Pensia alimentara

18 december 2018 81

Dupa emiterea hotărârii in privința pensiei alimentare pentru copil din contul tatălui copilului, ce trebuie de facut ca acesta sa achite? Trebuie sa duc hotărârea la executorul judecătoresc sau el o primeste de la judecătorie? Prin ce metoda plătește pensia? Trebuie sa deschid cont bancar, cum sa iau legătura cu executorul judecătoresc? Mersi anticipat.

Lawyer comments 2

Download discussion
Artur Lozovoi
  • Legal consultant
  • Business law

Bună ziua Ecaterina,

Legislația prevede că instanţa de judecată prezintă din oficiu titlul executoriu spre executare în cauzele ce ţin de urmărirea pensiei de întreţinere.

Pensia de întreținere se incasează din contul salariului debitorului în conformitate cu cotele stabilite de instanța de judecată.

Dacă debitorul întreţinerii nu are salariu sau alte venituri,... mai detaliat fie că acestea sînt insuficiente pentru a-şi onora obligaţia, pensia de întreţinere se va încasa din mijloacele băneşti depuse de către debitor în instituţiile financiare sau transmise organizaţiilor comerciale şi necomerciale, cu excepţia cazurilor cînd aceste mijloace le-au fost transmise în proprietate.

Dacă debitorul nu dispune de astfel de mijloace băneşti sau dacă dispune de ele, dar acestea sînt insuficiente pentru a-şi onora obligaţia, pensia de întreţinere se va încasa din contul tuturor bunurilor mobile şi imobile ale debitorului care pot fi urmărite. Urmărirea bunurilor şi a mijloacelor băneşti ale debitorului se face în modul prevăzut de legislaţia procesuală civilă.

Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

19 december 2018
Andrei Domenco
  • Advocate trainee
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Traffic violations
  • Real estate law

Bună ziua,

Dacă titlu executoriu va fi trimis din oficiu de către instanța la unul dintre executorii din raza de domiciliu al dvs, dvs ve-ți fi anunțată de acest fapt și ve-ți ști concret toate datele acestuia.

Cel mai bine ar fi dvs să solicitați de la instanța care a emis hotărârea... mai detaliat eliberarea titlului executoriu și să-l duceți spre executare la unul din executorii care doriți dvs. Astfel, ve-ți putea ține mereu legătura cu acesta pentru a vedea la ce etapă se află dosarul dvs.

Toate măsurile de rigoare în privința executării snt laote de către executor pentru a încasa lunar sumele de bani stabilite de instanța, de cele mai deseori executorii pot transfera sumele de bani pe cardul bancar indicat de dvs.

19 december 2018