Acordul vecinilor

29 декабря 2018 48

Mi-am procurat doua apartamente la parter, la un bloc de doua etaje in care locuiesc 18 vecini. Vreau sa solicit certificat de urbanism la primarie, pentru a sparge geamul si a construi o anexa, sa schimb din locativ in frizerie. Nu avem asociatie de locatari. Am facut expertiza tehnica, am acordul vecinului din stanga si dreapta. Primaria imi cere acordul tuturor vecinilor. Prin modificarile pe care le voi face afectez direct vecinul din dreapta, stanga si deasupra. Vecinii sunt problematici. Consider abuziv sa se solicite toate semnaturile. Spuneti va rog cum sa procedez? Si doi: vecina deasupra nu vrea sa-mi dea acord, cum pot solutiona problema in mod corect. M-am intors de dupa hotare, mi-am procurat apartamentul in centru ca sa pot munci acasa linga copiii, sunt frizer de meserie si nu pot de nicio maniera rezolva intrebarea.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Адвокат-стажер
  • Гражданское право

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Legea prevede condiție obligatorie pentru obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construcție -
acordul autentificat notarial al coproprietarilor de imobil/teren ale căror interese pot fi afectate nemijlocit în procesul executării lucrărilor de construcţie şi în perioada exploatării obiectului construit.

Doar prin negocieri cu acea vecina... mai detaliat puteti solutiona. Nu poate fi obligată, pentru ca ea e vizată direct (sub apartamentul ei va fi o incapere unde se va desfășura o afacere).

Dvs ati cumparat un apartament. Schimbarea destinatiei presupune proceduri suplimentare poate și mai anevoioase decât acordul vecinilor.

O soluție ar fi incheierea unui contract de schimb al apartamentului pe un spatiu nelocativ.

30 декабря 2018