Răspunsuri 157  

Консультация адвоката

Я работал в 2019 году на фирме, которая не оплатила работу в 11.000 лей. Хочу подать иск в суд о возврате денежных средств.

Neachitarea salariului

Buna ziua! Am lucrat in 3 companii (prin cumul) si in una cu serviciu de baza, la moment nu mai lucrez in niciuna. La unele companii nu mi s-a achitat salariul - nici cel oficial si nici concediul nefolosit. Cum sa procedez in asa situatie?

Îndemnizația pentru tinerii specialiști

Buna ziua. Absolvesc anul acesta universitatea Ion Creangă, Pedagogie în învățământul primar, sunt la frecvență redusă, buget. Am activat intr-o grădiniță 1,5 ani, acum nu activez. Pot fi repartizată ca tânăr specialist și să beneficiez de indemnizația pentru tinerii specialiști?

Închis Se achită salariu in caz de suspendare a contractului?

Buna ziua! Contractul individual de munca a fost suspendat conform art. 77 lit. c CM pe o perioadă nedeterminată. Angajatorul trebuie să achite salariul sau o parte din salariu pentru aceasta perioada?

Am lucrat neoficial si angajatorul nu vrea sa ma plateasca

Am lucrat neoficialși acum pe timp de pandemie am fost alungat de la lucru și angajatorul nu vrea să-mi achite zilele lucrate. Eu am o foaie cu funcția mea și stampila cu semnătura firmei. Ei nu răspund când i-am întrebat de salariu. Ce sa fac?

Achitarea salariului

Am sarcina didactică de 21 ore și 0,5 director adjunct pentru educație. Pentru luna martie mi s-a achitat funcția doar pentru perioada pe care am activat-o la școală. E corect?

Închis Salariu achitat in numerar

Buna ziua. Daca primesc salariul in numerar, are dreptul angajatorul sa nu-mi achite salariul din cauza pademiei de Covid-19. Unii colegi primesc salariul pe card, dar noua (trei persoane) care primim salariul in numerar, nu ne-a fost achitat salariul, au zis ca o sa-l primim in luna mai pentru...

Cum se acorda somajul tehnic?

Salut! As dori sa intreb: daca firma se inchide pe timp de carantina, cum se achita somajul tehnic? In ce conditii si cat trebue sa plateasca salariatilor?

Salarizarea muncii prin cumul

Bună ziua! Un functionar public (contabil-sef) din primărie îndeplinește temporar si functia vacanta de secretar al consiliului. Este legal ca această persoană să primească 2 salarii de funcție + 20% spor de performanță? Vă mulțumesc!

Închis Salariul cu întârziere

Bună ziua. Ce se poate de întreprins în cazul în care angajatorul nu achită salariul până la data specificată în contract? Deja de câteva luni se întâmplă acest lucru, întârzierea e de 5-10 zile.

Cu privire la salariu și recalcul acestuia

Sunt angajată într-o instituție de învățământ la autogestiune. Contabilul instituției invocă o greșală de calcul a salariului pentru lunile septembrie-decembrie și insistă pe recalculul salariului cu reținerea sumei plătite în exces. Cat de corecte sunt acțiunile contabilului? Sunt obligată să...