Cineva a luat mai multe credite folosind buletinul meu de identitate, pe care l-am pierdut

24 мая 2021 101

Buna ziua. Am pierdut buletinul si cineva l-a gasit si a luat mai multe credite pe numele meu. Politia a prins faptasul si a trimis cazul in judecata, dar procesul nu a inceput inca. Companiile de creditare Insă imi trimit scrisori acasa, cu toate ca politia le-a pus la curent. Cum procedez in acest caz? Va trebui eu sa achit datoriile, in caz ca persoana trasa la raspundere nu o va face? Voi avea nevoie de avocat sau oricum voi avea castig de cauza? Exista probe foto și video ca persoana inculpata a luat creditele in cauza.

Jurist comments 2

Download discussion
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua,

Desigur că nu puteți fi impusă la astfel de plăți.
Compania de creditare își face lucrul chiar dacă pe alocuri prin metode abuzive pentru ași garanta rambursarea banilor cu orice scop.
La examinarea cauzei penale vor fi chemați în calitatea de martori cei de la compania de creditare pentru a... mai detaliat fi elucidate circumstanțele în sensul dat, dvs puteți în mod repetat printr-o cerere să solicitați de la companie încetarea expedierilor scrisorilor cu privire la neachitare împrumutului și să faceți trimitere la cauze penală care se examinează.

24 мая 2021
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Трудовое право

Buna d-na Veronica, nu nutrebue să achitați creditele, fiindcă ați dat peste niște escroci cărora vor fi trași la răspundere penală conform Codului poenal Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane... mai detaliat prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. Concomitent vă conduceți de celea menționate de colegul meu dl. Andrei.

25 мая 2021