Răspunsuri 4620  

Alte domenii

Nou Mergem la grădiniță fără comisie medicală?

Bună! În cazul în care părinții refuză să ducă copilul la comisia medicală, cerută de grădiniță, administrația este în drept să refuze înscrierea? Vă mulțumesc!

Achitarea salariului pentru perioada sesiunilor

Bună ziua. Sunt angajată oficial și am prezentat angajatorului confirmarea de la universitate că studiez în domeniul în care activez. Acum mi se spune că în perioada sesiunilor de examene trebuie să-mi iau concediu neplătit, pentru că învăț din propria inițiativă. Cum este corect ?

Închis Pot sa fac cetatenie moldoveneasca?

Buna ziua. Sunt venit din Ucraina si din cauza razboilui, arhiva starii civile din localitatea unde m-am nascut a ars. Mama mea este moldoveanca si doresc sa aflu cum pot sa fac cetatenie moldoveneasca. Cum pot sa fac documentele necesare (in primul rand pentru a demonstra cine este mama mea)?

Polița de asigurare medicală

Bună! O doamnă are la întreținere doi copii minori, de 8 şi 17 ani. Copilul de 17 ani are gradul doi de dizabilitate (diagnostic epilepsie). Doamna în cauză nu activează legal nicăieri și, respectiv, nu deține poliță de asigurare medicală. La moment are nevoie să facă anumite investigații...

Mijloc de transport creat personal

Bună ziua. Aș dori să aflu dacă este posibil să înregistrez un mijloc de transport creat de sine stătător, cu motor de ardere internă și carcasă de metal. Care este procedura, dacă este posibil?

Interdicție de a ieși din țară?

Bună ziua. Aproximativ 5 ani în urmă am luat mai multe credite și nu le-am rambursat. Acum vreau sa plec la muncă peste hotare. Voi putea ieși din țară?

Istorie creditară

Bună ziua. Am contractat un credit, pe care nu l-am rambursat. Creanța a fost cesionată unei companii de colectori. Aceștia m-au informat că pe viitor din cauza acestei datorii nu voi putea depune dosarul pentru cetățenie română. Am stins datoria menționată 2 luni în urmă. Eu am cetățenie română...

Альтернативная служба по моральным и религиозным взглядам

Добрый день. Как можно перейти на альтернативную службу, если уже забрали в армию? Нахожусь в расположении воинской части, присягу не буду принимать по религиозным и моральным взглядам. Присяга будет 6 июня. Какие права у меня есть и что можно сделать?

Carduri de debit deschise în Moldova

Bună ziua. Eu locuiesc peste hotare, vin în Moldova o data pe an și depozitez câte 2.000-3.000 de Euro pe contul bancar deschis aici. Am eu vreo obligație să declar ceva la organul fiscal, în situația în care nu am venituri în Republica Moldova?

Vreau să lucrez legal în Anglia

Bună ziua! Vreau să lucrez legal în Anglia, cu contract de muncă. Cum pot să perfectez viza și care sunt actele necesare pentru a putea pleca să lucrez acolo legal?