Răspunsuri 3139  

Dreptul imobiliar

Închis Vânzarea apartamentului

Bună ziua! Vând un apartament privatizat. Fiica mea a participat la privatizare. Ce documente, în afară de procură, ar trebui să prezint la notar din numele fiicei mele? La momentul privatizarii fiica era minora, acum e divorțată. Va multumesc anticipat.

Nou Viză de reședință

Bună ziua. Am procurat un apartament în Chișinău și aș dori să-i înscriu pe copiii mei cu viză de reședință în apartamentul menționat. Copiii au atins majoratul. Care sunt pașii de urmat?

Construcție neautorizată

Bună ziua! Trei ani în urma am construit un obiectiv fără autorizație pentru că e la drum. Pot fi trasă la răspundere contravențională? Mersi anticipat!

Задолженность по коммунальным платежам

Добрый день. Есть задолженность по Термокому и они хотят подавать сейчас в суд. Хотел узнать если можно признать часть долга историческим, если мы платили по квитанциям, но не трогали долг?

Datorii la agentul termic

Bună ziua. Am acumulat datorii la caldură în timpul sezonului rece, dar le achit treptat până la începutul următorului sezon de încălzire. Tatăl meu este proprietarul imobilului unde s-au acumulat datoriile, dar e plecat peste hotare. La poștă a venit un aviz, dar nu mi-l înmânează, cu toate ca...

Parcare in curtea blocului locativ

Buna ziua. Exista o metoda legala de a inchiria terenul din fata blocului locativ pentru parcarea automobilelor? Ce alte metode legale exista pentru astfel de situatii ca sa se evite disputele intre locatari? Mersi mult.

Atribuirea unui teren pentru constructii

Buna ziua. In cazul in care familia nou-formata nu detine imobile si nu a detinut nici la momentul oficierii casatoriei (6 ani in urma), dar la acel moment nu a stiut ca e posibila depunerea unei cereri pentru atribuirea unui teren de constructii, este posibila depunerea unei astfel de cereri...

Вопрос по дарению доли в квартире

Добрый день. Есть доля в квартире после участия в приватизации, не пользуюсь и не живу там. Можно ли подарить ее государству, если остальные участники приватизации не хотят покупать/принимать в дар? И нужно ли для этого их согласие?

Datorii la serviciile comunale

Buna ziua. Tatal cumnatei mele are datorii enorme la serviciile comunale, dar nu a fost inca dat in judecata. Acum cumnata vrea sa vina in Moldova, dar ii este frica ca nu va putea iesi din tara din cauza datoriilor pe care le are tatal sau, pentru ca are viza de resedinta in apartamentul lui....

Cumpărarea unui apartament

Bună ziua. Cum poți cumpăra un apartament în Chișinău fără să te afli pe teritoriul Moldovei? Sunt in America și nu pot veni în țară. Ce pot face în acest caz?

Solicitare audit în privința asociației de locatari

Buna ziua. Cum pot solicita un audit în privința asociației de locatari în care am apartament? Am impresia că administratorul blocului a comis tot felul de delapidări. Unde trebuie să mă duc? Cui trebuie să mă adresez și ce să fac?

Autofalsificarea semnăturii de catre secretarul adunării

Bună ziua. Am convocat o adunare generală a membrilor ACC, la care am adoptat decizia de a majora tariful pentru deservirea blocului și salariile lucrătorilor asociației. O doamnă a fost aleasă în calitate de secretar al adunării și a semnat procesul-verbal al adunării în cauză cu o semnătură,...