Vecinul si-a facut scurgere direct in drum si toata apa vine la mine in curte

9 января 2021 46

Buna ziua. Are dreptul vecinul sa-si faca scurgere direct in drum? Atunci cand ploua sau isi spala masina in curte, toata apa vine in drum si se face noroi mare la mine la poarta, dar si in curte. Recent a mai sapat si un sant adinc in drum langa gardul lui si toata apa se scurge la mine in curte. Ma simt deranjata de acest lucru. As dori sa stiu unde ma pot apela. Multumesc.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
  • Адвокат-стажер
  • Гражданское право

Bună!
Conform art. 590 Cod civil, proprietarul terenului superior [de unde curge apa] este obligat să nu efectueze nici o lucrare de natură să agraveze situaţia terenului inferior. Deci, D-voastră vă puteți opune faptului devierii de către vecin [care construiește scurgere, șanț, etc.] a cursului natural a apelor. Cu atât mai... mai detaliat mult acest lucru este valabil în cazul apelor folosite într-un scop casnic, agricol sau industrial, în condițiile art. 591 Cciv.
În primul rând vă puteți adresa vecinului, ca să pună capăt încălcărilor. În continuare, dacă refuză - veți putea invoca în instanța de judecată tulburarea posesiei asupra terenului D-voastră, în ordinea prevăzută de art. 494 Cciv.
Succes.

14 января 2021