Frauda la incheierea contractului de credit

28 декабря 2020 16

Bună ziua. O ruda de a mea a luat de un credit și m-a rugat sa fiu persoana de contact. A cerut buletinul meu și i l-am dat, dar am fost inclus in contract ca fidejusor. Acum câteva zile mi-au fost blocate conturile bancare, pentru ca a fost aplicat sechestru pe bunurile mele de către judecată. Prin urmare, zeci de mii de lei îmi sunt înghețați.
Întrebarea mea este dacă compania de creditare are dreptul sa mă includă in contract ca fidejusor fără prezenta mea, fără ca eu sa scriu cererea de fidejusiune, deoarece eu nu am semnat nimic si nu am scris nicio cerere. Din câte știu, astfel mi se încalcă dreptul la identitate, ba mai mult întregul credit a fost emis astfel ilegal și încălcându-se legislația.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Право недвижимости
  • Иные правонарушения

.......dacă lipsește semnătura ta ca exprimare a consimțământului la încheierea contractului, atunci este evident că nu poate compania de creditare să facă ce tu ai scris iar contractul în partea care te privește pe tine este lovit de nulitate absolută.............................urmează să precizezi cine a aplicat sechestru și să contești acțiunile....a... mai detaliat fost aplicat ca măsură de asigurare a acțiunii sau deja există o hotărâre judecătorească și sechestrul a fost aplicat de executorul jud. ca măsură de asigurare a executării????? dacă există o hotărâre jud., urmează să o contești............probabil, dacă ai calitatea de pârât, va fi nevoie și de o expertiză a semnăturii, dacă reclamantul nu renunță la pretenții față de tine..............Nulitatea absolută a actului juridic poate fi invocată, atît pe cale de acțiune, cît și pe cale de excepție, de orice persoană care are un interes născut și actual. Instanța de judecată este obligată să o constate din oficiu după ce a ascultat opiniile participanților la proces...............

3 января 2021