Pot sa primesc in Moldova indemnizatia pentru copil, daca il nasc in Rusia?

20 января 2021 15

Buna! Sunt cetateanca a Republicii Moldova, dar la moment locuiesc in Rusia. Am ramas insarcinata aici cu un cetatean rus.Voi naste in Rusia. Pot sa primesc indemnizatie pentru copil in Moldova? Ce documente sunt necesare? Ce actiuni trebuie sa fac pentru a primi indemnizatia?

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Mihaela Pascal
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право
  • Трудовое право
  • Право недвижимости
  • Дорожные правонарушения
  • Иные отрасли

Bună ziua Alexandra.

În cazul în care copilul s-a născut pe teritoriul altui stat, solicitantul de indemnizaţii adresate familiilor cu copii (cu excepția persoanelor angajate în cîmpul muncii în Republica Moldova) prezintă casei teritoriale o declarație pe propria răspundere despre faptul că a beneficiat/nu a beneficiat de indemnizaţii adresate familiilor cu... mai detaliat copii din statul respectiv, inclusiv şi în cazul depunerii cererii în mod electronic prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) şi/sau pagina-web a Casei Naţionale (www.cnas.md). Solicitantul confirmă electronic (prin bifare), pe propria răspundere, faptul că nu beneficiază de indemnizații adresate familiilor cu copii din statul respectiv.

În cazul în care a beneficiat de indemnizații adresate familiilor cu copii pe teritoriul altui stat, solicitantul indică în declarație perioada de acordare a indemnizației respective.

În cazul acordării indemnizațiilor adresate familiilor cu copii pe teritoriul altui stat, indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului și indemnizația lunară de suport pentru creșterea pînă la vîrsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină (pentru perioada respectivă) nu se stabilește.

Succes.

21 января 2021