Procedura de contestare

28 june 2019 21

Buna ziua. Vineri 21.06.2019 (1 saptamina in urma) am avut un caz neplacut. Linga casa noastra scompania X construieste un complex de blocuri si pe neprins de veste au inceput sa strice gardul din curtea noastra. Eu am coborat la ei sa intreb de ce strica gardul si sa verific daca au autorizatie de demolare. Seful de santier mi-a aratat o foaie cu planul constructiei in care figureaza cum trebuie sa mearga drumul, la care eu i-am comunicat sa-mi dea actul de demolare si ca planul lor (care poate fi facut prin acte de coruptie) si am aruncat pe masa acele foi cu planul lor. Seful de santier s-a aruncat cu pumnii la mine, cauzandu-mi leziuni corporale destul de grave pe fata. Eu nu am pus un deget pe el. Am chemat politia sa intocmesca proces-verbal. Politia a venit, nu a facut nimic decat sa cheme sectoristul si a plecat. Sectoristul m-a intrebat daca am nevoie de expertiza medico-legala, la care am spus ca da, am nevoie. Seful de santier, a cerut si el de la sectorist sa faca aceasta expertiza, chiar daca eu nici degetul nu am pus pe el.
Am fost la expertiza medico-legala si medicul a constatat leziuni grave.
Azi, la o saptamina, am mers la sectorul de politie Nr. 3 sa intreb cum merge ancheta. Sectoristul mi-a spus ca la el sau constatat leziuni nesemnificative si ca si el si eu vom fi sanctionati administrativ. Eu am ramas perplex, pentru ca eu am fost victima si eu voi plati amenda, PENTRU CE? El zice ca eu am intrat la el in "vagon" si am aruncat niste foi pe masa, iar asta este considerat dupa logica politistului act de huliganizm.
Oficial inca nu mi s-a comunicat, dar el zice ca in cateva zile mi se va citi rezultatul. Eu deja anticipez rezultatul, dat fiind faptul ca s-a expus pe cazul dat (adica ca ambii pana la urma vom plati amenda), eu ca am aruncat pe masa niste foi, el ca mi-a cauzat leziuni corporale majore.
Eu nu sunt de acord cu constatarile facute de politist si vreau sa va intreb: in cazul ca nu sunt de acord, care este procedura mai departe? Trebuie eu sa contestez sau ceva de felul dat hotararea politiei in judecata, care este procedura? Trebuie sa-mi iau un avocat? Lamuriti-ma, va rog.