Test ADN

12 may 2017 153

În 2010, în urma unui viol, am rămas însărcinată, m-am căsătorit în 2011 cu o altă persoană, neştiind cine este tatăl copilului. În 2016, după 5 ani de căsătorie, am divorțat din motive de violență fizică din partea soțului. După divorț a revenit persoana care m-a lăsat însărcinată și a făcut test ADN, care a ieșit pozitiv (s-a confirmat prin aceasta că tatăl copilului e persoana care m-a forțat înaintea căsătoriei). Acum tatăl copilului nu întreprinde absolut nici o măsură referitor la drepturile copilului. Ajutați-mă, în acest caz, care ar trebui să fie acțiunile mele ca mamă pentru apărarea drepturilor copilului meu și ale mele drepturi la fel. Mulțumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Călin Bobeică
  • Advocate
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Real estate law
  • Traffic violations

Aveti 1 ani de zile termen de prescriptie pentru contestarea paternitatii in instanta de judecata si modificarii in certificatul de nastere al tatalui biologic !
Ulterior ve-ti solicita incasarea pensiei pentru intretinerea copilului !

Articolul 49. Contestarea paternităţii (maternităţii)
(1) Paternitatea (maternitatea) poate fi contestată numai pe cale judecătorească de către persoanele... mai detaliat înscrise drept tată sau mamă sau de către persoanele care sînt mama sau tatăl firesc al copilului, de către copil la atingerea majoratului, de către tutorele (curatorul) copilului sau tutorele părintelui declarat incapabil.
(2) Cererea privind contestarea paternităţii (maternităţii) poate fi depusă timp de un an din momentul cînd una din persoanele enumerate la alin.(1) a aflat sau trebuia să fi aflat despre înscrierea privind paternitatea (maternitatea) sau din momentul atingerii majoratului, în cazul unui minor.

12 may 2017