Răspunsuri 10540  

Dreptul fostei sotii de a scoate copilul peste hotare mai mult de trei luni

Buna ziua! Recent am pus intrebarea ca fosta sotie are de gand sa scoata copilul nostru peste hotarele RM pe perioada indelungata de timp (ani de zile), insa fara a avea acordul meu pozitiv si fara a ma-ntreba chiar. Am mentionat ca am intrevederi neoficiale cu copilul si am aflat asta de la el....

Plangere impotriva sefului de post politie

Am depus o plangere impotriva sefului de post pe motiv ca nu a rezolvat plangerile depuse de părinții mei la postul de politie. Are multe plangeri depuse de părinții mei care si acuma sunt tot la postul de politie, de multi ani. La inceput nu a vrut sa le elibereze numarul de înregistrare.

Pot pleca in Germania?

Am vrut să aflu daca pot pleca in Germania. Am stat in Romania 78 de zile, de pe 07.10.2018 pînă 23.12.2018. Nu știu câte zile am, acum vreau să plec in Germania pe data de 17.02.2019.

Наследство

После смерти супруги, с которой состоял в законном браке, осталась квартира, собственником которой мы являлись. Других наследников нет. Должен ли я платить налог в сумме 1 процент от 1/2 стоимости недвижимого имущества при переоформлении на себя этой квартиры?

Mașină cu numere străine

Bună ziua! Eu doresc să procur o mașină cu numere străine. Știu ca mașina are dreptul să stea în țară 180 zile. După aceste 180 zile, pot să mai plătesc vinieta și mașina să rămâna în țară sau e obligatoriu să o scot?

Închis Am primit refuz la eliberarea pasaportului biometric

Buna ziua! Am primit refuz la eliberarea pasaportului biometric. Am avut dosar penal (art. 312 alin. 1 CP RM) in 2014. Amenda 14.000 lei + 1.600 cheltuelile executorului. Nu am acesta suma sa achit, cu salariul de 2.500 lei. Judecata nu vrea sa-mi elebereze copia sentintei cu stampila umeda....

Concediu suplimentar

Buna ziua. Am cateva intrebari. 1) Care este durata concediului suplimentar consecutiv si anual pentru studii? 2) Daca s-a incalcat timpul/durats concediului suplimentar de studii, ce e de facut (de ex., se acorda doar 5 zile de concediu suplimentar pentru studii pe an)? 3) In momentul dat am...

Repararea pagubei materiale

Buna ziua. In urma unui accident rutier, de care nu sunt vinovat, compania de asigurari m-a invitat dupa expertiza sa fac cunostinta cu suma si sa-mi restituie banii, dar eu nu sunt de acord cu suma propusa. Puteti, va rog, sa-mi dati un sfat cum sa procedez.

Contract intre persoane fizice

Buna ziua! Eu am masina de cusut. Cos lucrari acasa. Acum, pot eu sa le dau prin contract cuiva la piata (la ghereta) sa mi le vinda? Dar astfel incat mai apoi nimeni sa nu aiba probleme (de unde sunt lucrurile). Stiu ca detinatorii de patenta de la piata sunt verificati de fisc si le cer...

Interdicție in Rusia

Bună ziua. Dacă am interdicție in Rusia, voi mai putea pleca?

Conditiile de demisie

Am scris cerere de demisie de la locul de munca. Mi s-a spus ca sunt obligata sa mai lucrez doua saptamani. Este corect?