Am cumparat o masina furata (fara sa stiu ca a fost furata de peste hotare)

29 апреля 2021 44

Bună ziua. Ma aflu peste hotare, iar anul trecut am ajutat un prieten de-al meu să cumpere o masina in rate. Mai exact, eu am cumpărat masina cu un credit luat la o companie de cmicrofinantare, ca ulterior prietenul să-mi ramburseze banii platiti. Masina a fost cumparata de la un dealer (parcare cu vanzare) din Chișinău. I-am făcut procura prietenului meu, iar acesta a mers cu ea in Germania la munca. Intr-o zi a fost oprit de poliție care l-a informat ca masina in cauza a fost furată 10 ani in urma din Italia. Ce pot face in acest caz? Cum se poate rezolva aceasta problema? Cu creditul și cu dealerul care mi-a vandut o masina furata?

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua,

Adresați-vă unui avocat și inițial începeți cu înaintarea unei plângeri penale către Procuratura mun. Chișinău, oficiul razei unde se află dealer-ul, la plângere atașați înscrisurile poliției Italiene care confirmă faptul că mașina a fost furată anterior.

Plângerea respectivă este necasară în cazul în care compania care va vândut mașina refuză... mai detaliat sub orice formă să vă întoarcă banii și să vă compenseze toate prejudiciile aduse, or această prezumându-se a deține calitatea de profesionist și activând legal urma să dețină toate mașinile cu actele în regulă ca ulterior la vânzarea acestora să nu apară divergențe, prin urmare ar putea exista dubii că compania cunoștea despre faptul că mașina a fost furată, în acest sens falsificând anumite acte și tăinuind anumite momente.

30 апреля 2021