Răspunsuri 24982  

Задолженность по коммунальным платежам

Добрый день. Есть задолженность по Термокому и они хотят подавать сейчас в суд. Хотел узнать если можно признать часть долга историческим, если мы платили по квитанциям, но не трогали долг?

Închis Când a intrat în vigoare amnistia?

Bună ziua. Am citit despre această amnistie, dar nu am înțeles dacă este pe teritoriul României legea intrată în vigoare sau pe teritoriul R. Moldova?

Refuz de incadrare in grad de dizabilitate

Buna ziua. Am probleme de sanatate si din copilarie am avut grad de dizabilitate, apoi cativa ani a fost o pauza pentru ca am lipsit din tara. Anul trecut din nou am dat actele si am avut grad de dizabilitate mediu pentru un an. Anul acesta am dat din nou actele ca sa-mi prelungeasca si sa ma...

Procese-verbale la executori judecătorești

Bună! Am câteva procese contravenționale de comerț ilicit vechi de 3-4 ani. Acestea se află în executare la executori diferiți, dar aceștia nu mă sună. Pot sa le amân cumva? Cât timp sunt acestea valabile?

Amnistia

Bună ziua! Am fost condamnat in temeiul art. 151 (1) CP la 3 ani si 4 luni. Mai am pe rol două dosare: in temeiul art. 187 (2), art. 186 (2) şi art. 287 (2) CP. Cum pot beneficia de amnistie. Din câte am înțeles, e posibil după lege să închid dosarele care nu au fost finalizate, iar pe ăsta în...

Taxe notariale

Buna. Unde as putea vedea taxele pe care le percep notarii la eliberarea duplicatului de pe certificatul de mostenitor? Sunt undeva reglementate aceste taxe?

Interdictie

Buna ziua. Mi-au fost aplicate interdictii: in Franta pentru un an si in Germania pentru doi ani. Vreau sa stiu daca pot pleca la odihna in Bulgaria.

Datorii la agentul termic

Bună ziua. Am acumulat datorii la caldură în timpul sezonului rece, dar le achit treptat până la începutul următorului sezon de încălzire. Tatăl meu este proprietarul imobilului unde s-au acumulat datoriile, dar e plecat peste hotare. La poștă a venit un aviz, dar nu mi-l înmânează, cu toate ca...

Interdictie in Polonia?

Buna ziua. Cum pot afla daca am interdictie pusa de autoritatile Poloniei?

Amnistia

Buna ziua. Am fost condamnat in temeiul art.187/2 b, c, d, e, f și art. 317CP la 3 ani și 10 luni de inchisoare. Am ispasit deja doi ani de detentie. Spuneti-mi, va rog, am sanse sa ma eliberez înainte de termen?

Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Anularea programarii pentru depunerea juramantului

Buna ziua. Din greseala am anulat programarea pentru depunerea juramantului la redobandirea cetateniei romane. Ce pot sa fac in privinta asta? Am inteles ca pentru a ma reprograma trebuie sa depun alta cerere.