Răspunsuri 1116  

Dreptul afacerilor

SRL sau II?

Buna ziua. Vreau sa deschid o frizerie, insa nu stiu cu ce sa incep si de care acte am nevoie. Va rog, un sfat, daca se poate!

Gospodarie Taraneasca

Buna ziua. In august 2021 am revenit in Moldova si am constatat ca am datorii la achitarea impozitelor pentru o GȚ in marime de 35.000 lei, plus penalitati 10.000 lei. Exista vreo procedura onlain pentru a inchide acasta activitate de fermier, care mi-a generat in 20 de ani 0 lei venituri?

Scoala de coregrafie

Buna ziua. Doresc sa deschit in satul natal o scoala de arte, mai exact scoala de coregrafie. Care este procedura, de unde incep si la cine sa ma adresez? Mersi anticipat.

Cum verific o firmă?

Buna ziua. Am nevoie de ajutor, vă rog. E vorba despre o afacere online pe care as dori sa o cumpăr. Înainte de a investi, vreau sa ma asigur. Întrebarea este cum as putea verifica firma respectivă? După ce criterii sa ma conduc? Ce întrebări sa pun și ce informații sa cer de la actualul...

Companie de inchirieri auto

Bună ziua. Vreau să deschid o companie de inchirieri auto. Care sunt condițiile și procedura aplicabilă?

Am infiintat o companie (SRL) in timpul casatoriei

Buna ziua. La doi de la incheierea casatoriei, am infiintat o companie (SRL). La început aceasta a inregistrata pe numele meu, dar mai tarziu soțul m-a convins sa trec actele pe numele lui. Acum urmeaza sa divortam. Ce drepturi am in aceasta situatie?

Gălăgie și mizerie din cauza afacerii vecinului

Buna ziua. Vecinul meu și-a deschis un service auto in sectorul privat. Toată ziua avem mizerie pe drum, galăgie de la vuietul mașinilor, uneori nici n-ai posobilitate să treci pe drum, totul este ocupat de mașini. Este legala deschiderea unui service în sectorul privat, se emite autorizație...

Butic fast-food

Buna ziua. Care este procedura si de ce acte am nevoie ca sa deschid un butic fast-food intr-un parc din Chisinau?

Законность финансовой деятельности

Здравствуйте. Хочу работать посредником между покупателем и поставщиком. Есть сайт, там есть список товаров, и покупатель может заказать любой из перечисленных товаров. В чём вопрос? Цена на сайте, к примеру 50$, они заказывают через меня, т.к. я посредник, а я заказываю через поставщика этот же...

Prestare servicii de consultanta IT ca intreprinzator individual

Buna ziua. Sunt freelancer si vreau sa prestez servicii de consultanta IT pentru companii din Europa. Pot presta acest gen de activitate ca Intreprinzator Individual fara licentiere? Nu stiu daca conteaza, dar mentionez ca am si contract individual de munca in RM.

Procedura legala de achitare a impozitului pentru bunurile închiriate prin Airbnb

Bună! Încerc să aflu care este procedura legală de a plăti impozitul pe veniturile obținute de la darea in chirie a bunurilor imobile (2 apartamente) prin sistemul Airbnb/Booking.com ca persoana fizica. Apartamentele sunt date in chirie pe termen scurt, cu scop turistic. Banii se achita de către...

ИП для иностранных граждан

Добрый день. Каковы правила открытия ИП в Молдове гражданину другой страны? Может ли это являться основанием для оформления продления пребывания в стране (срок более чем 3 месяца)?