Fratele meu a fost fidejusor

17 october 2022 109

Bună ziua. Fratele meu a fost fidejusor la o persoană care a luat două credite și nu le-a rambursat. După judecată, dosarele au ajuns la etapa de executare silită în gestiunea a doi executori. Aceștia au pus interdicții pe toate bunurile imobile ale fratelui. Fratele a decedat și nu putem să primim moștenirea. La ASP nu ne eliberează extrasele privind bunurile imobile. Unde să apelăm și ce să facem pentyru a ridica interdicțiile? Datoriile în cauză vor trece moștenitorilor?

Jurist comments 2

Download discussion
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Buna Ilie, fratele este recunoscutoficial de instanță în cașitate de fidejustor, adică persoană datornică firmelor de creditare. Executorii s-au expus prin aplicare sechestrelor pe bunurile lui. Departamentul Cadastra de la ASP au procedat corect,că nu vă prezintă informație peimobel.Fratele e mort, posibel soția lui n-a întrat în posesia averii... mai detaliat în devălmășie pentru a vă elibera o procură generală pe o rudă a fratelui. Eu vreau să vă atenționez, că persoana care a luat creditul e escroc, poate fi tras la răspunderea penală Conform Codului penal, DVS trebuyie să depuneți o cerere oficială la poliție pentru a fi tras la răspundere penală Articolul 190. Escrocheria

(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,

se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

(2) Escrocheria săvîrşită:

a) - exclusă

b) de două sau mai multe persoane;

d) cu folosirea situaţiei de serviciu

se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial archeologic

se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală

se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.

(4)Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari

se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

18 october 2022
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Să fiți mai concret, puteți apela la viberulmeu de pe telefonul +37368669950.

18 october 2022