Răspunsuri 175  

Recuperarea restantelor la salariu in baza legii insolvabilitatii

Buna ziua! Sunt angajat intr-o firma care nu mi-a platit salariul timp de mai multe luni (are datorii la multi angajati si nu numai). Intentionez sa depun cerere de eliberare si sa obtin plata restantelor pe caile legale disponibile. Intre timp am aflat ca sunt creditori (fosti angajati, o...

Angajatorul nu m-a achitat salariul

Buna ziua. Am activat intr-o cafenea si nu mi-a fost achitat salariul. Am fost angajat neoficial. Ce pot face ca sa mi se achite banii datorati?

Stabilirea clasei de salarizare

Bună ziua. Activez in calitate de psiholog în cadrul Direcției de Asistență Socială. După revenirea la serviciu din concediul de maternitate, mi-a fost stabilit salariul de funcție, clasa de salarizare 61. Astăzi am fost informată că salariul a fost calculat greșit și urmează să fiu salarizată...

Închis Salariul asistentului de educator

Buna ziua. Cat dureaza ziua de munca a asistentului de educator? Eu lucrez la o gradinita de stat. Noi muncim 10,5 ore in foecare zi, dar pe bonul de plata sunt indicate doar 8 ore. Unde pot sa ma mai adresez cu aceasta intrebare? Multumesc mult!

Închis Nu mi se achita zilele lucrate

Am lucrat neoficial la o gradinita privata, dar pentru ca am copil cu dizabilitate grad sever au aparut probleme si din cauza asta nu am putut continua lucru. Am rugat sa imi faca recalcul pentru zilele lucrate si sa imi fie achitate, dar directorul institutiei a refuzat. Ce pot face in acest caz?

Închis Eu si fiica mea invalida am fost infectate cu COVID si am fost internate in spital

Eu si fiica mea invalida am fost infectate cu COVID. Am fost internata in spital, iar dupa externare am stat cu ea in carantina 2 saptamani acasa. Sunt angajata ca asistent personal. Este corect ca mi-au scos din salariu procentele pentru ca am stat in carantina? Eu doar mi-am executat functia...

Salariu in numerar

Buna ziua. Daca cardul pentru indemnizație a fost blocat, iar acum m-am angajat oficial, pot primi salariu in numerar sau va fi si el reținut?

Salarii restante

Buna ziua. Ce se poate de întreprins în cazul în care o companie nu achita salariul angajaților mai bine de 4 luni? Doar soțul este angajat, soția se afla in concediu de maternitate.

Имеет право финансовый отдел вообще не начислять ЗП?

Добрый день. Я уже почти 3 года работаю в одной компании. В этой же компании работает мой муж уже 2 года. В конце 2019 года была выявлена моя ошибка, за которую должна расплатится в денежном эквиваленте. Я была согласна выдать долг за два месяца, с удержанием в рамере 50% суммы долга из моей ЗП....

Консультация адвоката

Я работал в 2019 году на фирме, которая не оплатила работу в 11.000 лей. Хочу подать иск в суд о возврате денежных средств.

Neachitarea salariului

Buna ziua! Am lucrat in 3 companii (prin cumul) si in una cu serviciu de baza, la moment nu mai lucrez in niciuna. La unele companii nu mi s-a achitat salariul - nici cel oficial si nici concediul nefolosit. Cum sa procedez in asa situatie?

Închis Îndemnizația pentru tinerii specialiști

Buna ziua. Absolvesc anul acesta universitatea Ion Creangă, Pedagogie în învățământul primar, sunt la frecvență redusă, buget. Am activat intr-o grădiniță 1,5 ani, acum nu activez. Pot fi repartizată ca tânăr specialist și să beneficiez de indemnizația pentru tinerii specialiști?