Răspunsuri 7015  

Dreptul civil

Nou Donatia imobilului pus in gaj

Buna ziua. Pot face donatie copilului un imobil in situatia in care imobilul este pus in gaj la banca?

Nou Colectorii de datorii au dat in instanta dosarul meu

Buna ziua. In 2018 am contractat un microcredit si nu l-am rambursat in termen. Am primit recent o scrisoare de la o companie de colectori, prin care sunt informata ca in decembrie 2021 a avut loc judecata. Eu nu am primit nicio citatie in instanta. Ce sa fac?

Nou Vanzarea imobilului

Buna! Ce documente trebuie sa prezint notarului la vanzarea unui imobil (eu fiind vanzatorul) .

Nou Credit neachitat

Buna ziua. Am luat un credit si de 3 luni nu am achitat ratele. Reprezentantul creditorului ma ameninta ca va veni acasa la mine si vorbeste urat. Ce pot face ca sa nu vina la domiciliu?

Nou Nu am achitat creditul

Buna ziua. Nu am achitat creditul de vreo 8 luni si am primit o instiintare de la Curtea de Apel Chisinau. Vreau sa stiu care sunt consecintele.

Nou Colectorii imi scriu ca trimit dosarul in instanta?

Buna ziua. Am luat un credit in marime de 10.000 lei pentru alta persoana. Aceasta a achitat doar prima rata lunara. Imi scriu colectorii ca daca nu achit suma de 18.410 lei timp de o zi, vor transmite dosarul in instanta de judecata. Nu stiu ce sa fac, nu am de unde sa iau o suma asa de mare.

In cazier scrie ca am fost dat in cautare

Buna ziua. Am avut niste datorii. Executorul m-a dat in cautare in anul 2014. Acum, cand scot cazierul juridic detailat, scrie ca am fost dat in cutare de doua ori. Ce pot sa fac acum, cum sa scot din cazier aceste mentiuni?

Indemnizație pentru creșterea copilului

Bună ziua. Am restanța la rambursarea uuin credit și mi-au blocat toate conturile, inclusiv cardul de salariu. Recent am nascut și doresc sa intreb daca creditorii au dreptul sa blocheze cardul pe care primesc indemnizatiile pentru copil. Mulțumesc!

Mostenire in situatia cand actele de proprietate au ars

Buna ziua. Sunt succesor in baza actului de mostenire si notarul imi cere pentru efectuarea tranzactiilor 2 documente care sunt indicate in extrasul din registrul bunurilor imobile, si anume de la subcapitolul 2. Dreptul de proprietate asupra bunului imobil: Contract de vanzare-cumparare,...

Închis Declaratie facuta la ambasada

Buna! Ma aflu in Germania. Este valabila in Germania declaratia/procura din partea tatălui autentificata in R. Moldova, la Ambasada României? Mulțumesc anticipat.