Decăderea din drepturile părintești

20 декабря 2018 156

Soțul meu este divorțat cu prima soție de aproape 6 ani. Ultimii doi ani noi traim in Federatia Rusa. Din păcate, de 17 luni de zile, din pricina situației materiale complicate (avem copil mic), el achită câte 200 lei din 2.000 stabiliși pentru 2 copii. Fosta soție a fost anunțată prin sms că din pricina situatiei materiale grele, un termen nelimitat nu va primi toata suma din pensia alimentara. Daca intr-o buna zi fosta sotia va inaita in judecata in privinta decaderii din drepturile parintesti a tatalui copiilor, reesind din situatia creata, va reusi s-o faca? Ce poate sa faca tata copiilor pentru a preveni decaderea din drepturile parintesti aflandu-se peste hotare?

Jurist comments 2

Download discussion
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua,

Decăderea din drepturile părintești este cea mai aspră măsură luată față de un părinte iar codul Familiei stabilește expres motivele pentru care poate fi decăzut și asta se întâmplă doar cînd părintele manifestă o atitudine negativă față de copil in toate cazurile. Un motiv in speța dvd poate fi... mai detaliat neplata pensiei alimentare timp de un an pentru care poate fi decăzut din drepturile părintești soțul dvs dar urmează de înțeles că asta se întâmplă doar cînd părintele intenționat se eschivează de la plată. Deci urmează să vă adresați în instanță cunoscut cerere privind micșorarea cuantumului pensiei alimentare invocând motivele enunțate de dvs mai sus.

Totuși în prezent nu există un pericol pentru care acesta poate fi decăzut din drepturile părintești.

20 декабря 2018

Mersi. Spuneti Va rog, faptul ca el nu a incetat sa plateasca pensie alimentara totalmente dar lunar plateste 200 lei din 2000 lei este dovada ca el nu se sustrage de la plata?

20 декабря 2018