Răspunsuri 25024  

Pensia alimentara

Buna! L-am dat pe tatal copilului meu in judecata pentru incasarea pensiei alimentare pentru copil. Judecata a avut loc 3 luni in urma si a hotarat ca tatal copilului sa achite o mie de lei lunar. Cand si cum voi putea primi aceasta pensie alimentara pentru copil?

Credit neachitat

Buna ziua. Am luat un credit mare 8 ani in urmă. După o perioadă nu am mai putut achita ratele lunare. A avut loc judecata și mi-au fost luati bani din cont, au fost vândute bunurile puse în gaj. Cu toate acestea, creditorul spune că îi datorez o sumă dublă față de creditul inițial. Care poate...

Pensie alimentara

Buna! Sunt divortat de un an, avem un copil de 3 ani. Am ajutat material copilul pana acum. Cateva zile in urma fosta sotie m-a anuntat ca ma da in judecata ca sa achit pensia alimentara din ziua divortului. Este posibil asa ceva - sa ma impuna sa achit incepand cu un an in urma?

Serviciul alternativ

Buna ziua. Am cateva intrebari in privinta serviciului de alternativa. Ordinul de chemare este pentru 26.07.2022, dar nu este semnat (loc liber). Eu vreau sa inlocuiesc serviciul militar cu cel alternativ. Mi s-a spus ca trebuia sa scriu cerere cu 2 luni pana la desfasurarea incorporarii curente...

Închis Datorie

Buna ziua. Am o datorie fata de o companie de microfinantare. Creditorul a cesionat creanta unei companii de colectori. Spuneti-mi, va rog, are aceasta dreptul sa depuna un demers la politie privind neachitarea creditului?

Devamare auto

Buna ziua. Cum pot sa aflu daca am dreptul de a devama un mijloc de transport auto pentru copil minor cu grad de invalidate sever a sistemului locomotor?

Achitarea datoriilor

Bună ziua! Am două dosare în judecată în legătură cu niște datorii la credite. Ultima rată lunară am achitat-o în noiembrie anul trecut. Cum aș putea să incep a achita câte 500 lei lunar pentru a rambursa datoriile? Le-am propus creditorulor să refinanțez datoriile, dar nu sunt de acord, vor...

Aplicarea legii amnistiei

Buna ziua. Am scris două cereri privind aplicarea amnistiei in privinta mea. Am primit două răspunsuri in care scrie ca numele meu se regăsește în lista persoanelor care cad sub incidența legii menționate. Explicați-mi, va rog, cum se va aplica legea - ma vor elibera sau nu?

Închis Câinele vecinului mi-a ucis găinile

Bună ziua. Câinele vecinului a sărit gardul și mi-a ucis 5 găini. Cum îl pot pedepsi pe vecin? Există vreun articol în Codul Contravențional sau Codul Penal dedicat acestui gen de faptă? Mulțumesc anticipat.