Răspunsuri 1886  

Alte domenii

Nou Va trebui sa achit taxe pentru import?

Vreau sa-mi cumpar un televizor din Romania pentru uz personal, care costa cam 420 de euro. Intrebarea este: va trebui sa achit careva taxe de import la vama sau nu? Multumesc.

Nou Deport Schengen

Pot să depun la cetățenie română dacă am deport Schengen?

Nou Utilizarea telefoanelor mobile in scoala

Buna ziua. Sunt clasa 12, am 18 ani. In liceu exista regulamentul prin care se interzice utilizarea telefoanelor mobile in timpul lectiei, despre tmpul de pauza nu este indicat nimic, ceea ce inseamna ca se permite, asa ne-au zis unii profesori. Directorul adjunct al liceului imi interzice sa...

Închis Casatorie cu un cetatean roman

Casatoria cu un cetatean roman imi ofera titlu provizoriu de calatorie doar pe teritoriul Romaniei sau si peste hotare? Multumesc!

Taxa perceputa de notar e mai mare decat cea indicata pe document

Este normal ca taxa sa fie mai mare decat cea care este indicata in documentul emis de notar? La indignarea mea notarul mi-a oferit un cec. Stiind de existenta legii cu privire la metodologia calcularii platii pentru serviciile notariale (nr. 271 din 27.06.2003), ce pot face eu?

Închis Unde sa ma adresez ca sa schimb pasaportul roman?

In pasaportul roman care a expirat, resedinta este indicata Moldova, a fost valabil 5 ani. Eu trebuie sa ma adresez undeva in Romania sau sa ma apropii la ambasada in Moldova?

Pot sa-mi schimb familia pana nu am redobandit cetatenia?

Buna! Sunt cetatean al Republicii Moldova. Am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane in 2018. Pot sa-mi schimb familia pana nu am redobandit cetatenia? Din motive de familie sunt nevoit sa imi schimb familia, sa trec din familia tatalui in a mamei.

Pot obtine permis de sedere in UE fara cetatenie romaneasca?

Sunt student, absolvent, am cetatenie romaneasca, vreau sa plec in UE la masterat. Prietena mea a depus la cetatenie in mijlocul lunii iunie 2018. Exista vreo posibilitate legala pentru ea sa stea in UE cu mine atat timp cat fac masteratul in UE? Va multumesc mult anticipat pentru ajutor.

Piese auto

Buna! Pot transmite piese auto din Romania in Moldova? Consumabile noi (filtre, ulei si discuri frana), ambalate + facturi. Valoarea totala sub 200 euro. Merci.

Impozitul pe venit din vanzarea imobilului

Am vandut un apartament in care am avut viza de resedinta la un pret mai mare decat a fost evaluat de cadastru (aproximativ cu 80.000 lei mai mult). Acesta a fost singurul apartament pe care il detin. Care este impozitul pe care trebuie sa-l achit? Daca imi procur alta locuinta mai scumpa si iau...

Închis Poate copilașul de 1 an și 10 luni să între și să iasă din țară cu pașaport moldovenesc sau cu carte de identitate belgiană, sau are nevoie de viza (la ieșirea din Moldova), sau alte documente?

Bună ziua. Trăiesc în Belgia și am născut copilul aici. Eu fiind cu dubla cetățenie, Română-R. Moldova, i-am făcut fetei deja pașaport moldovenesc, pe cel român nu i-l pot face, din cauza că ambasada Ucrainei nu doreste să-i schimbe numele soțului în pașaport după căsatorie, și în acest mod...