Judecatorul Curtii de Apel a emis o incheere ilegala privind intentarea procesului de insolvabilitate a gospodariei taranesti cu incalcarea vadita a prevederilor art.19-21 a Legii 149 la cererea unui presupus creditor, care nu are nici o hotarire de judecata. Ba mai mul, cere, presupusul creditor sa prea si administrarea gospodariei. Gospodaria este profitabila, poate sa depuna suma presupusa ceruta pe contul executorului sau la banca, insa instanta nu ia in consideratie, deoarece incheerea este susceptibila. Pot sa ne opunem cerintelor din incheere, daca a doua zi Curtea de Apel a anulat interdictia de sechestru pe bunurile gospodoriei ca masura de asigurare a sumei presupusa, emisa de prima instanta?
SILVIU POTÎRNICHE
Cum adica a doua zi CA a anulat sechestrul? Se are in vedere sechestrul aplicat intr-un alt litigiu pendinte la o Judecatorie, sau sechestrul aplicat de CA in calitate de instanta de apel?
Oricum, daca exista o decizie de anulare a masurilor de asigurare, atunci acele masuri isi pierd efectul, insa... mai detaliat astfel de decizii vizeaza doar sechestrul si nu celelalte cerinte din Incheierea de intentare a procedurii de insolvabilitate.
In general, de la momentul intentarii procedurii de insolvabilitate, toate sechestrele aplicate anterior isi pierd efectul si se aplica in exclusivitate de care instanta de judecata.
Ar trebui sa depuneti recurs impotriva Incheierii de intentare, motivind inclusiv pe lipsa temeiurilor de insolvabilitate prevazute la art. 10 din Legea 149.