Răspunsuri 514  

Dreptul afacerilor

Nou Am fost inregistrat intr-o companie de maxi taxi

Buna. Mai bine de un an am fost inregistrat intr-o companie de maxi taxi (masina, datele buletinului), dar nu activez deloc in compania data de maxi taxi. Acum am primit invitatie de la fisc sa ma prezit, cu motivul ca prestez ilegal servicii de transportare a pasagerilor. Ce as putea face?

Cum se scrie un proces-verbal?

Buna! Cum se scrie un proces-verbal al adunării generale extraordinare a membrilor asociați ai societății comerciale privind adoptarea deciziei de a vinde bunul imobil (teren agricol)? Sunt 3 fondatori. Va rog un formular pe adresa de email ana.macovschi1996@gmail.com. Mersi anticipat.

Contract intre persoane fizice

Buna ziua! Eu am masina de cusut. Cos lucrari acasa. Acum, pot eu sa le dau prin contract cuiva la piata (la ghereta) sa mi le vinda? Dar astfel incat mai apoi nimeni sa nu aiba probleme (de unde sunt lucrurile). Stiu ca detinatorii de patenta de la piata sunt verificati de fisc si le cer...

SRL are mai multe domenii de activitate?

Buna ziua! Sunt administrator al unui SRL in domeniul transport. Pot adauga la obiectivul principal de activitate si domeniul de producere a vinului, sau mai bine ar fi sa inregistrez un alt SRL separat? Multumesc anticipat!

Чек обязателен?

Добрый день. С недавнего времени я ИП. Вопрос такой: стоит ли мне заморачиваться кассовым аппаратом для выдачи чеков своим клиентам, или можно обойтись и без этого? А также хотелось узнать где можно найти шаблоны разного типа договоров (договор оказания услуг, акт завершения работ и т.д.)?

Închis Perioada controlului fiscal

Buna ziua. Care este termenul maxim, mai bine spus perioada supusa controlului fiscal- 6 ani, 4 ani, sau mai mult? In care cazuri controlul fiscal poate cuprinde o perioada mai mare de 6 ani?

Cerere colectivă în judecată/dosar penal

Buna ziua. Un SRL are cîteva procese de judecată, SRL nu se eschivează de la plată, pur și simplu închide datoriile existente încet, întrucît veniturile sunt mici. Un furnizor (nu este contract) amenință ca va scrie cu unele companii cerere colectivă pentru a deschide dosar penal pe...

Pot oare ca persoana fizica sa prestez servicii persoanelor juridice?

Buna ziua. Doresc sa ma ocup de implimentarea unui soft pentru companii persoane juridice. Am eu oare nevoie de ceva documente pentru a-mi desfasura o astfel de activitate? Si de ce documente am eu nevoie, pentru a inregistra primirea platii de la persoanele juridice, incusiv si platile in avans?

Activitate de intreprinzator

Buna ziua. Vreau sa vand vata de zahar in mun. Balti. Spuneti-mi, va rog, unde trebuie sa ma adresez si cum sa incep. Multumesc.

Vânzarea produselor legal

Doresc sa procur produse de pe AliExpress si Alibaba si sa le vând pe teritoriul Republicii Moldova. De ce acte am nevoie ?