Am cumparat un automobil, iar mai tarziu am aflat ca este pus in gaj

28 november 2022 34

Buna ziua. Am cumparat un automobil, vanzatorul mi-a facut proccura generala. Cand am mers sa inmatriculez automobilul pe numele meu, am aflat ca este pus in gaj. Cum pot sa recuperez banii platiti?

Lawyer comments 2

Download discussion
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Noroc Denis ai dat peste un escroc. O săfie OK dacăai să înaintezio cerere la poliție, conform Codului pemal poate să fie tras la răspundere penală persoanan dată, dar eu nu-ți garabtezi,că poșiția op să-ți facă dreptate,ei tot timpul semărginează cu un răspuns, precum că între DVS există un... mai detaliat letigiul civil. Eu sunt desponibil să contribui. să te ajut, apelezi la viberul de pe telefonul +37368669950 și noi vom dicuta. Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
Articolul 191. Delapidarea averii străine
(1) Delapidarea averii străine, adică însuşirea, dispunerea sau folosirea ilegală a bunurilor altei sau ale altor persoane de către cel căruia i-au fost încredinţate în baza unui titlu şi cu un anumit scop ori refuzul de a le restitui, care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 850 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(2) Delapidarea averii străine, săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
c) cu cauzarea de daune în proporţii considerabile;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(21) Delapidarea averii străine săvîrşită de administratorul unei bănci,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(22) Delapidarea bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(22), săvîrşite de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală,
se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 12 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani.

29 november 2022
  • Advocate
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Real estate law
  • Other areas

dacă spui că anume vânzătorul v-a făcut procură generală dar nu altă persoană care este înregistrată ca proprietar, atunci ai mai multe opțiuni: amenință-l pe vânzător cu dosarul penal dacă nu îți restituie banii.......și chiar poate purta răspundere penală pentru escrocherie și/ sau înstrăinarea bunurilor gajate dacă veți hotărî să... mai detaliat depuneți plângere penală.............a 2 variantă cu modalități de drept civil, adică îl notifici că rezoluționezi contractul din cauza gajului depistat și îi soliciți restituirea prețului într-un termen concret de anumite zile.....după expirarea acestui termen, acțiune în judecată privind rezoluțiunea contractului și restituirea prețului................prima variantă poate e mai bună dacă acest vânzător este de rea-credință și nu merge la dialog......în procesul penal poate fi înaintată și o acțiune civilă privind repararea prejudiciului...........dacă nu ai o recipisă/ un înscris privind vânzarea-cumpărarea și prețul achitat, atunci prima variantă e cea necesară, deoarece în a doua cu procura nu vei putea proba prețul concret achitat.............de aceea, se pune întrebarea: ai doar procura sau și alt înscris întocmit de voi sau doar vânzătorul.........???????

29 november 2022