Pensie alimentara

31 january 2022 129

Buna ziua. Fosta sotie m-a dat in judecata pentru ca dupa divort nu platesc pensie alimentara pentru copilul de 8 ani. Ea afirma ca o sa aduca drept dovezi bonuri de plata lunare in marime de peste 10 mii de lei si pretinde ca eu sa suport jumatate din cheltuielile pentru copil, dar eu nu sunt de acord. Veniturile mele de la locul de munca sunt in egale cu cat ea cheltuie lunar pe copil lunar si asta ar insemna sa dau jumatate din salariu pe intretinerea copilului. Eu mai mult de 2 mii de lei lunar nu pot sa-i dau, fiindca mai am cateva credite si trebuie cumva sa traiesc, dar ea cere 5-6 mii.
Poate sa ma oblige sa platesc suma pe care o cere? Poate exista sanse de castig daca o sa cer stabilirea domiciliului copilului cu mine si sa plateasca fosta sotie pensie alimentara?

Lawyer comments 1

Download discussion
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Noroc Gheorghe, ex soția nu poate să te oblige să achiți o așa sumă de bani. Dacă există divorț între DVS și ex. soție, instanța a putut să stabilească în ce mărime trebue să achiți divorțul. Când s-a petrecut ședința de divorț s-a stabilit cu cine să rămîe copilul și... mai detaliat instanța a decis cu mama, o să vă fie greu să convingeți instanța să treacă copilul cu DVS și mai ales să o obligați pe ex. soție să plătească pensia alimentară. Eu vă propun să eșiți pe viberul de pe telefonul +37368669950 și noi v-om discuta mai detailat.

01 february 2022