E nevoie de avocat la proces, sau poate sa se prezinte actuala soție pentru a oferi acte și informatii la proces?

1 августа 2017 5

Buna seara, as avea nevoie de un sfat. Sotul meu are din precedenta căsătorie un copil in virsta de 8 ani. Au divorțat fara sa i se ceara alocatie pentru întreținerea copilului, însă a plătit aproape toți 6 ani de dupa divorț copilului sume de la 600-1.500 lei, il duceam la distracție și ii cumparam haine, cărți, cadouri. Acum este recăsătorit și avem 1 copil, sint însărcinată cu al 2 copil. Am primit astazi citație la judecată din partea primei soții, care solicita sa i se achite lunar suma de 2.137 lei și il învinuiește ca nu contribuie la creșterea, educatia copilului, ca nu il viziteaza deloc. Piritul la moment nu poate participa la proces din motive de sănătate. Are dreptul a 2 sotie (adica eu) sa se prezinte la proces si sa aduca actele necesare din partea lui motivindu-i lipsa? Sau e nevoie de avocat? Mulțumesc anticipat.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua Olga,

Dvs nu sunteși în drept să vă prezentați la proces, însă soțul dvs poate cerere amânarea judecății pentru o altă dată convenabilă părților din motive de sănătate care face imposibilă prezența lui. Această variantă vă exclude de careva cheltuieli în plus și este mai rentabilă.

Totodată, dacă nu doriți... mai detaliat să tergiversați procesul, trebuie să angajeze un avocat care să-l reprezinte în proces.

2 августа 2017