Mostenire mult intarziata

15 november 2020 174

Buna ziua. Dupa moartea tatalui meu in 2010 am aflat ca mi-a lasat un apartament si cateva hectare de pamant, dar fiind plecata peste hotare, nu am avut timp sa le pun pe numele meu. Vara viitoare as vrea sa merg sa le pun pe numele meu si poate chiar le-as vinde. Am inteles ca trebuie sa merg la notar. Nu este posibil ca cineva sa mearga in locul meu? De ce acte am nevoie? Va multumesc pentru raspuns.

Lawyer comments 1

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Advocate
  • Civil law
  • Real estate law
  • Business law
  • Traffic violations
  • Other areas

Buna
Actiunea de deschidere a dosarului succesoral e posibil de făcut si prin procură, nu neapărat prezența personală.
Totodată, daca tatal a decedat in 2010… e posibil ca notarul sa refuze deschiderea dosarului succesoral. Motivul este simplu, pentru acceptarea succesiunii, urma sa va adresați la botar in termen de 6 luni din... mai detaliat data decesului, astfel, dupa 10 ani, e tirziu, astfel puteți fi direcționat pentru a vă repune in termen, procedră judiciară, astfel după obținerea unei hotărâri, veti fi in drept sa moșteniți bunurile defunctului.

Din acte: certificat de deces, buletin și certificat de naștere a dumneavoastră, certificat de căsătorie daca ati schimbat familia, actele de proprietate asupra imobilelor, daca nu le dețineți, urmează sa le restabiliți.

Procedura e posibil de executat de sine stătător, sau prin reprezentant prin procură.

15 november 2020