Buna! Am asa o intrebare: am avut un mic accident rutier, la care eu eram vinovat. Nu am fost de acord cu suma despagubirii ceruta de proprietarul automobilului, asa ca am hotarit sa merg pe partea legala si sai fie achitata despagubirea de asigurare. Am sunat la 902, am anuntat despre accident, dupa care ma sunat inspectorul de la accidente rutiere si mi-a spus ca daca nu ne putem intelege pe loc, sa mergem sa facem testarea alcooloscopica si drog si cu rezultatele sa ne apropiem la sediul Accidente rutiere. Asa si am procedat, insa toata istoria abia isi ia inceput: la testarea alcooloscopica rezultatul a fost 0.00, iar la drog - pozitiv. Am ramas socat de rezultat deoarece niciodata nu am practicat asfel de prostii. Am dat si proba de singe si mi-au spus sa vin dupa rezultate peste 7 zile. Am revenit dupa rezultatele analizei iar acolo este indicat ''stare de ebrietate in urma consumului de stupefiante, depistat opiacee 921. Cum e posibil asa ceva si cum sa procedez, 1000000% ca nu am consumat droguri niciodata. Cum pot contesta si ce sa fac mai departe, cu atit mai mult ca singur am mers la testare, caci suma ceruta de proprietar era de 250 euro, iar dupa ce am sunat la 902 mi-a cerut 60 euro pentru o zgirietura pe bara din spate a masinii. La urma urmei, daca consumam ceva nu aveam sa aleg aceasta cale ca sa trec testul, dar ii achitam acei 60 euro, iar acum am batai de cap cu mult mai mari. Cum e posibil, una ce ma pune pe ginduri e doar ca in timpul mesei am mincat un pachet de covrigei cu mac si cafea toata ziua la serviciu, insa nu prea cred ca sa fie acesta motivul. Indicati va rog nr. de telefon al unui jurist competent in acest caz. Va multumesc!
Andrei Domenco
Bună ziua Nicolae,
Potrivit unctului 35-36 a Hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de
ebrietate şi naturii ei
35)Concluzia examinării medicale pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei, inclusiv rezultatul analizei de laborator a probelor biologice pot fi... mai detaliat contestate de subiectul examinării medicale ori de organul de drept care a dispus examinarea medicală, în termen de 3 zile din data anunţării concluziei, prin solicitarea analizei de laborator repetate în cadrul altei instituţii medicale abilitate, decît cea care a efectuat investigaţia iniţială.
36)Divergenţele apărute între cele două concluzii ale examinării medicale pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei, precum şi toate litigiile ce ţin de această examinare se soluţionează, la cererea persoanei sau a organului interesat, de Comisia de control a examinării medicale pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei din cadrul Ministerului Sănătăţii.