Răspunsuri 999  

Dreptul afacerilor

Nou Întreprindere individuala

Bună ziua! Doresc sa deschid o Î.I. pentru a presta servicii in domeniul construcții și inginerie. Este necesar sa am și calitate de angajat, sau pot presta servicii in baza de contract? Care ar fi specificul contabilității în acest caz? Ce taxe trebuie sa achit și cum achit impozitele? Mersi!

Recuperarea restantelor la salariu in baza legii insolvabilitatii

Buna ziua! Sunt angajat intr-o firma care nu mi-a platit salariul timp de mai multe luni (are datorii la multi angajati si nu numai). Intentionez sa depun cerere de eliberare si sa obtin plata restantelor pe caile legale disponibile. Intre timp am aflat ca sunt creditori (fosti angajati, o...

Faliment întreprindere

Administratorul unei intreprinderi a fost anuntat intr-o convorbire telefonica că intreprinderea intra in faliment si i s-a spus sa aducă stampila și contabilitatea. Cu toate acestea, nu a primit deocamdată nicio scrisoare oficială. Cat de veridic este aceasta? Va mulțumesc.

Import marfuri

As dori sa importez din Romania niste produse pentru comercializarea lor ulterioara. As dori sa aflu care este procedura de import si de vamuirea a produselor. E nevoie de achitat TVA la import? La vanzarea ulterioara a produselor trebuie de achitat TVA inca o data? Exista vreo procedura ca la...

Am infiintat o gospodarie taraneasca

Buna ziua. Am infiintat o gospodarie taraneasca ca sa pot vinde cereale. Spuneti-mi, va rog, este obligatoriu sa detin ştampila? Am un hectar si unsprezece ari de teren agricol. Va multumesc.

Închis Патент для производства и реализации

Здравствуйте! Хочу заняться выпечкой хлеба дома и продавать его. Могу ли я сделать патент и нужны ли ещё какие то документы для этого?

Spalatorie auto

Bună ziua. Care e procedura de dare în exploatare a unei spălătorii noi construite, de ce acte permisive avem nevoie pentru a începe activitatea?

Spalatorie auto

Bună ziua. E posibil de construit o spălătorie auto ca persoana fizica, ca mai apoi sa o dau în locatiune unei persoane juridice?

Cum pot schimba proprietarul unui SRL?

Doresc sa "vand" un SRL fratelui meu si pentru ca sa ii fie lui mai simplu sa activeze, as dori ca de acum el sa fie fondator si administrator al acestui SRL. Cum se poate efectua aceasta trecere?

Patenta

Bună ziua! Mă interesează în baza cărei activități de patentă se pot efectua proceduri cosmetologice invazive de către o persoană cu studii medicale superioare?

Lichidarea debitorului

Buna ziua. Care este procedura pentru a lichida un debitor? Ce acte trebuie de inaintat pentru a ajunge in instanta? Multumesc anticipat.

Am vândut SRL

Bună ziua, stimați juriști. Am vândut SRL și am contract de vânzare-cumpărare notarial. După doi ani, primesc un mesaj de la arendatorul pământului unde se află SRL că am o datorie față de arenda. Cum trebuie să procedez? Mersi anticipat.

Comert ambulant stradal

Buna. Care sunt dimenisunile permise pentru autovehiculul automagazin care va fi plasat in strada pentru comertul cu bauturi racoritoare si fierbinti? Si alta intrebare: este necesar sa obtinem locul de la primarie prin licitatie? Sau avand invedere ca este automagazin care se poate deplasa, nu...

Lichidarea automata a SRL

Buna ziua! Este adevarat ca in cazul in care compania este inactiva si nu mai prezinta nici darile de seama pe 0, peste un timp anumit statul va lichida automat compania respectiva fara ca fondatorii sa achite ceva penalitati pentru neprezentarea darilor de seama pe 0?

Scrisoare de la Fisc

Buna ziua! Deja mai mult de 2 ani SRL al carei fondator sunt, nu mai este activ. Insa recent am primit scrisoare de la Fisc precum ca ei nu au darile de seama pentru 2019 si ca sunt obligat sa le prezint, in caz contrar se va aplica amenda intre 500 si 1.000 lei conform art. 260 al Codului...