Buna ziua. Îmi spuneti vă rog: dacă ei astăzi înainteaza dosarul la judecată, pentru un credit neachitat, eu mai am la dispozitie o zi-doua sa achit creditul si sa fie închis acest proces?
Cum concretizez intrebarea mea?
Dacă doriți să intrați în dialog cu juriștii pe întrebarea Dvs., puteți posta un comentariu propriu sub răspunsurile juriștilor. Pentru asta trebuie să intrați în profilul Dvs. de utilizator, urmând link-ul respectiv expediat de yAvo la email-ul Dvs.
Buna ziua,
Sigur este posibilă această situație, totuși nu mizați pe acest capitol.
Incheiați un acord de reeșalonare
Dacă dosarul va fi depus in judecată, iar d-stră o sa achitați in acel timp suma creditului, creditorul oricum poate solicita examinarea in continuare a cauzei, cu solicitarea de a incasa din contul dumneavoastră...mai detaliata penalităților calculate cît și a taxei de stat achitate pentru examinarea cauzei, care constituie 3% din suma pretenției inițiale.
În cazul Dvs. puteți folosi procedura medierii judecătorești. Medierea judiciară este o modalitate obligatorie de soluţionare amiabilă a pretenţiilor adresate instanţei judecătorești, cu ajutorul şi sub conducerea acesteia.
Procedura este în felul următor. După acceptarea spre examinare a cererii de chemare în judecată, instanţa judecătorească, în termen de 5...mai detaliatzile, stabileşte pentru părţile în proces data şedinţei de soluţionare amiabilă a litigiului. În cadrul şedinţei de soluţionare amiabilă a litigiului, instanţa judecătorească informează părţile despre legea aplicabilă litigiului, durata procedurilor, posibilele cheltuieli de judecată, posibila soluţie asupra cazului şi efectele ei pentru părţile la proces.
Scopul ședinței de soluționare amiabilă a litigiului este să ajute părțile să comunice, să negocieze, să identifice interesele lor, să evalueze pozițiile lor și să găsească soluțiile reciproc satisfăcătoare.
În caz că Dvs. conveniți să achitați datoria în mod binevol, se va încheia tranzacția. Legea prevede că acordul părţilor cu privire la soluţionarea amiabilă a litigiului se exprimă prin încheierea unei tranzacţii.
În cazul în care părţile sînt de acord să soluţioneze litigiul pe cale amiabilă, instanţa judecătorească, în termen de 3 zile, pronunţă o încheiere prin care dispune încetarea procesului. Încheierea trebuie să conţină condiţiile tranzacţiei, confirmate de instanţa judecătorească.
Încheierea judecătorească privind încetarea procesului care conține condițiile tranzacției are aceeași forță juridică ca și hotărîrea judecătorească.
Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.
La caz, daca va fi achită datoria pina la prima ședință, sau in prima ședință va fi incheiata o tranzacție de impăcare, nu vă va scuti de la obligația de achita penalități și cheltuielile de taxă de stat, sunt foarte rare cazurile.
Din aceste motive va propuneam sa achitați datoria pina...mai detaliata fi înaintă acțiunea in judecata.
In asemenea împrejurări mai bine incheiați un acord de reeșalonare a datoriei pentru a evita acționarea in judecata dupa cum am menționat.
Luați in calcul faptul că demararea examinării cauzei in instanța de judecată poate impune și cheltuieli suplimentare ce ține de asistență juridică, fapt care va majora datoria inițială.
Totodată fiind posibil de a fi solicitat aplicarea de măsuri de asigurare a acțiunii, chestiune care se examinează de instanță în aceiași zi,...mai detaliatfiind posibil aplicarea de acțiuni de constrîngere, fapt care plusează la capitolul cheltuieli, cît și ulterioara ridicare a acestor măsuri va fura din timp cu impunere de noi probleme.
Vitalie Onofrei
Buna ziua,
Sigur este posibilă această situație, totuși nu mizați pe acest capitol.
Incheiați un acord de reeșalonare
Dacă dosarul va fi depus in judecată, iar d-stră o sa achitați in acel timp suma creditului, creditorul oricum poate solicita examinarea in continuare a cauzei, cu solicitarea de a incasa din contul dumneavoastră... mai detaliat a penalităților calculate cît și a taxei de stat achitate pentru examinarea cauzei, care constituie 3% din suma pretenției inițiale.