Răspunsuri 464  

Concediu neplatit

Buna ziua. Sunt angajata in administratie la un spital. In curand imi expira concediul de ingrijire a copilului pana la varsta de 4 ani. In legatura cu pandemia COVID-19 si cu faptul ca gradinitile nu lucreaza, as dori sa-mi iau concediul neplatit pe 3 luni. Se permite asa ceva? Multumesc mult.

Contract de munca pe perioada determinata

Bună ziua. Pe 22.06.2020 am iesit in concediul pentru îngrijirea copilului până la 3 ani, iar pe 30.06.2020 m-am eliberat din funcție din proprie inițiativă, ca să-mi achite concediul de odihnă (restante 90 de zile). Pe data de 01.07.2020 mi-au propus un contract pe perioada determinata de 10...

Concediul de odihna

Buna ziua. Am fost angajată la școală ca profesoara in februarie 2020. Am dreptul la concediu pe vara plătit ca toti profesorii? Pentru cîte zile? Toate colegele mele au primit concedialele, dar eu nu.

Concediere in timp ce sunt pe buletin

Buna ziua. Sunt pe buletin deja de 3 luni cu un picior fracturat. M-au sunat de la serviciu si mi-au spus că dacă nu ies la munca, sa merg sa scriu cerere de eliberare. Au dreptul sa ma concediere atata timp cat sunt pe buletin?

Concediu de maternitate

Buna ziua! Am activat in functie de profesoara, dar acum 9 luni m-am eliberat din motive personale. Am reluat activitatea si lucrez de 3 luni, dupa care plec in concediu de maternitate. Concediul de maternitate se va calcula doar din trei luni lucrate?

Cum se calculeaza concediul in sistemul bugetar in perioada pandemiei?

Buna ziua. Cum se calculeaza concediul in sistemul bugetar in perioada pandemiei? Din cate cunosc, concediul se calculeaza din ultimile 3 luni lucrate. La noi la institutie (spital) care nu activam in aceasta perioada (suntem in somaj tehnic) se calculeaza aceste ultimile 3 luni? Cum este corect...

Am fost concediata in perioada concediului de maternitate

Buna ziua. Am fost angajata pe termen determinat. In aceasta perioada, am iesit in concediu de maternitate. Ulterior am aflat ca am fost eliberata fara a fi pusa la curent. Copilul meu inca nu are varsta de 3 ani. Ce sa fac? Multumesc anticipat!

Concediu de maternitate cu a doua sarcina

Buna ziua! La moment ma aflu in concediu de maternitate si pe 23 iunie trebuie sa ies la munca. Sunt insarcinata cu al doilea copil in luna a 3-a si nu am posibilitate sa ies la munca! Spuneti-mi, va rog, ce sanse am si cum pot face sa ies in concediu de maternitate si sa pastrez locul de munca?

Dreptul la concediul nefolosit

Daca am lucrat 6 ani intr-o firma si in aceasta perioada nu mi-am luat deloc concediu, acum cand ma eliberez din propria dorinta, am dreptul sa-mi fie achitat concediul nefolosit?

Cum sa primesc concediu de odihnă nefolosit?

Am 90 de zile de concediu de odihnă nefolosite, dar peste 5 zile trebuie sa ies in concediu pentru îngrijirea copilului până la 3 ani. Cum pot sa primesc concediul de odihnă nefolosit?

Anunțarea angajatorului despre sarcină

Bună ziua. Cu cât timp înainte trebuie să anunți angajatorul că ești însărcinată? Este vreo lege ceva? Întreb din considerentul că eu activez în calitate de profesoară, iar repartizarea orelor se face vara. În cazul în care voi anunța acum poate să-mi de-a doar o clasă, respectiv salariul va fi...

Revenirea din concediul de ingrijire a copilului

Buna ziua! Ma aflu in concediu de ingrijire a copilului care in septembrie implineste 2 ani, iar in locul meu este angajata alta persoana. Cand am scris cererea pentru concediu de ingrijire a copilului pana la virsta de 3 ani, am mentionat ca data de revenire 03.09.2021. E posibil sa revin la...

Două concedii de maternitate consecutive

Bună ziua! Sunt angajată la MAI, iar acum mă aflu în concediu de maternitate cu primul copil, dar sunt însărcinată din nou. Dintr-un concediu de maternitate voi merge direct în altul. Cum mi se va calcula indemnizaţiile de maternitate și cea pentru copil? Mulţumesc anticipat!

Concediu anual

Buna ziua. Am iesit in concediu de maternitate, dar nu am primit concediul anual. Pot sa-l primesc, se calculează pe anul in care am lucrat?

Dreptul la concediu achitat după 9 luni de munca

De la mijlocul lunii august 2019 până acum sunt profesor la un liceu privat. Am dreptul la cocediale depline de 62 de zile? Urmează să scriu cerere de eliberare din proprie inițiativă.