Răspunsuri 5176  

Dreptul familiei

Nou Modalitate de incasare a pensiei alimentare

Bună ziua. Primesc pensia alimentara a copiilor prin intermediul executorului judecătoresc. Acesta face transferul prin intermediul băncii pe card. Nu mai vreau sa primesc pensia pe card. As vrea s-o primesc prin posta, însă executorul refuza. Am eu dreptul sa fac cerere ca pensia sa nu vina pe...

Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Stabilirea copilului minor peste hotare

Bună! Sunt divorțată și am un copil din căsătorie. În urma deciziei judecătorești, domiciliul copilului a fost stabilit cu mine. Dacă vreau să mă stabilesc cu copilul peste hotarele țării, iar tatăl refuza sa îmi dea acordul, care e procedura, ce pot face? Mulțumesc.

Acordul celui de al doilea părinte

Bună ziua. Sunt divorțată și vreau să plec cu copilul meu de 11 luni peste hotare la sora mea pe o periodă nederminată. Fostul soț nu dorește să dea acordul. Vreau să-l dau în judecată ca să obțin acest acord prin hotărâre judecătorească. Fostul soț muncește peste hotare și vine foarte rar în...

Partajarea apartamentului

Buna ziua. Divortam, dar avem 2 copii minori (de 10 și 6 ani). Cum se face partajarea apartamentului obtinut in timpul casniciei? Pot, impreuna cu copiii, sa obtin cota-parte a sotului?

Traversarea frontierei cu copil minor

Buna ziua! Eu doresc sa plec peste hotare, in ospetie la sora cu copilul minor. Eu detin buletin romanesc, dar copilul - doar pasaport moldovenesc. Dupa oficiarea casatoriei am pastrat numele meu de la nastere. Pot pleca cu copilul peste hotare fara vreun document din partea tatalui copilului?

Închis Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Custodia copiilor

Bună ziua. Suntem pe cale sa divorțăm, dar avem o fetița de 3 ani și sunt însărcinată cu al doilea copil. Am plecat de la soț fiind cu el in Germania, el a rămas acolo. Locuiesc la părinți și încă nu am posibilitatea să lucrez. Condițiile de trai la părinții mei sunt bune, nu consum alcool, nu...

Partajarea casei

Buna ziua. Sotul a cerut in instanta desfacerea casatoriei. Avem impreuna un copil si o casa construita in timpul casniciei. Eu am cerut partajarea casei si am fost la cadastru sa o inregistrez, insa mi-au refuzat cererea. Mi-au zis ca fara sot nu vor inregistra, pentru ca el e scris acolo....

Plecarea copil minor cu unchiul din Franța in Republica Moldova cu mașina

Buna ziua. Fetița mea in varsta de 17 ani vrea sa plece in vacanță la bunici in Republica Moldova, pornind din Franța împreună cu unchiul ei cu mașina. Deține pașaport românesc cu domiciliul in Franța si unchiul la fel are pașaport românesc. Ce fel de acte are nevoie pentru plecare? Mulțumesc.

Ma aflu cu copilul minor peste hotare fara acordul tatalui

Buna ziua. Ma aflu peste hotare de 7 luni impreuna cu copilul meu minor. Am iesit din tara fara acordul tatalui - am venit initial in ospetie la rude, dar intre timp mi-am gasit un loc de munca. Tatal copiluluil vrea sa depuna plangere la politie, ca sa mi se deschida dosar penal pentru ca am...

Pensia alimentara

Buna! L-am dat pe tatal copilului meu in judecata pentru incasarea pensiei alimentare pentru copil. Judecata a avut loc 3 luni in urma si a hotarat ca tatal copilului sa achite o mie de lei lunar. Cand si cum voi putea primi aceasta pensie alimentara pentru copil?

Pensie alimentara

Buna! Sunt divortat de un an, avem un copil de 3 ani. Am ajutat material copilul pana acum. Cateva zile in urma fosta sotie m-a anuntat ca ma da in judecata ca sa achit pensia alimentara din ziua divortului. Este posibil asa ceva - sa ma impuna sa achit incepand cu un an in urma?