Răspunsuri 165  

Salarii restante

Buna ziua. Ce se poate de întreprins în cazul în care o companie nu achita salariul angajaților mai bine de 4 luni? Doar soțul este angajat, soția se afla in concediu de maternitate.

Имеет право финансовый отдел вообще не начислять ЗП?

Добрый день. Я уже почти 3 года работаю в одной компании. В этой же компании работает мой муж уже 2 года. В конце 2019 года была выявлена моя ошибка, за которую должна расплатится в денежном эквиваленте. Я была согласна выдать долг за два месяца, с удержанием в рамере 50% суммы долга из моей ЗП....

Консультация адвоката

Я работал в 2019 году на фирме, которая не оплатила работу в 11.000 лей. Хочу подать иск в суд о возврате денежных средств.

Neachitarea salariului

Buna ziua! Am lucrat in 3 companii (prin cumul) si in una cu serviciu de baza, la moment nu mai lucrez in niciuna. La unele companii nu mi s-a achitat salariul - nici cel oficial si nici concediul nefolosit. Cum sa procedez in asa situatie?

Îndemnizația pentru tinerii specialiști

Buna ziua. Absolvesc anul acesta universitatea Ion Creangă, Pedagogie în învățământul primar, sunt la frecvență redusă, buget. Am activat intr-o grădiniță 1,5 ani, acum nu activez. Pot fi repartizată ca tânăr specialist și să beneficiez de indemnizația pentru tinerii specialiști?

Închis Se achită salariu in caz de suspendare a contractului?

Buna ziua! Contractul individual de munca a fost suspendat conform art. 77 lit. c CM pe o perioadă nedeterminată. Angajatorul trebuie să achite salariul sau o parte din salariu pentru aceasta perioada?

Am lucrat neoficial si angajatorul nu vrea sa ma plateasca

Am lucrat neoficialși acum pe timp de pandemie am fost alungat de la lucru și angajatorul nu vrea să-mi achite zilele lucrate. Eu am o foaie cu funcția mea și stampila cu semnătura firmei. Ei nu răspund când i-am întrebat de salariu. Ce sa fac?

Achitarea salariului

Am sarcina didactică de 21 ore și 0,5 director adjunct pentru educație. Pentru luna martie mi s-a achitat funcția doar pentru perioada pe care am activat-o la școală. E corect?

Închis Salariu achitat in numerar

Buna ziua. Daca primesc salariul in numerar, are dreptul angajatorul sa nu-mi achite salariul din cauza pademiei de Covid-19. Unii colegi primesc salariul pe card, dar noua (trei persoane) care primim salariul in numerar, nu ne-a fost achitat salariul, au zis ca o sa-l primim in luna mai pentru...

Cum se acorda somajul tehnic?

Salut! As dori sa intreb: daca firma se inchide pe timp de carantina, cum se achita somajul tehnic? In ce conditii si cat trebue sa plateasca salariatilor?