Răspunsuri 4033  

Alte domenii

New Получение гражданства Молдовы по браку (для гражданки России)

Добрый день! Я гражданин Молдовы, а супруга - гражданка России. В браке больше 10 лет, есть трое совместных детей. Какие есть варианты чтобы супруга получила молдавское гражданство? Сколько для этого необходимо прожить в Молдове? Нужно ли для этого отказываться от российского гражданства?

New Vreau sa ma intorc acasa, dar am dosar penal

Buna ziua! Daca un cetatean al Republicii Moldova se afla in Rusia si este dat in cautare internationala, dar vrea sa se intoarca in Moldova, la care frontiera va fi retinut?

Мужчина выехал из Украины через ПМР

Добрый день. Мужчина выехал из Украины до военного положения через ПМР (Кучурганы) ему там не ставили печать. Может ли он улететь из Молдавии в другую страну? Спасибо за ответ.

Amenda la vama din Ungaria

Buna ziua. La traversarea frontierei pe sensul de iesire din Ungaria mi-a fost aplicata amenda (150 Euro) pentru ca am intarziat la vama cu 17 ore, adica in loc 90 zile m-am aflat in spatiul Schengen aproape 91? Aveau dreptul sa-mi aplice astfel de amenda?

Азартные игры в Молдове?

Добрый день. Разрешены в Молдове азартные игры (1xbet)? Будет штраф или налог на выигрыш?

Credit nerambursat

Buna ziua. Am un credit pe care nu l-am rambursat. Zilele trecute mi-a venit o scrisoare precum ca judecată a primit cererea referitoare la creditul meu. Pot acum pleca peste hotare? Cat timp mai am la dispozitie ca sa pot părăsi tara? Mersi.

Credit rambursat

Bună ziua. Am rambursat creditul. Pot trece vama fără nicio problemă?

Spor la salariu pentru cadrele didactice

Buna ziua. Conform Legii nr. 270 din 2018, profesorii trebuie să primească un spor pentru diriginție și controlul caietelor după numărul de elevi..Are dreptul managerul instituției să reducă această sumă? Mulțumesc.

Contract de raspundere materiala individuala

Buna ziua. Este in drept institutia de invatamant sa incheie Contracte de raspundere materiala individuala cu cadrele didactice? Mentionez ca in Anexa 1 la HG Nr. 449 din 29.04.2004 nu este specificata acesta optiune.

Procurarea masinii in Romania

Salut! Sunt cetatean al Republicii Moldova si vreau sa ma mut cu traiul in Romania. Pot sa imi cumpar acolo o masina si sa circul cu ea? Daca da - care este procedura?

Resedinta in alta tara

Buna ziua. Am resedinta in Italia si vreau sa perfectez niste documente in Moldova, dar nu am viza de resedinta aici. Am auzit de la mai multe persoana ca daca fac scoala auto sau alt document in Moldova, acestea nu vor fi valabile nicaieri in afara de Moldova. Este adevarat?