Răspunsuri 2182  

Alte domenii

Nou Pasapoarte biometric și românesc

Buna ziua. Am venit in Franta cu pașaport bionetric in luna august, iar in februarie am primit pasaport RO la ambasadă. Pot sa ma întorc cu el acasa?

Nou Cetatenie română

Buna ziua. In decembrie am depus actele pentru cetatenie romana, insa fara cazier, iar peste cateva zile, l-am trimis prin posta la Bucuresti. De atunci nu am mai primit niciun raspuns daca a ajuns documentul acolo. Cum pot afla daca l-au primit?

Nou Impozit pe venit

Buna ziua. Se considera venit (in scopul impozitarii) al persoanei fizice incasarile banesti de la pariuri sportive online (nerezidente RM, platforme ca bwin/bet365)? Multumesc mult!

Despre scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare

Vreau să știu dacă am eu dreptul la scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare (6 ari de pământ într-o întovărășire pomicolă) pe motiv că sunt pensionară? Vă mulțumesc frumos!

Unde se poate de schimbat pasaportul romanesc?

La mine expira terminul de valabilitate a pasaportului romanesc, pe care l-am primit la ambasada Romaniei in Chisinau. Care este procedura de eliberare a unui nou pasaport??

Poate cineva face o vizita in Anglia daca are interdictie pe Austria?

Buna ziua. Viitorul meu cumnat are interdictie pe Austria (cred eu ca pe intreg spatiul Schengen, cum se dau de obicei). Eu doresc sa fac nunta in Londra unde locuiesc cu viitorul sot de 5 ani. Dorim sa ne fie alaturi si familia, printre care si cumnatul meu. El spune ca nu poate ajunge din...

Transfer la scoala din strainatate

Copilul invata in strainatate. Cum se realizeaza procedura de transfer la scoala in Moldova in clasa a 3-a? Ce documente sunt necesare, este nevoie de legalizarea lor? Cum copilul studiaza pana invata limba de predare? Multumesc.

Deport din Italia

Bună ziua. Am fost deportat din Italia cu interdicția ulterioară de a intra în zona Schengen. Dacă în urma căsătoriei îmi schimb numele, respectiv și pașaportul biometric, voi putea intra în spațiul Schengen?

Meditații on-line

La moment activez ca profesor la o instituție de stat. Dacă mă concediez și doresc pe viitor să predau doar lecții individuale pe skype persoanelor de peste hotare, cum aș putea să legalizez activitatea, să continuie stagiul de lucru și să nu mă consider șomer?

Tanar specialist sau nu?

M-am angajat in 2015 in calitate de invatator, dupa 2 ani de la absolvirea colegiului fiindca imediat dupa absolvire am iesit in concediu de maternitate. Intrebarea mea este: trebuia sa beneficiez de transa de bani ca tanar specialist?