Familie în divorț

22 october 2019 289

Pe 6 noiembrie este programat divorțul. Mâine sunt chemat la ”protecția copilului” pentru a se decide custodia copilului minor în vârstă de 9 ani. Eu, tatăl, doresc câștigarea custodiei. Situația se prezintă cam așa: am fost alungat din casa unde locuiam cu soția și cei 2 copii, unul de 18 ani si unul de 9 ani. Locuiam la părinții ei. Activez la stat. Am salariu decent, suficient pentru asigurarea tuturor celor necesare. Ea la fel activează la stat, dar salariul este de 4 ori mai mic decât al meu. Părinții ei sunt la întreținerea ei cu absolut toate cele necesare. Acum ce tine de aspectul condițiilor de viața: eu am făcut reparație în casa respectivă, au absolut tot necesar pentru a duce un trai decent, iar eu am rămas pe drumuri, plus se dorește să mi se ia copilul. Si toate se întâmplă foarte repede: s-a depus cerere de divorț la 14 octombrie si deja se discuta custodia copilului, ceea ce nu-mi da șansa de a demonstra că pot să-l întrețin și educa mai bine ca mama.
Exista vreo cale legală de a amâna decizia privind custodia copilului până mă pot stabili cu viza de reședință si locuința?

Lawyer comments 1

Download discussion
Igor Brinișter
  • Advocate
  • Civil law
  • Family law
  • Real estate law
  • Business law
  • Other areas
  • Labour law
  • Other violations

Buna!

Cauzele de desfacere a căsătoriei sunt unul dintre tipuri de cauze ce se examinează în regim prioritar.
Nimeni nu vă îngrădește dreptul de a vă apăra, Cu siguranță că ați primit o cererea de chemare în judecată și probele anexate la aceasta cu o încheiere de acceptare spre examinare a cauzei... mai detaliat și stabilirea primei ședințe de judecată în procedura de mediere judiciară. Este suficient ca una dintre părți să renunțe la medierea judiciară și judecătorul încetează medierea și trece la etapa de pregătire a cauzei pentru dezbateri judiciare.
De remarcat, că odată cu acceptarea cauzei spre examinare și stabilirea ședinței de judecată mulți dintre judecători stabilesc și termenele de prezentare a referinței la cererea de chemare în judecată și a probelor pe care pârâtul își întemeiază poziția.
În cazul în care solicitați stabilirea domiciliului permanent al copilului minor cu dvs este necesar să înaintați o acțiune reconvențională, acțiune care poate fi inițiată în cadrul procesului dat până la finisarea etapei de pregătire a cauzei pentru dezbateri judiciare așa după cum prevede art. 172 Cod de procedură civilă al RM.
În cazul în care la moment nu ați reușit să obțineți toate probele la moment, sunteți îndrept să solicitați acordarea unui termen suplimentar pentru prezentarea probelor respective, Acest termen se acordă o singură dată și nu va mai fi prelungit!
Dacă, nu reușiți să inițiați acțiunea reconvențională în cadrul procesului dat depuneți o altă acțiune Dvs. și solicitați conexarea acțiunii Dvs la acțiunea intentată de soție pentru a fi examinate concomitent.

22 october 2019