Răspunsuri 1415  

Dreptul muncii

Nou Concediu din cont propriu

Buna ziua. Spuneți-mi, va rog, daca se poate întrerupe concediul din cont propriu cu durata de 120 zile, pentru a reveni la serviciu?

Concediu academic

Buna ziua. Sunt doctorand si doresc sa imi iau concediu academic pentru o perioda de pana la 3 luni. O lege mai veche si abrogata cu privire la organizarea si desfasurarea doctoratului si postdoctoratului prevedea faptul ca "Pentru a lucra asupra tezei de doctorat, doctoranzii din învăţământul...

При приеме на работу моя кредитная история будет доступна работодателю или нет?

У меня есть задолженность по микрозаймам. При приеме на работу моя кредитная история (какая задолженность, сколько займов активных, на какую сумму) будет доступна работодателю или нет?

Concediu de maternitate

Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez corect: 1) Sarcina dubla (luna a 4-a); 2) Compania din vara anului trecut face parte din IT Park; 3) Din iulie sunt pe buletin de boala (cateva zile am fost internata de urgenta in spital, buletinul de boala este prelungit pana in...

Desfacerea contractului de munca in perioada de proba

Bună ziua. Activez într-o companie din 7 mai 2019. La angajare, am încheiat contract individual de muncă, cu 3 luni de probă, pe o perioadă nedeterminată. Pe 3 august, venind la serviciu, am vazut ca locul meu de muncă era ocupat deja de altă angajata. Mi s-a adus la cunostinta verbal ca de...

Concediu de paternitate

Eu am lucrat la o companie și am iesit in concediu de paternitate, dar după un timp ei m-au concediat. Au dreptul sa faca asa?

Închis Directorul gradinitei a demisionat

Directorul gradinitei a demisionat pe data de 26.06.2019 si i s-a calculat concediu de eliberare. A fost primit la serviciu pe data de 19.07.2019 in functie de interimat pana la organizarea concursului. Pe perioada interimatului, performanta se calculează?

Perioada de proba

Fiica mea de 17 ani, a absolvit cursuri particulare de frizer, a intrat la o frizerie sa fie ca perioada de proba. Nu aduce venit frizeriei pentru ca tunde gratis clientii ei, dar trebuie sa achite 1.000 de lei patroanei de frizerie, care acum zice ca nu o mai angajeaza pentru ca are destui...

Concediul de maternitate

Buna ziua. Am asa o intrebare. Sunt angajata oficial din 23.11.18. Am ramas insarcinata, concediul de maternitate incepe pe 5.08.19. Prin urmare, am lucrat numai 8 luni. O sa mi se achite concediul 126 de zile, daca am lucrat numai 8 luni?

La care articol din CM pot face referinta

La care articol din CM pot face referinta in ordin la revenirea angajatei din concediul de maternitate, daca angajata a revenit mai devreme de 3 ani. Multumesc.

Referitor la cererea de demisie

Buna ziua. Spuneți-mi va rog, pot scrie cerere de demisie de la locul de muncă, fiind în concediu? Daca nu, cum aș putea scrie cerere ca sa intre in vigoare în data in care am scris-o ținând cont ca am un copil de 3 ani. Multumesc anticipat.