Răspunsuri 324  

Angajatul în timpul concediului a fost pe buletin

Bună ziua. Spuneți-mi, vă rog, dacă angajatul în timpul concediului a fost pe buletin, la următorul concediu i se oferă acele trei zile pentru că nu a fost pe foaie de boală?

Concediul de odihna

Lucrez in gimnaziu ca profesor. Directorul a luat hotararea ca concediul sa fie achitat in fiecare luna cate putin, dar eu vreau ca sa mi se achite concediul o data integral. Ce pot face?

Concediu de creatie sau concediu academic

Sunt cadru didactic. Intrebarea: pot solicita in baza legii acordarea unui concediu pe termen de un an, atunci cand am o vechime de munca de peste 20 ani in aceeasi institutie? De ce beneficii am dreptul?

Foie be boala

Buna. Am o intrebare. Lucrez la o intreprindere (nu de stat). M-am imbolnavit, la spital mi-au dat foaie de boala pe 5 zile. La lucru ni se plateste 15 lei pe zi pentru prezenta + leafa, ies 300 lei lunar pentru prezenta. In caz daca sunt bolnav sau internat in spital, avand foaie be boala...

Contract individual de munca

Apelez la Dvs. pentru o consultatie la care nu pot gasi raspuns la organele competente, in speranta ca ma veti ajuta. Am fost angajată la serviciu prin contract, in locul unei persoane, care era plecata in concediu de ingrijire a copilului. Dupa 6 ani, dna nu a revenit la serviciu, deoarece era...

Concediu pentru ingrijirea copilului

Buna ziua. Are dreptul tatal copilului sa solicite concediu pentru ingrijirea copilului pana la virsta de 3 ani, cu ulterioara revenire la munca, daca mama este angajata oficial, iar acum se afla in concediu de maternitate?

Concediu de maternitate

Buna ziua! La moment, ma aflu in luna a 4-a de sarcina si sunt angajata oficial de 3 ani, insa acum se prevad schimbari la serviciu si anume compania este vanduta. Compania isi va modifica numele si contractele cu angajatii vor fi anulate dupa care vor fi incheiate altele. Spuneti-mi: in cazul...

Pot sa pretind la concediu de maternitate?

Pot sa pretind la concediu de maternitate in caz ca am întârziat cu 5 săptămîni, din neștiință, nimeni nu m-a preîntâmpinat, ultimele 3 luni lucrez oficial? Sotul oficial nu lucrează, la locul de evidentă in spital îmi refuza, dar copilul va apărea deja peste o luna.

Concediu de maternitate!

Bună seara. Sunt în concediu de maternitate din noiembrie 2017. Din septembrie 2018 am ieșit la lucru pe jumătate de salariu profesoară, dar intenționez cât sunt în concediu 64 de zile sa ma angajez part-time la alt serviciu din alt domeniu (nu învățământ). Este posibil asta, dar sa se păstreze...

Concediu anual?

In octombrie voi iesi in concediu de maternitate, vreau pana la concediul de maternitate sa beneficiez de restul concediului anual (28/an - folosit 14, ramas 14 zile). Am dreptul la aceste 14 zile ramase daca nu voi lucra anul deplin (din motiv ca plec in concediu de maternitate)?

Concediu prelungit de îngrijire a copilului

Spuneți, va rog, este adevărat că dacă am ieșit în concediu de îngrijire a copilului in anul 2016 (înainte de a se modifica legea) atunci am dreptul la 3 ani concediu prelungit?

Concediu de maternitate

Buna ziua! Sunt angajata prin contract in locul unei persoane care este in concediu de maternitate. Si vreau sa intreb: eu beneficiez de concediu de maternitate in caz ca imi propun sa nasc un copil?