Răspunsuri 2889  

Alte domenii

Închis De ce nu se pune stampila la iesire din alta țara?

Am fost recent în Germania cu pașaport biometric și cand am plecat mi-au pus stampila în pașaport, dar ultima dată la ieșire nu au pus nicio stampila. E vreo problemă cu asta?

Nou Serviciu de alternativa

Eu am fost încorporat în serviciul militar în termen, desi am prezintat documente care confirma ca religia nu-mi permite sa fac serviciul militar obligatoriu. Vreau sa trec la serviciul de alternativa. Ce sa fac, este posibil sa trec din serviciul in termen la cel de alternativa? Am refuzat sa...

Nou Majorarea alocatiilor de la 1 ianuarie 2020

Buna ziua! Eu am un baiat care sufera de o boala locomotorie. In decembrie 2016 a primit grad accentuat de invaliditate. Spuneti-mi, va rog frumos, de ce copilului meu nu i s-a majorat alocatia de la 1 ianuarie 2020? Vreau sa mentionez, ca primeste alocatie in marime de 755 lei.

Nou Ne-au furat masina in Rusia

Buna ziua. Am fost in Rusia in decembrie 2013 si ne-au furat masina acolo. Acum Belarus ne pune sa platim taxa de stat in valoare de 7.500 ruble belaruse. Ce putem face? A fost judecata aici in decembrie in Moldova si s-a decis sa platim taxa. Daca nu, ne pune inderdictie de a parasi tara....

Nou Incalcarea regimului de sedere in Franta

Sotul meu a incalcat regimul de sedere cu pasaport biometric in Franta, adica a stat mai mult de 3 luni. A fost luat de catre politie, apoi a avut loc procesul de judecata. Vreau sa aflu cat mai poate fi retinut acolo? Dupa judecata i-au zis ca va sta la sigur 24 ore, dar deja e mai mult.

Nou Cetățenie română

Buna ziua. Am depus dosarul pentru cetatenia romana in 2018 si nu am primit inca niciun raspuns. Acum m-am casatorit si am luat numele de familie al sotului. Ce urmeaza sa fac acum? Multumesc mult.

Nou Am cumpărat un telefon cu achitarea în rate, dar nu am achitat

Vă salut! Am cumpărat un telefon cu achitarea în rate, rata lunareă era de 230 lei. Am avut probleme cu starea financiară, plus probleme de familie și n-am achitat 6 luni. Acum datoria s-a ridicat la 12.000 lei Doresc să plec peste hotare ca să fac banii pentru a plăti datoria. Întrebarea mea...

Nou Pot să beneficiez de indemnizație că tânăr specialist?

Bună! Sunt profesoară într-un liceu din mediul rural. Am absolvit universitatea în 2002, dar nu am lucrat nicăieri în domeniul educației, iar pe 01.09.2016 m-am angajat ca profesoara, unde și activez acum. Am dreptul la indemnizație și la beneficiile pe care le are un tânăr specialist? Dacă da,...

Работа в Интернете

В Интернете предлагают работу путем кликования сайтов, кликующий по предложенному сайту получает за это деньги. Какая ответственность возлагается на кликующего если эти сайты и рекламы обман: уголовная ответственность? Его оштрафуют, посадят, отберут машину, дом или что-то другое?

Închis Procurare imobil

Buna ziua. Detin cetatenie romana, iar sotia are buletin biometric. Pot cumpara un apartament in Germania? Daca cumpararea apartamentului, sotia va putea lucra legal in Germania?

Mi-au fost incalcate drepturile de primar nou-ales

Buna ziua! Sunt primar nou-ales in sat. Din start mi-au fost incalcate drepturile de catre subalterni si fostul primar. 1. A fost sustras calculatorul din cabinetul primarului. 2. Secretarul primariei nu m-a dat aproape 2 luni parola de la adresa electronica a primariei. Din intamplare am...

Reunirea familiei in Marea Britanie

Buna ziua. Sunt strabilit in Marea Britanie de un an si vreau sa-mi aduc familia, adica sotia si copilul, insa am o problema: sotia nu detine cetatenie europeana. Cum pot eu sa depun cerere pentru reunirea familiei? De ce acte am nevoie si cum se face procedura aceasta?

Cetatenie romana

Buna ziua. Cum pot depune o plangere in instanta, apoi ulterior prin avocat sa incerc sa obtin un raspuns mai rapid privind termenul de obtinere a cetateniei romane? Mentionez ca dosarul a fost depus in februarie 2019. Momentan detin un permis de sedere temporara pentru studii in Romania.