Răspunsuri 545  

Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui

Buna ziua! Suntem 2 copii care o mostenim pe mama. Mostenirea se imparte in parti egale. Intrebarea este: poate unul din copii sa refuze mostenirea in folosul celuilalt copil, indicand ca ii revine fratelui (surorii), chiar daca are copii minori?

Acceptarea intarziata a mostenirii

Buna ziua. Parintii au decedat in 2017, iar dupa deces nu nu am perfectat nicun fel de acte. Eu, fratele cel mai mic (mai am 2 surori), locuiesc in casa parintilor. Acum, in 2020 doresc sa perfectez actele pe numele meu, surorile nu au pretentii la mostenire, sunt gata sa renunte. Cineva spunea...

Одолжила денег под расписку, а должник умер

Добрый день! Ситуация такая: одолжила денег под расписку на сумму 14.000 лей, до 10.06.20. Сегодня сообщили что человек умер. Могу ли я потребовать возврат долга с родственников и куда лучше обратиться за помощью? Заранее спасибо.

Avem dreptul la mostenire?

Tatăl meu a decedat în anul 1997 si a lasat 2 copii (o fiică și un fecior) din căsătorii diferite. Mama lui, adica bunica noastra, a decedat în 1983, iar tata era singurul copil la părinți. Bunicul a decedat în 2001, dar a făcut un testament în 1999 pe numele unui străin. Întrebarea mea este...

Datorii ajunse la executori

Buna ziua. Socrul meu a decedat acum 3 luni si am aflat ca avea 2 amenzi care au ajuns la executori, iar acestia au pus sechestru pe apartament. Cine trebuie sa achite executorii? Multumesc.

Soarta cadoului în caz de deces

Buna ziua! Tata a primit cadou de la părinții lui o casă, pe când era deja căsătorit. In caz ca tata decedeaza fara sa lase testament, casa îi va ramâne mamei mele? Frații tatalui vor putea pretinde la această casă? Vă mulțumesc!

Moștenire întârziată

Mama a decedat în 1999. Nu am reușit să facem moștenirea la timp. Am mai rămas doi moștenitori de gradul întâi. Primăria de nenumărate ori a refuzat să elibereze documentele, abia când am amenințat cu judecata, mi-au eliberat un extras. Acum trebuie să partajăm în două terenul aferent și...

Bunicii vor să lase nepotului prin testament averea

Bună ziua. Dacă bunicii vor să lase nepotului prin testament averea lor, adică casa și tot ce este pe lîngă casă, e nevoie de aibă declarații de refuz de la copii? Ce acte sunt necesare pentru această procedură și cum se face? Mulțumesc!

Раздел недвижимости между первыми правособственниками

Здравствуйте. Мы два брата, наследники двух недвижимостей оставшихся от родителей. Документы на собственность ещё не готовы (в процессе). Есть желание разделить между собой. Какие должны быть наши действия пошагово? Спасибо.

Datoria unei persoane decedate intre timp

Am un titlu executoriu pentru incasarea unei datorii, dar debitorul intre timp a decedat. Nu avea in proprietate nimic. Trebuie rudele lui de gradul 1 sa achite datoria lui?

Sunt moștenitor?

Tatăl meu a decedat în urmă cu 16 ani. Casa unde a locuit este a bunicii (mamei tatălui), dar aceasta mai are un fiu care este în viață (fratele tatei).Bunica a decedat anul acesta, în luna martie. Am vreun drept acolo? După ce tatăl meu a decedat, am plecat de acolo.

Apartament lasat de mama

Cand aveam 16 ani a decedat mama, care mi-a lasat testament pe apartament. Acum tatal meu vrea o cota-parte si el. Daca eu vand imobilul, trebuie sa-i dau si lui o parte?

Cum sa obtin documentele pe casa dupa moartea tatalui?

Buna ziua. Tatal meu a decedat pe 12 martie 2020 si nu a lasat testament. Parintii mei sunt divortati si dupa divort 1/2 cota parte din apartament e a mamei, dar nici tata, nici eu nu ne-am prezentat la judecata. Documentele pe apartament sunt pe numele tatalui, el l-a primit fiind in casatorie...