfacerea căsătoriei. Menționez ca nu avem copii sau avere de impartit. Sotul stia ca dau la divorț. Recent, sotul a revenit de peste hotare (peste 4 zile dupa...

Divorț și partajarea automobilului

Bună ziua Doresc să divorțez, cu soțul avem procurat un automobil. Aș vrea să am și eu o parte din acesta. Unde trebuie să depun cererea de divorț și pentru partajare - la starea civilă sau in instanță?

Divorțul în cazul căsătoriei înregistrate peste hotare

Bună ziua. Care este procedura de divorț în cazul în care căsătoria a fost înregistrată în Italia, însă avem certificatul de căsătorie transcris în RM? Este posibilă solicitarea divorțului în RM, sau e nevoie de divorțat în Italia, după care transcris? Familie fără copii.

Stabilire cu traiul peste hotare cu copii minori

Buna ziua. După divorț copiii au rămas in familia tatălui, eu însă mi-am schimbat familia după actualul dor și vrem sa ne stabilim cu traiul peste hotare cu copiii. De ce o sa am nevoie de la tatăl copiilor și de care alte acte?

Развод

Добрый день. 10 лет назад мы с мужем расписались в Бендерах, он - гражданин Молдовы, я - ПМР. Мы легализовали свидетельство в Варнице в 2011г. Год назад мы развелись в Приднестровье. Мне сказали, что теперь нужно и по Молдове тоже. У нас есть несовершеннолетний ребенок, 9 лет, проживает на...