Răspunsuri 12276  

Calatorie cu copiii fara tata

Buna ziua. Aş vrea să ştiu, vă rog, dacă pot cãlători doar eu cu copiii pe cale aeriană din Moldova în Marea Britanie fără procura de la soț? Avem cu toții paşapoarte româneşti. Soțul ne aşteapta în Marea Britanie. Mersi anticipat.

Am cumparat o casa

Intrebarea: am cumparat casa in rate si stapana de la inceput mi-a zis ca ea face documentele din contul ei si acuma cand am terminat de achitat ea mi-a zis ca nu face documente, ci numai act de daruire. Ce pot face in acest caz?

Numere străine

Dacă procur un automobil cu numere străine care nu este intrat în țară pe numele meu, dețin procura sau comodat și încalc durata de 180 zile, am ceva de suferit? Trebuie eu să-l scot din țară după 180 zile?

Angajata neoficial

Buna ziua. Am lucrat neoficial la un market si dupa ce acesta s-a inchis, nu am primit salariul pentru lunile februarie si martie 2019. Nu am reusit sa ma angajez oficial, deoarece am inceput sa fac actele, sa trec controale si nu am reusit sa ma angajez pana la capat ca s-a inchis marketul.

Deport din Italia

Bună ziua. Am fost deportat din Italia cu interdicția ulterioară de a intra în zona Schengen. Dacă în urma căsătoriei îmi schimb numele, respectiv și pașaportul biometric, voi putea intra în spațiul Schengen?

Vreau sa ma vad cu copilul meu

Am divortat de 6 ani, copilul are acum 9 ani. In hotararea judecatoreasca este mentionata custodie comuna si in fiecare duminica pot lua copilul de la domiciliul mamei de la ora 10 la 20, ceea ce nu am reusit sa pun in practica niciodata. La inceput am fost de cateva ori, dar de fiecare data a...

Meditații on-line

La moment activez ca profesor la o instituție de stat. Dacă mă concediez și doresc pe viitor să predau doar lecții individuale pe skype persoanelor de peste hotare, cum aș putea să legalizez activitatea, să continuie stagiul de lucru și să nu mă consider șomer?

Au dreptul colectorii de datorii sa ma dea in judecata?

Am luat un credit de la banca si nu am putut achita ratele fiindca executorului judecatoresc mi-a blocat cardul de salariu 100% pentru datoria la un alt credit unde eram fidejusor. Datoria de la banca a fost vanduta colectorilor. Acestia m-au actionat in judecata fara sa ma anunte. Acum au gasit...

Conflict cu vecinii

Bună ziua. De ani buni se repetă aceeaşo problemă - păsările vecinului în fiecare an sunt lăsate libere şi deterioreaza semănaturile de pe lotul meu pentru constructie de casă. După nenumărate plângeri la polițistul de sector, eu am hotarât sa iau gâştele (care iarăși păşteau pe terenul meu) la...

Închis Casatorie cu cetatean canadian

Buna ziua. Vreau sa știu dacă putem sa încheiem o căsătorie, dat faptul ca el este născut in Moldova dar are cetatenie canadiana. Eu sint originara din Moldova.

Accesul vecinilor la fantana situata pe terenul nostru

Buna ziua, stimati juristi. In cazul in care avem fantana in ograda casei, iar acum am hotarat sa o ingradim astfel incat sa avem acces doar noi, ar putea vecinii sa actioneze in judecata si sa ne creeze probleme din cauza faptului ca le-am ingradit calea spre fantana. Mentionez: casa a fost a...

Socrul ne alunga din casa

Buna ziua. Am asa o intrebare: socrul deseori ne ameninta ca oricand ne alunga din casa. Sotul a cheltuit foarte multi bani pentru a face reparatie. E posibil asa ceva sau exista vreo lege sa ne intoarca banii cheltuiti pentru reparatie? Multumesc!

Închis Vânzare datorie la colectori

Salut. Am o datorie la Y-credit de un an și ceva. Am avut operatie la ambii ochi si nu am putut lucra pentru a achita. Nu demult m-a apelat o persoană si mi-a spus suma concretă pe care trebuie să o achit. Nu s-a prezentat de unde e si ce legatura are cu datoria mea. Am inteles ca este un...