Răspunsuri 2816  

Dreptul familiei

Nou Divorțul

Buna ziua! Cum pot divorța de soț, daca el se afla peste hotare?

Nou Ce sa fac ca sa-mi aduc copilul acasa?

Suntem divortati de doi ani, dar de mult nu mai traim impreuna. Copilu de mic a locuit cu mine. Acum, mama a luat copilul si l-a dus peste hotare fara acordul meu. Ce sa fac ca sa-mi aduc copilul acasa?

Nou Divortez de sotie

Buna! Ma intereseaza sa aflu. Divortez de sotie si avem un copil de 7 ani. Avem apartament impreuna, dar este cumparat de parintii mei. Sotia are drept la apartament si daca da, ce parte ii revine?

Nou Indemnizatiile pentru copil

Buna ziua. Puteti sa ma ajutati, va rog. Am copil minor si primesc indemnizatiili, iar acum sunt plecata pentru o luna peste hotare. Se intrerupe achitarea automat sau se continuua sa le achite pina la 2 ani? Mentionez: nu sunt legal si sunt in proces de divort. Si o alta intrebare: dupa divort...

Închis Copil din afara căsătoriei

Bună ziua! Am un copil de un an și cinci luni. Cu mama copilului nu suntem nu suntem căsătoriți. Eu, tatăl, sunt inscris in certificatul de naștere al copilului. Ar insemna aceasta, că în documentele mele el tot este înregistrat? Multumesc anticipat.

Nou O parte sau nimic?

In urma casatoriei am procurat un apartament, dar l-am scris pe socru. Acum au trecut 3 ani. Daca sotul are doar domiciliul stabilit in acel apartament, poate pretinde in urma divortului la ceva? Sunt sanse de a avea parte?

Divort cu copil mic

Vreau sa divortez, dar am un copil de 2 ani 6 luni. E posibil?

Indemnizația pentru copil

Dacă am o datorie supusă executării, adică se află la executor judecătoresc, îmi poate cumva crea impediment la stabilirea indemnizațiilor pentru copil nou născut sau a concediului de maternitate? Mulțumesc!

Pensie alimentara

Buna ziua. Urmeaza sa avem procesul de divort (sotul m-a dat). Cum e posibil sa depun cerere de stabilire a domiciliului copilului minor cu mine si sa cer pensie alimentara? E posibil in cadrul procesului de divort sa prezint cererea, sau numai dupa ce va fi stabilit divortul? Intrebarea e:...

Divort si pastrarea numelui

Vreau sa divortez, dar sotia vrea sa pastreze numele meu de familie. Are dreptul sa-l poarte, daca eu nu-s de acord?

Închis Proces de divort

Spuneti-mi, va rog, cum pot incepe un proces de divort? Daca sotul bea si nu vine cu zilele acasa, joaca carti la bani - acestea pot fi motive de divort?