HomeОтветыCati metri patrati se atribuie unui angajat?
Cati metri patrati se atribuie unui angajat?
8 апреля 202147
Victoria
Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, cati metri patrati ii revin angajatului la locul de munca? Care articol din Codul Muncii sau alte legi reglementeaza acest aspect?
Как добавить пояснения по моему вопросу?
Если хотите вступить в диалог с юристами по Вашему вопросу, добавьте собственный комментарий под ответами юристов. Для этого Вам необходимо войти в профиль пользователя, следуя по ссылке отправленной сервисом yAvo на Ваш почтовый ящик.
Codul muncii nu prevede o asemenea reglementare, un alt act care să menționeze asupra acestui fapt n-am întîlnit deși colegii ar fi binevenit sa adauge dacă cunosc.
Este greu de abordat asemenea subiect in condițiile in care exista o multitudine de funcții și tipuri de serviciu pentru care este greu...mai detaliatde stabilit un spațiu de munca egal or acesta ar diferenția de la caz la caz. O asemenea abordare ar putea fi prevăzută de Regulamentul intern al entității unde lucrați sau de Conventia colectivă sau chiar CIM.
Bună ziua.
Conform Hotărîrii Guv. nr. 353 din 05.05.2010, Încăperile de lucru trebuie să aibă suprafaţa, înălţimea şi volumul de aer suficiente, care să permită lucrătorilor să-şi îndeplinească sarcinile de lucru fără riscuri pentru securitatea, sănătatea sau confortul acestora. Calcularea dimensiunilor încăperilor şi a volumului de aer în încăperi se...mai detaliatefectuează în conformitate cu anexa nr. 4.
Anexa nr. 4 la Cerinţele minime de securitate şi sănătate la locul de muncă
CALCULAREA dimensiunilor încăperilor şi a volumului de aer în încăperi
1. Pentru spaţiile în care au loc procese tehnologice ce degajă căldură, umiditate, pulberi, gaze, vapori etc., înălţimea minimă a încăperilor de lucru trebuie să fie de cel puţin 3 m, iar volumul minim de aer pentru fiecare lucrător – de cel puţin 12 m³.
2. Pentru spaţiile în care se desfăşoară activităţi administrative sau comerciale, înălţimea minimă a încăperilor de lucru trebuie să fie de cel puţin 2,6 m, iar volumul minim de aer pentru fiecare lucrător – de cel puţin 10 m³.
Andrei Domenco
Buna ziua,
Codul muncii nu prevede o asemenea reglementare, un alt act care să menționeze asupra acestui fapt n-am întîlnit deși colegii ar fi binevenit sa adauge dacă cunosc.
Este greu de abordat asemenea subiect in condițiile in care exista o multitudine de funcții și tipuri de serviciu pentru care este greu... mai detaliat de stabilit un spațiu de munca egal or acesta ar diferenția de la caz la caz. O asemenea abordare ar putea fi prevăzută de Regulamentul intern al entității unde lucrați sau de Conventia colectivă sau chiar CIM.