Răspunsuri 1212  

Dreptul afacerilor

Nou De ce acte am nevoie pentru export?

Buna ziua. Cine ma poate consulta în privința exportului de usturoi? De ce acte am nevoie, ce cheltuieli majore sunt prevazute?

Afacere în alimentația publică

Bună ziua. Aș dori să deschid un butic unde să comercializez cafea și ceva gustări. De ce documente am nevoie și ce informații importante ar trebui să știu pentru primul meu business?

Autorizatie de comert

Buna ziua! Pentru activiatea de import si comert cu autoturisme este necesara si o autorizatie de comert sau nu? Multumesc!

Vânzare fără patentă?

Buna ziua. Este ilegal daca o persoana vinde haine second-hand la piata afara (nu intr-o incapere) si nu plateste patenta/impozite?

Налог

Здравствуйте. Ситуация такая.Работала в интернет-магазине, в качестве администратора, скажем так. Вещи привозились из России, нелегально. Работала без контракта и официального трудоустройства. Спустя год девочке что отправляла заказы пришло письмо из налоговой о незарегистрированных доходах, мол...

Închidere SRL

Bună ziua. Am deschis recent o societate comercială (SRL), dar acum aș dori să o închid. Care este procedura și costurile aferente? Menționez că nu am deschis cont bancar și nici la organul fiscalnu am înregistrat-o. Mulțumesc.

Părăsirea SRL și împărțirea bunurilor

Salut! Sunt fondator al unui SRL, dețin o parte din bunuri. Care este procedura legală de părăsire a SRL? Unde trebuie să mă adresez pentru a iniția procedura de împărțire a bunurilor, inclusiv prin instanța de judecată, întrucât al doilea fondatator nu este de acord cu cererea mea?

Achitarea salariului

Buna! Am fost angajata pe post de contabil la o intreprindere care era in proces de insolvabilitate. Salariul mi-a fost calculat, dar nu achitat din lipsa de finante. In septembrie 2021 a fost instrainat bunul imobiliar al intreprinderii, dar mie nu mi-a fost achitat salariul. Am nevoe de o...

Vânzarea părții sociale în SRL

Bună ziua. Există un preț minim cu care poate fi vândută partea socială în SRL? De exemplu, o pot vinde la prețul de 1 leu?

Vreau sa dau lectii de pian

Buna! Daca doresc sa deschid un studiou muzical si sa dau lectii de pian, este suficient ca am studii in domeniul muzical, sau trebuie sa fac si un curs de pedagogie?