E posibil sa ajung dupa gratii?

08 september 2020 340

Anul trecut am luat un imprumut si de cateva luni nu am posibilitate sa-l achit. Executorul m-a sunat si mi-a spus ca ma va da in judecata si ca pot ajunge dupa gratii. Am rugat sa stabilim alt grafic de achitare, la care mi-a pus condiția sa achit 30% din suma in decurs de o zi, dupa care facem alt grafic. Ce pot face in aceasta situatie?

Jurist comments 2

Download discussion
Triboi Mihai
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Labour law
  • Real estate law
  • Business law

Bună ziua!
Amenințarea cu închisoarea este un abuz din partea executorului. Nu puteți face închisoare atâta timp cât nu ați comis vreo infracțiune. Neachitarea în termen a datoriei nu este o infracțiune, ci o neexecutare a unei obligații civile. Efectul cel mai grav în cazul dat poate fi executarea silită.... mai detaliat
Vă recomand totuși să stingeți datoria până la executare, ori în cazul executării va trebui să suportați și cheltuielile de executare.
Mult succes!

08 september 2020
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Dl. Roni, ce se primește la DVS, cauza civilă dela a trecut și prin instanță, deoarece a ajuns la executor, din solicitare se primește, că DVS nu cnoașteți așa ceva. Execurorul a încercat să vă aducă la cunoțtiință că acțiunele DVS nimeresc sub prewvederile Codului penal Articolul 190. Escrocheria
... mai detaliat (1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.Ce se primește executorul e ” deștept ”, îl contactezi și comunici, dacă el v-a încerca încă o dadă să vă ademeneze așa ceva, o să depuneți o plîngere la pricurori sau la poliție, succese.

08 september 2020