Credit neachitat

16 августа 2021 200

Buna ziua. Am 3 credite neachitate la companii de mincrofinantare, nu am achitat 2 din ele din cauza că am rămas fără loc de muncă și starea sănătății! Creditorul unuia din ele mă sună și spune că vor deschide dosar penal pentru peste escrocherie pentru că nu am achitat și îmi că va pune sechestru pe apartamentul în care am viza de reședință (apartamentul nu-mi aparține). I-am explicat că în prezent nu am resurse suficiente pentru a achita și că voi intoarce banii când mă angajez oficial!

Комментарии юристов 2

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
 • Юрисконсульт
 • Гражданское право
 • Трудовое право
 • Семейное право
 • Дорожные правонарушения
 • Иные правонарушения

Buna ziua dmn Vitalie, nu vă faceți griji companiile de colectare a datoriilor mereu procedează în așa fel și cu așa gen de amenințări. Unicul lucru este că să reușiți să rambursați datoria la timp pentru a evita judecata.
Mult succes.

17 августа 2021
 • Юрисконсульт
 • Гражданское право
 • Уголовное право
 • Семейное право
 • Трудовое право

Buna dl. Vitalie, de o dată vă spun că nu rste legal, dacă vin așa amenințări, singur poți citi ce spune Codul penal Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea... mai detaliat în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

17 августа 2021