Proces contraventional

09 april 2019 67

Buna! Circulam pe șosea cu viteza de 97 km/h. Am camera de bord, dar nu fixeaza viteza. Pe contrasens circula politia, dupa care s-a intors, m-a oprit si mi-au aratat ca radarul lor a facut poza precum ca as avea 122 de km/h. Nu am fost de acord cu procesul verbal, am depus plangere si am dat la judecata. La judecata am pus accentul ca agentul constator nu avea dreptul sa ma opreasca conform Or. nr. 45 "INSTRUCŢ IUNI privind modul de utilizare a mijloacelor speciale, punctul nr.II La procedura filmării abaterilor „din mişcare", se interzice oprirea autovehiculelor care circulă pe sensul opus de deplasare al autovehiculului politiei rutiere." Si " - folosirea echipamentului în alte condiţii decât cele prevăzute în documentaţia tehnică;" Adica folosirea echipamentului la o distanta mai mica decat distanta minima prevazuta in manualul de utilizare care constituie 300 de M, fiindca circuland ambii din parti diferite in deal.
Judecata a hotarit ca agentul avea tot dreptul sa ma opreasca, fiindca din cuvintele lor "el s-a intors". Iar la conditiile tehnice, judecatoarea zice "eu nu am glazomer ca sa spun ce distanta a fost intre voi". Deci dupa procesul de judecata, au lasat amenda si in hotarare se mentioneaza ca eu nu am adus nici un document ce prevede ca agentul constatator a incalcat legea. Am intrebare: asta eu trebuie sa demonstrez ca el a incalcat legea si conditiile tehnice de masurare? Sau ei sa demontreze ca s-au comformat lor? Si chiar daca e asa, cum ar trebuie eu sa aduc la instanta document ce demonstreaza distanta intre noi la momentul masurarii. Ce pot face mai departe?

Jurist comments 1

Download discussion
Nicolae Ilco (Calin)
  • Paralegal
  • Civil law
  • Labour law
  • Family law
  • Real estate law
  • Other violations

Salutare

Conform art. 457, Codul Contravenţional:

Articolul 457. Cercetarea judecătorească
(1) În cadrul cercetării judecătoreşti se cercetează mai întîi probele prezentate de partea acuzării.
(2) La cererea părţilor sau a... mai detaliat altor participanţi la proces, instanţa poate modifica ordinea de cercetare a probelor dacă este necesar pentru buna desfăşurare a cercetării judecătoreşti. Făptuitorul poate cere să fie audiat la începutul cercetării probelor sau la orice etapă a cercetării judecătoreşti.
(3) După cercetarea tuturor probelor din dosar şi a celor prezentate la judecarea cauzei, instanţa soluţionează cererile şi demersurile formulate şi dispune efectuarea, după caz, a unor acţiuni procesuale suplimentare.

Servus

10 april 2019