Am divortat, insa nu am cerut partajul averii

03 november 2020 331

Am divortat in anul 2013, insa nu am cerut partajul averii. Fostul sot a plecat peste hotare, s-a recasatorit si nu a fost acasa timp de sapte ani. Eu locuiesc in gospodaria inregistrata pe numele sotului. Vreau sa stiu daca am vreun drept asupra imobilului in cauza, sau sotul are dreptul sa se intoarca și eu raman pe drumuri?

Lawyer comments 2

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Advocate
  • Civil law
  • Real estate law
  • Business law
  • Traffic violations
  • Other areas

Buna
Situația e că, bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt proprietatea comună, astfel, cel puțin dreptul de folosință este nelimitat, însă sunteți în situație dificilă la capitolul înstrăinare imobil, atît timp cît bunul este coproprietate, în lipsa acordului soțului, nu puteți înstrăina imobilul. Soluție doar prin instanța de judecată. (asta e... mai detaliat condiția obținerii bunurilor în timpul căsătoriei)

dacă bunurile sunt obținute pînă la căsătorie și este proprietatea exclusivă a soțului, atunci acestea sunt doar ale acestuia, și poate solicita eliberarea acestora, dstră fiind în drept să solicitați o eventuală despăgubire a unor îmbunătățiri aduse(dacă le puteți confirma documentar), și daca el consideră posibil să le întoarcă, contrar e situație de litigiu(instanță de judecată).

Verificați documentar la cadastru dacă nu cunoașteți situația cu bunul imobil în cauză.

03 november 2020

MULTUMESC PENTRU RASPUNS, AM PRIMIT O INFORMATIE DETAILATA SI CLARA.

04 november 2020