если у меня более 5 кредитов и везде задолжности, что делать ?

21 июля 2017 164

скажите пожалуйста если у меня более 5 кредитов, не в банке а в канторах и везде задолжности на месяц что мне грозит? просто фирма где я работал 7 лет закрылась и я только сейчас нашел новую работу, до зарплаты еще полторы месяца а коллекторы названивают. у меня есть пол дома это единственное имущество, могут ли они его забрать? и как поступить в данной ситуаций?

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Адвокат-стажер
  • Гражданское право
  • Право недвижимости
  • Экономическое право

Creditorii au dreptul sa solicite restituirea ratei lunare, plus a penalitatilor de intirziere, conform Contractului.
De asemenea, imprumutatorul poate cere restituirea integrala a imprumutului, daca imprumutul nu a fost restituit in termen.
Creditorul poate urmari bunul imobil care va apartine doar daca ati incheiat un contract de ipoteca.
Daca nu ati incheiat un... mai detaliat contract de ipoteca, creditorul poate sa urmareasca bunul, prin intermediul executorului judecatoresc, doar daca are un Titlu executoriu emis de catre instanta de judecata cu privire la incasarea datoriei. Cu alte cuvinte, la acest moment nu aveti de ce sa va faceti griji ca pierdeti proprietatea. Pina cind nu va fi intentata procedura de executare la executorul judecatoresc, ceea ce poate sa aiba loc doar dupa un proces de judecata care dureaza in timp - imprumutatorul nu poate pretinde la satisfacerea creantei din contul bunului imobil. Totodata, pina la acel moment, aveti dreptul sa instrainati sau sa donati cota parte din bunul imobil, ca sa evitati riscul urmaririi silite a acestuia.

25 июля 2017