Răspunsuri 4216  

Dreptul civil

Nou Fidejusor fara stirea mea

Cineva a luat credit si m-au indicat pe mine ca fidejusor fara stirea mea. Acum a venit scrisoare de la judecata ca sa intorc 45.000 lei si au pus sechestru pe imobil. In acel timp, eu nici nu eram in tara si nu am depus nicio iscalitura. Cineva a facut-o in locul meu. Ce sa fac? De la ce sa incep?

Nou Mostenirea unei case pentru care nu au fost perfectate actele

Buna ziua! Eu am stratut de mostenitor. Tatăl meu, la vremea lui, a procurat o casa fără să perfecteze actele la notar si la cadastru. Atat vanzătorul casei, cat si cumpărătorul ei sunt decedati. Cum pot intra in posesia casei părintesti?

Nou Ремонт квартиры без договора

Добрый день! Наша бригада выполняла ремонт квартиры без договора. Ремонт закончен не был, так как заказчик отказался платить за часть работ. В итоге мы расстались, деньги мы взяли только за те работы которые были сделаны. Спустя два месяца заказчик написал заявление в полицию, якобы мы взяли...

Nou Decaderea din drepturi

Buna ziua. Spuneti-mi, vă rog, daca eu pe 26 septembrie am obtinut ordonanta de protectie pentru 30 zile si pe 24 octombrie urmeaza sa ies din tara cu copiii fara a-i arata concubinului, pot sa am probleme? Urmeaza sa-l dau in judecata pentru a-l lipsi de drepturi asupra copiilor. Las actele...

Nou Furt

Buna ziua. Noi am luat niste lucruri pe care le-am gasit afara si nu am stiut ca nu sunt aruncate. Acum ne impune sa achitam pentru ele. Ce putem sa facem? Au trecut 3 ani de atunci. Nu avem de unde sa achitam 20.000 lei. Va rog, dati-mi un sfat - ce pot face, cum sa procedam?

Nou Politia este in drept sa patrunda in apartament?

Buna ziua. Va rog mult sa ma consultati. Ssuntem un bloc de locuit cu 70 apartamente in scara. In unul din apartamentele de la etajul 2 s-a produs o avariere din cauza careia toata scara a rămas fără acces la apa potabila. Stapâna apartamentului este plecata peste hotare si este de negasit deja...

Nou Credit neachitat

Am luat un credit la banca, dar dupa un timp am plecat in concediu de maternitate. Nu am mai putut sa-l achit si m-au dat in judecata la inceputul lui octombrie, dar in luna septembrie am revenit la munca si cand am primit salariul mi-au oprit tot salariul. Ce pot sa fac? E corect asa?

Închis Pretul serviciilor de avocat?

Cat vor costa serviciile avocatului ca sa depuna cerere de plata a pensiei alimentare?

Nou Masina second-hand

Acum o săptămână, am cumpărat o mașină second-hand si peste 3 zile s-a defectat. Ce pot sa fac in acest caz?

Nou Могут забрать дом?

У меня есть неоплаченые кредиты, я прописана в родительском доме. Полгода назад умерла мама и написала завещание на все имущество на мою малолетнию дочь. Могут поставить арест на имущество, если мне ничего не принадлежит?

Nou Contestarea actului de executare silita

Buna ziua. Puteti sa ma ajutati, va rog? M-a invitat executorul judecatoresc si mi-a prezentat actul de executare silita. Pot sa contestez actul mentionat si in ce termen pot s-o fac? Executorul poate intra neinvitat in casa mea? Multumesc!

Nou Politia mi-a luat masina silit

Politia mi-a luat masina silit, un politist a urcat la volan și mi-a lovit masina, după care au dus-o la parcare de stat silita. Ce sa fac?

Vreau sa verific procedura executării

Bună ziua. Unde şi cum aş putea ca să verific daca a decurs dupa lege procedura de executare a hotărârii judecătorești civile, fiindca am îndoieli? La ce instituție pot sa ma adresez? Multumesc!