Răspunsuri 3222  

Alte domenii

Nou Refuzul intrării la frontieră

Добрый день. Недавно пересекал границу Молдова-Румыния, и меня развернули обратно, с аргументом что у меня нет соответствующего разрешения. Хотя от здравоохранения Румынии я им предоставил разрешение на один день, но сотрудникам пограничной службы это разрешение не подошло, и они мне поставили...

Camere supraveghere video

Bună ziua. Mă puteți îndruma cum se instalează potrivit legii camerele de supraveghere video pe un teren privat în mediu rural? Este un număr specificat de camere care pot fi instalate, reguli referitoare la ce pot filma aceasta?

Serviciul militar

Am absolvit colegiul de medicina si acum lucrez la un centru medical. Nu am facut serviciul militar. Daca sunt de la medicina, o sa ma oblige sa fac serviciul militar?

Scrisoare recomandată

Buna! Rog sa ma ajute cineva cu un model de scrisoare recomandată prin care să solicit nr. dosarului pentru redobândirea cetățeniei române și informații privind etapa la care se află. Am nevoie de urgență. La ce adresa trebuie sa trimit aceasta solicitare? Va multumesc mult.

Indemnizația unică a tânărului specialist în pedagogie

Bună ziua! Am absolvit in 2016 ciclul I de studii universitare, la specialitatea profesor de limba română și limba engleză si am continuat studiile pentru ciclul II - masterat în științe ale educației, in 2018. 1. În perioada de licență am activat 3 luni ca profesor de limba engleza, in 2015....

Nu dețin codul pentru plata unei amenzi

Nu dețin codul pentru plata unei amenzi aplicate de politia de frontiera a Ungariei. Nimeni nu ma informează cum il pot afla, fiecare face trimitere către altcineva (politia de frontiera, serviciul de informatie a ambasadei Ungariei în MD.) Cum pot acționa pentru soluționarea acestei probleme?

Имеют ли право заставлять включать камеру при обучении онлайн?

Добрый день! Суть вопроса в том, что с 1 сентября в школах ввели обучение онлайн - через чат Zoom. При это директор школы издала приказ, чтобы во время уроков камера ученика была включена. Могу ли я воспротивиться этому на законных основаниях, так как мне кажется, что это не нормально, что мой...

Conditiile si preturile pentru conectarea la un apeduct nou construit in sat

Buna ziua. Fara a prezenta vreun document, primaria ii obliga pe locuitori sa achite cate 3.650 lei pentru conectarea la apeduct. Cum se face calculul pentru conectare? Unde ne putem adresa cu o plangere ca sa ne explice acasta procedura? Guvernul a alocat 4 mln. lei pentru acest proect.

Ce măsuri să interprind cu părintele și cadrul didactic aflati in conflict?

Bună ziua. Activez ca director într-o instituție si am urmâtoarea problemă: există un conflict între un părinte și un cadru didactic. Parintele mi-a adresat o petiție specificand că cadrul didactic l-a eliminat din grupul parinților pe un serviciu de mesagerie, deoarece a postat pe acest grup o...

Cetățenie română

Buna! In 2013 am fost judecat în Italia și am avut interdicție pe trei ani. Am am depus la cetățenie română în 2018. O să am probleme la redobândirea cetateniei?