Care este amenda pentru ca nu am scos din Moldova o masina cu numere straine

27 may 2021 22

Buna ziua. Opt ani in urma am introdus in Republica Moldova o masina cu numere straine si nu am scos-o din tara. Acum am primit o scrisoare ca sa ma prezint pentru clarificari referitoare la incalcarea termenului de 180 zile. Cat o sa fie amenda pentru o masina cu motor de 2,2 litri, fabricata in 2000? Care sunt consetintele neprezentarii?

Lawyer comments 1

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Advocate
  • Civil law
  • Real estate law
  • Business law
  • Traffic violations
  • Other areas

Buna
Nescoaterea de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a mărfurilor, vehiculelor, obiectelor şi altor valori prohibite introducerii pe teritoriul vamal al Republicii Moldova sau introduse cu obligaţia de a fi scoase de pe teritoriul ei vamal ori nereturnarea pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a mărfurilor, vehiculelor, obiectelor şi altor... mai detaliat valori scoase cu obligaţia de a fi returnate în termenele stabilite în aceste obligaţii, ori nerespectarea măsurilor de politică economică şi altor restricţii prevăzute la trecerea mărfurilor peste frontiera vamală, în lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii

se sancţionează cu amendă de la 84 la 90 de unităţi convenţionale, cu obligarea scoaterii de pe teritoriul vamal a mijloacelor de transport prohibite introducerii pe teritoriul vamal al Republicii Moldova sau introduse cu obligaţia de a fi scoase de pe teritoriul ei vamal.

28 may 2021