Răspunsuri 1379  

Dreptul imobiliar

Nou Приватизация

Муж участвовал в приватизации квартиры, на момент мы состояли в браке. Спустя 17 лет мы развелись, а через пару лет он умер. Могу ли я претендовать на долю от его части?

Despre scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare

Vreau să știu dacă am eu dreptul la scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare (6 ari de pământ într-o întovărășire pomicolă) pe motiv că sunt pensionară? Vă mulțumesc frumos!

Actele pentru procurare garaj

Buna ziua! Am o oferta sa procur un garaj in cooperativa; sub acest garaj este altul ce apartine altui proprietar. Care ar trebui sa fie actele la procurarea lui? In caz ca terenul pe care se afla garajul nu este privatizat, care sunt riscurile pentru mine ca cumparator? Multumesc anticipat!

Procura pentru apartament

Buna ziua. Am o intrebare. Am facut procura la notar unei persoane pe apartament ca timp de 3 ani sa poata vinde imobilul. Dupa trecerea acestui timp, poate sa reînnoiască procura (sa faca alta) fără mine la notar sau mai poate vinde apartament daca este expirată de-acum procura?

Sechestru pe apartament

Bună ziua! Am așa o întrebare. Locuiesc la gazda unui om căruia îi vin permanent scrisori de la o firmă de colectare a datoriilor. Iar această persoană nu le achită. Astfel s-a adunat o sumă de 22.553,80 lei (cu tot cu cheltuielile de chemare în judecată). Spuneți-mi, vă rog, pentru așa sumă...

Am cumparat o casa

Intrebarea: am cumparat casa in rate si stapana de la inceput mi-a zis ca ea face documentele din contul ei si acuma cand am terminat de achitat ea mi-a zis ca nu face documente, ci numai act de daruire. Ce pot face in acest caz?

Conflict cu vecinii

Bună ziua. De ani buni se repetă aceeaşo problemă - păsările vecinului în fiecare an sunt lăsate libere şi deterioreaza semănaturile de pe lotul meu pentru constructie de casă. După nenumărate plângeri la polițistul de sector, eu am hotarât sa iau gâştele (care iarăși păşteau pe terenul meu) la...

Accesul vecinilor la fantana situata pe terenul nostru

Buna ziua, stimati juristi. In cazul in care avem fantana in ograda casei, iar acum am hotarat sa o ingradim astfel incat sa avem acces doar noi, ar putea vecinii sa actioneze in judecata si sa ne creeze probleme din cauza faptului ca le-am ingradit calea spre fantana. Mentionez: casa a fost a...

Socrul ne alunga din casa

Buna ziua. Am asa o intrebare: socrul deseori ne ameninta ca oricand ne alunga din casa. Sotul a cheltuit foarte multi bani pentru a face reparatie. E posibil asa ceva sau exista vreo lege sa ne intoarca banii cheltuiti pentru reparatie? Multumesc!

Cumparare apartament in rate

Doresc sa procur un apartament in rate. Aș dori sa cunosc care este procedura in cazul in care nu am bunuri pentru a le pune in gaj. Însăși apartamentul pe care il voi achita lunar poate fi pus in gaj? P.S. Sunt angajată legal.

Вопрос об аренде недвижимости

Наше государственное предприятие "свободная экономическая зона" сдает землю 24.176 м2 (государственная земля) в аренду компании SRL Y, которая на этой территории осуществляет производственную деятельность. У компании есть свои здания, но она также пользуется и зданиями 2.204,6 м2 свободной зоны,...