Răspunsuri 1267  

Dreptul imobiliar

Nou Cum pot sa procedez daca nu-mi dau documentul de proprietar al imobilului?

Buna. Am o problema. Eu si sora suntem coproprietari egali la un imobil. Dar nu am document. Sora nu doreste sa mi-l dea. Mam adresat la Registru si tot m-au refuzat, dar mi-au zis ca suntem coproprietari egali. Dar fara sora nu mi le da. Cum pot proceda sau ce sa fac?

Nou Parcarea în curte

E permisă parcarea în curtea blocului? Există lege care interzice acest lucru? Avem 2 vecine care au scris plângeri la poliție și la direcția construcții și arhitectură că parcăm mașina în curte. Persoană "responsabilă " din cadrul procuraturii ne-a sunat și a spus că nu avem dreptul să parcăm...

Nou Notar pentru a perfecta actele unui imobil

Buna ziua. Am nevoie de un notar pentru a perfecta actele unui imobil pe care vreau sa-l procur. Care e procedura, cum se aleg notarii? Prin recomandare sau direct la oricare dintre birouri?

Nou Câine latra in apartament

Bună ziua! Avem o problema, daca mă puteți ajuta! Am procurat un apartament în care ne-am mutat de o săptămână. Avem un cățel de rasa mica (bichon maltese), care latră în timp ce ies cu bebe la plimbare (asta e max. o ora pe zi). Menționez că la adresa veche asa ceva nu se întâmpla, adică nu...

Arenda terenurilor agricole

Vreau sa iau in arenda un masiv de 25 ha unde sunt 100 proprietari, 50% din care sunt decedati sau disparuti. Are dreptul primaria sa-mi dea terenul in arenda sau folosinta si in baza caror documente? Va fi considerata samavolnicie daca voi prelucra terenul fara acordul primariei sau a...

Privind evacuarea forţată

în cazul în care examinarea procesului judiciar privind evacuarea forţată este suspendat pe motivul că pricina nu poate fi judecată înainte de soluţionarea unei alte pricini conexe, are dreptul stăpânul nou să debranşeze spaţiul locativ de la energie electrică și apă?

Autorizatie de constructie expirata

Buna! Va multumesc pentru raspuns, dar abia acum am observat ca autorizatia de constructie a casei a expirat in decembrie 2018. Ce e de facut in cazul dat? Vanzarea acestei case devine imposibila fara autorizatie?

Închis Obtinera autorizarii cadastrare

Buna ziua. As dori sa modific planul geometric al apartamentului meu in or. Chisinau. Va rog sa-mi descrieti lista actelor cu care trebue sa ma prezint la cadastru pentru a cere autorizarea. Multumesc!

Închis Трудовые отношения

Здравствуйте. Мне почти 65 лет. Я являюсь председателем ассоциации жильцов. Хочу уйти с этой должности, но по разным причинам никто нет хочет на мое место. Провели собрание и оно так ничем и закончилось. Что мне делать дальше и как поступить? Еще я занимала эту должность и не получала за нее...

Linia electrică

Bun găsit! Am cumpărat o gospodărie acum 10 ani, dar nu locuiesc permanent in ea. Linia electrică (simplă, de 220V) traversează teritoriul meu și altă parcelă pentru a ajunge și alimenta cu electricitate o gospodărie. În gospodăria mea, linia trece pe deasupra unui copac de nuc care este taiat...

Care sunt conditiile pentru a vinde bunul imobil donat (casa+teren)?

Buna ziua. Puteti, va rog, sa ma ajutati. Tatal socru ne-a donat, mie si sotului, casa si terenul adiacent casei. In cazul in care vom fi nevoiti sa vindem patrimoniul primit in dar (donat), ce conditii trebuie sa intrunim pentru a putea face acest lucru?

Vanzarea unei case in constructie

Buna! Cum se poate vinde o casa aflata in proces de constructie? Se poate inregistra in Registrul Cadastral, chiar daca este finisata in proportie de 50%? Am autorizatie de constructie si plan intocmit de arhitect.

Drepturile arendaşului asupra iazului arendat

Cu doua zile in urma in iazul arendat s-a aruncat o cantitate mare de peşte mic (puiet), procurată de arendaş. Are dreptul arendaşul să interzică pescuitul in iaz şi pentru ce perioadă?