Achitare datorii

05 april 2019 65

Buna seara. Am asa o intrebare: anul trecut am cumparat in credit un telefon performant. Am achitat 90% din credit, urma sa mai achit, dar am fost trimisa urgent in deplasare. Am luat legatura cu serviciul clienti ca sa imi inghete pe termenul plecarii cumva plata, au fost de acord pentru ca achitam tot la timp si eram o clienta exemplara. La 2 saptamini in strainatate fac accident si ajung in spital, am revenit acasa peste 5 luni. Acasa surpriza: card blocat, cine si de unde nu e clar. Banca doar prin telefon mi-a spus suma retinuta, dar nu si de cine eblocat. De pe card mi s-au extras bani. Tot atunci am fost sunata acasa la parinti de la o companie de colectare a datoriilor ca sa achit datoria ca deja 6 luni nu e plata. Intamplator am intrat pe saitul judecatoriilor ca sa vad daca a fost sechestrat cardul inseamna ca a fost sedinta de judecata, asa am ghindit eu. Am gasit doar ca sint chemata in iunie in sedinta de judecata. Pai cum se poate asa ceva? Sedinta nu a avut loc, cardul e blocat si colectorii cer sa le transfer banii datorati. Cum sa procedez? Ajutati-ma va rog.

Jurist comments 1

Download discussion
Igor Brinișter
  • Advocate
  • Civil law
  • Family law
  • Real estate law
  • Business law
  • Other areas
  • Labour law
  • Other violations

Buna Natalia,

În cazul în care prima ședință de judecată e fixată abia peste câteva luni aceasta presupune ca a fost depusă acțiunea și s-a solicitat aplicarea masurilor de asigurare prin aplicarea sechestrului pe mijloacele bănești de pe conturile bancare și/sau alte bunuri mobile sau imobile, în limita valorii acțiunii care,... mai detaliat se constituie din obligația principală-datoria, penalitatea (cu siguranță a fost prevăzută de contract) și dobânda de întârziere.
Urmează să întreprindeți următoarele acțiuni:
1. Dacă acesta este un card la care primiți salariul obțineți o confirmare de la angajator și de la bancă prin care se confirma că pe acest cont de card vi se transferă salariul și depuneți o cerere la executor sa ridice sechestrul de pe banii de pe acest cont.
Aceasta este cea mai rapida soluție, dar poate sa nu lucreze întotdeauna.

2. Obligatoriu depuneți cerere de recurs împotriva încheierii prin care s-a aplicat sechestru. Drept motiv invocați că aceste mijloace bănești de pe card constituie sursa de venit din care vă întrețineți lunar și este cont de card la care recepționati salariul, dacă este asa într-adevăr atașînd la cerere confirmarea menționată mai sus la pct. 1.

3. De asemenea, puteți depune o cerere de anulare a măsurii de asigurare sau de substituire a măsurii de asigurare cu o alta măsură de asigurare. O asemenea cerere se depune la instanța care examinează la moment cauza, la caz prima instanță pe rolul căreia se află spre examinare cauza Dvs.

4. Totodată, depuneți referință la cererea de chemare în judecată, după caz, și o cererere reconventională, dacă contractul dvs prevede o clauză penală iar suma este suficient de mare.
Invocați nolitatea acesteia dacă nu vi s-a explicat ce este aceasta când ați încheiat contractul.

La fel, obligatoriu invocați reducerea clauzei penale dacă aceasta este foarte mare și chiar dacă nu este mare la fel.

Succes.

05 april 2019