Răspunsuri 3053  

Dreptul familiei

Nou Cum să divorțăm dacă suntem peste hotare

Buna ziua. Ne aflăm cu soția peste hotare, cu domiciliul în Germania și dorim să divorțăm. Cum este posibil de efectuat divorțul, dacă din cauza serviciului nu avem posibilitatea să mergem în Moldova ambii în același timp. Nu avem proprietate sau copii comuni, ambii suntem de acord să divorțăm.

Nou Cerere de divort si pensia alimentara!

Buna ziua. Am depus cererea pentru divort si pensia alimentara in luna iulie și prima sedinta de judecata va avea loc abia in noiembrie. In acest caz, pensia se recalculeaza de cand a fost depusă cererea? Care este procedura? Mentionez ca tatăl copilului a plecat in luna decembrie 2018 si...

Nou Алименты - Примирение - Пристав

Добрый день. Скажите, пожалуйста, если мы с бывшей женой нашли примирение и она отзывает исполнительный лист, должен ли я что-то платить приставу который вёл её дело?

Nou Divorț fără să afle soțul

Bună ziua. Sunt căsătorită de aproape 17 ani. Acum vreau să dau la divorț, dar fără să afle soțul. Avem 3 copii minori, o casă. Soțul la moment se afla peste hotare. Nu vreau casă sau altceva din partea lui. Pot să obțin divorțul?

Nou Am un copil si sunt insarcinata, dar vreau sa dau la divort

Am un copil si sunt insarcinata, dar vreau sa dau la divort. Unde trebuie sa ma adresez si care sunt sansele ca tata sa achite pensia alimentara ambilor copii? Avem un apartament pe numele sotului, cum se imparte acesta?

Cum sa explic ca nu am înregistrat nașterea copilului pana la data limita?

Cum sa explic ca nu am înregistrat nașterea copilului pana la data limita, din motiv ca în acel moment nu dipuneam de toate actele necesare? La momentul nasterii copilului eram în proces de divort cu fostul soț și trăiam în concubinaj cu actualul soț. Fostul soț nu a dorit sa declare ca acest...

Contractul de vanzare-cumparare a imobilului

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti: cand se face contractul de vanzare-cumparare a unui imobilul, acesta se face pe un singur membru al familiei, sau pe ambii?

Семейное насилие

Если по моему заявлению дело о семейном насилии было передано в суд и ответчику уже назначена дата заседания, могу ли я в суде сказать что не имею претензий или отозвать свой иск?

Declaratia privind hotararea judecatoreasca

Buna ziua. Exista posibilitatea de a alcatui o declaratie unde fostul meu sot (suntem divortati in Moldova) sa scrie ca a facut cunostinta cu decizia judecatoreasca privind divortul si custodia copiilor? Am nevoie de declaratia aceasta ca sa transcriu in Romania decizia judecatoreasca. Va multumesc.

Pot eu pretinde la acești bani inapoi sau la o parte din locul de casa?

Buna ziua. Eu am 23 de ani, părinții mei au divorțat 8 ani in urma. Tatăl a fost obligat sa achite pensie alimentara, însă nu a achitat niciodata. Am inceput sa primesc scrisori de la judecată precum ca tatăl ii datorează mamei 47 mii lei si trebuie sa se prezinte in instanța de judecată, dar...

Divort de comun acord

Vreau sa dau la divort, sotia tot e de acord. Pot s-o fac si la notar sau oficiul de stare civila? De ce acte am nevoie?

Închis Могу ли я лишить родительских прав бывшего мужа?

Добрый день! Скажите, пожалуйста, могу ли я лишить родительских прав бывшего мужа? Мы в разводе с 2015 года, он не платит алименты вообще, его долг превысил сумму 40.000 лей, с ребенком не общается, никаких подарков не дарит.