Contraventii rutiera

16 сентября 2021 37

Buna ziua. Intr-o intersecție, am inceput manevra de virare la stânga în timp ce semnalul semaforului era galben. Echipajul de poliție, care se afla la 200 m de la intersecție, a întocmit un proces-verbal în privința mea pe faptul nerespectării semnalului semaforului si mi-au demonstrat un video in care nu se vede semaforul de pe sensul meu de deplasare, ci doar semaforul amplasat pe strada pe care am virat (care arata semnalul verde). Inspectorul susține că dacă semaforul din video este verde, atunci cel de pe sensul meu de deplasare arata in mod obligatoriu rosu. Merita sa contest acest proces-verbal? Procedura de contestare este gratuita sau voi fi nevoit sa achit ceva? Multumesc mult.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
  • Студент
  • Уголовное право
  • Дорожные правонарушения
  • Иные правонарушения
  • Иные отрасли

Salutare Igor, dacă dumneavoastră consideraţi că sunteţi nevinovat atunci sunteţi în drept să depuneţi o contestaţie la autoritatea din cadrul căreia activează agentul constatator (poliţistul).
Taxă de stat nu se achită pentru contestare, dacă depuneţi contestaţia în termen de 3 zile lucrătoare de la data întocmirii atunci în caz de... mai detaliat pierdere în instanţă veţi beneficia de aceeaşi reducere de 50% prevăzută de Art. 34 Cod Contravenţional.
Ţin să menţionez că contestaţia se depune în maxim 15 zile de la data întocmirii procesului-verbal.

Dacă dumneavoastră v-aţi pomenit în situaţia descrisă în pct. 20 subpct 4) din RCR
4) Semnalul galben avertizează că vehiculele care se apropie trebuie să fie oprite în locurile prevăzute la subpunctul
1) din prezentul punct, cu excepţia celor care, la apariţia semnalului, se află atît de aproape de locurile respective, încît nu mai pot fi oprite fără a recurge la frînarea bruscă.
Probabil veţi avea câştig de cauză (dar trebuie de apreciat şi materialul probatoriu a agentului constatator)

Puteţi să mă contactaţi pentru detalii pe email :
iacobalexandrulaw@gmail.com

Succes!
17 сентября 2021