Răspunsuri 25748  

Pensia alimentara: sot din Romania cu domiciliu la Londra

Buna seara. Am un baiat din prima casnicie. Cu doi ani in urma m-am recasatorit si am un baietel. Tatal baiatului e din Romania. El a plecat la Londra si a zis ca pensia alimentara el nu este obligat sa o plateasca caci in alta tara nu se plateste. Daca sotul e din Romania, il pot obliga sa...

Infractiune cibernetica

Exista mijloace in Moldova de a depista cine mi-a spart adresa de email si a expediat mesage? Si sa fie trase la raspundere persoanele?

Avocat gratuit de stat?

Am dreptul de a cere un avocat gratuit de stat in cazul in care de un an nu mai lucrez oficial? In cazul pierderii cazului in judecata nu o sa fiu obligat sa achit acestui avocat gratuit de stat?

Santajul telefonic

Cer o consultatie referitoare la santajul telefonic si prin email, e posibil de demonstrat si de atras persoana la raspundere penala?

Pensie alimentara

Am nevoie de un sfat din partea unui profesionist. Sunt si eu jurist de profesie dar nu lucrez deja de 5 ani si multe lucruri s-au schimbat de atunci! Problema este ca am nevoie sa intocmesc o cerere privind incasarea pensiei alimentare pentru intretinerea copilului minor. Dar sunt niste momente...

Referitor la transmiterea terenurilor in arenda pentru constructii

As dori sa lansez o discutie intre specialisti. Cum credeti procedeaza legal, primaria mun. Chisinau atunci cind acorda terenuri in arenda pentru construcţii? Poate oare fi eliberata autorizatie la constructie daca terenul este în locaţiune şi care vor fi relaţiile între proprietarul terenului...

Capacitatea de munca a copilului major

Este sau nu elevul clasei 12 (major) capabil de a munci? CSJ si CA s-au impartit in 2 tabere: fie elevul care invata (liceul fiind obligatoriu) nu poate munci pe perioada invataturii, fie capacitatea de munca este verificata de catre comisiile medicale de apreciere a dizabilitatii! Ce pareri aveti?

Închis Vinzarea-cumpararea imobilului in RM

Buna ziua, spuneti-mi, va rog, in cazul cumpararii-vinzarii unui imobil in RM, care este procentul pentru onorariul notarului si cite procente se achita impozitul la Inspectoratul Fiscal?

Despre furt

Cum se poate sa zici ca e contraventie, daca furtul este in valoare mai mica de 50.000 lei. Eu, dupa cite stiu, furtul e furt macar si in valoare de un leu? Multumesc anticipat!