Răspunsuri 11900  

Nou Cazier juridic

Este legală cererea de cazier juridic în instituțiile de învățământ? La darea de seamă anuală se cere anexarea cazierului juridic. Este ceva nou în legislație?

Nou Face de contestat contraventia?

Pe traseul Chisinau - Orhei la intrarea din localitatea Gornaia sta indicatorul de limita a vitezei 70 km/h, dupa benzinarie sta indicatorul 50 km/h si la iesire sta sfarsitul limitei de viteza 70 km/h. M-am prezentat la centrul de informatii al politiei, dar agentul nu a vrut sa asculte...

Nou Prejudiciul moral

Prejudiciul moral urmează fi luat în considerare sau nu la calificarea infracțiunilor de sustragere?

Nou Sa mai inchei contract cu avocatul?

Am apelat la un avocat sa-mi apere interesele. Acesta trebuia sa trimita o referinta (ca sa nu pierd timp) la Curtea de apel (dupa 30 zile de la hotarare cu motiv ca nu am primit scrisori, nu m-am aflat in sat). Am dat un avans de 25%. Contract inca nu am semnat. Dupa 10 zile, avocata imi zice...

Nou Ipotecă în caz de donație

Bună ziua. Proprietarul de la care procurăm apartamentul dorește să efectueze tranzacția prin intermediul actului de donație. Ar fi posibil în acest caz să luăm de la bancă credit ipotecar în caz că la moment nu dispunem de toată suma necesară sau doar credit simplu?

Nou Leasing pe nume străin

Cineva dorește ca să ia un leasing, dar pe numele meu fiindcă el a luat deja unul. Și nu ii va mai deschide altul. Care pot fi consecintele daca persoana in cauza nu achita leasingul? Ce risc imi asum daca totul e scris pe mine?

Nou Concediu de maternitate

Buna ziua! Sunt insarcina, dar abia termin universitatea si nu am reusit sa lucrez oficial. Iar sotul dupa 2 ani lucrati la stat, s-a concediat si s-a intors sa faca studii in alt domeniu. Vine ca ambii suntem studenti. Ce pot primi eu in asa caz de la stat?

Nou Căsătoria în Moldova cu un cetățean român

Bună ziua. Vreau să vă mai pun o întrebare, dacă puteți să-mi răspundeți. La prima mi-ați răspuns foarte bine și corect și vă spun un mulțumesc mare. Este posibilă căsătoria în Moldova cu un cetățean român și unde putem s-o facem: la ambasada Românii sau la starea civilă? Ce acte sunt necesare...

Nou Eliberarea titlului executoresc

Poate cineva sa ma ajute cu un exemplu de cerere pentru eliberarea titlului executoriu privind scoaterea de la pensia alimentara a copilului?

Nou Divort cat mai rapid

Buna ziua. Cu sotul suntem separati de 5 ani. Avem 5 copii comuni, dintre care numai unui este minor, are 16 ani. In prezent ma aflu in Italia, copilul locuieste cu mine si studiaza la scoala deja de 3 ani in Italia. De la sot n-am avut niciun ajutor. Vreau sa divortez cat mai rapid. Cum sa fac?

Nou Cum întru în drepturile părintești

Bună ziua. Iubita mea este gravidă și vrea sa plece din tara și sa nască copilul în alta parte. Ea este măritată, dar nu mai sta cu soțul ei de mult timp. Eu as vrea sa am drepturile părintești la acel copil care se va naște. Cum pot face sa fiu indicatr ca tata în acte sau ce ar trebuii sa fac....

Nou Poate tatal sa o decada din drepturile parintesti pe mama

Buna ziua. Daca mama copiilor (care e in proces de divort de tatal lor) se afla in strainatate la munca, dar mentine legatura cu copiii si le trimite bani, poate tatal sa o decada din drepturile parintesti fara ea?

Nou Pot obtine un avocat gratuit?

La moment sunt in concediu de maternitate, nu lucrez vreau ca tata copilului sa plateasca pensie alimentara.