Răspunsuri 464  

Dreptul afacerilor

Nou Vreau sa deschid si un magazin

Buna ziua. Sunt detinator de patenta in sfera producerii confectiilor metalice, dar vreau sa deschid si un magazin specializat in aceasta sfera. Ce forma organizatorica s-ar potrivi cel mai bine?

Nou Vanzarea afacerii in rate

Buna ziua. As dori sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si as dori sa mai aflu: la vanzarea afacerii in rate, daca eu raman fondatorul pana la achitarea in totalitate a sumei, care sunt riscurile? Daca vor fi controale sau datorii, nu voi fi trasa eu la raspundere? Nu poate sa mi se...

Impozitul gospodăriei țărănești

Sunt fondator de gospodărie țărănească. Anul precedent am obtinut pierderi, acum profit. Ce impozit trebuie sa achit si cum sa-l calculez?

Trebuie sa am deschis SRL

Buna ziua. Vreau sa particip la un program de subvenționare in avans, dar trebuie sa am deschis SRL. Insa nu înțeleg cum functionează si unde să mă adresez. De cate ori pe an trebuie de dat darea de seamă? Si pot să eu și proprietar, și contabil?

Închis Bonurile

Bună ziua. Spuneti-mi, va rog: părinți au bonuri și vor sa le treacă pe numele meu (să le cadoneze) de la fabrica care le-au dat, mi-au dat un număr de telefon pe care am sunat și mi s-a spus să achit 850 lei ca să le treacă + serviciile care le ofera. Eu pot sa ma adresez la alt notar, sau care...

Poartă vreo răspundere administratorul SRL?

Buna ziua. In urma unui control planificat, FISC-ul a scos suma de 10.000 lei pusă la cheltuieli de către SRL X. Poartă vreo răspundere în cazul dat administratorul SRL?

Vanzare telefoane mobile

Buna ziua! De ce acte este nevoie? Telefoanele nu sunt noi, sunt second hand.

Cum vand o afacere in rate?

Buna ziua. Am o afacere mica si as dori sa o vand, pentru ca nu am timp sa ma ocup de ea. Am gasit pe cineva care ar dori sa o cumpere, dar vrea sa achite pretul in rate. Care e procedura corecta de vanzare in rate ca sa fiu sigura ca nu raman doar cu prima suma achitata? Va multumesc.

Înregistrarea afacerii

Am o ideie de afacere cu caracter social. Voi vinde produse handmade online. Vreau să înregistrez oficial afacerea, dar am câteva întrebări: 1. Care ar fi cea mai potrivită formă organizatorico-juridică ? 2. Care sunt pașii de înregistrare și documentele necesare? 3. Cum are loc crearea...

Creare site

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, care sunt pasii pe care ar trebui sa-i fac din punct de vedere juridic inainte de a incepe sa creez un site de anunturi ce va contine date personale ale abonatilor. Mentionez ca pentru o perioada de timp nu voi incasa sau emite facturi. In cazul in care nu incasez...

Deschiderea unui salon de masaj

Bună! Care sunt pașii pentru a deschide un salon de masaj (masaj clasic, terapeutic simplu, anticelulitic) în baza certificatului de finalizare a cursurilor de masaj?