Răspunsuri 558  

Отпуск до 6 месяцев работы

Добрый день. Я устроилась в государственное училище мастер-инструктором, срок работы 3 месяца. 1 июля все учителя уходят в отпуск. У меня двое детей - в возрасте 6 и 2 лет. Полагается ли мне отпуск?

Молодой специалист

Добрый день. Я молодой специалист (учитель), вышла в декрет. После выхода из декрета, считаются ли 3 месяца (до рождения ребенка/больничный) как часть из 3 лет?

Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Închis Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Când se achită concediul anual platit?

Bună ziua. Vreau să știu când se achită concediul anual platit. Am citit undeva ca concedialele se achita cu cel puțin 3 zile inainte de ieșirea angajatului în concediu. Țin să menționez că angajatorul este Primăria Chișinău. Care sunt pași de urmat pentru a primi banii care mi se cuvin? Mulțumesc.

Concediu parental

Bună ziua. Mama primește de la locul de muncă indemnizația pentru primul copil (la moment nu este eliberată și nici nu vrea să se elibereze) și este însărcinată cu al doilea copil. Poate tatăl (care la fel activeaza oficial) să primesca indemnizatia pentru al doilea copil și să iasă în concediu...

Concediu anual plătit

Buna ziua. Este obligat angajatorul sa ofere concediu anual plătit sau poate refuza data stabilita de angajat, oferindu-i concediul mai târziu (dar tot în același an)?

Concediul de îngrijire a copilului

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului, dar vreau să revin la serviciu. Poate soțul sa își ia concediu neachitat de îngrijire a copilului, iar eu să revin la muncă și să primesc indemnizația și salariul?

Cum pot sa depun buletinul de boală și cerere pentru concediu?

Buna ziua. Sunt angajat din 2021, contract individual de muncă. Nu am fost eliberat oficial, dar nu am primit salariul în totalitate nici pe 2021. Întreprinderea nu lucrează, dar este activă, nu este în procedură de lichidare. Oficiul este permanent închis, administratorul nu răspunde la...

Concediul de studii

Bună ziua! Concediul de studii este achitat sau nu? Concediul se acordă doar pe ziua examenului sau pentru întreaga perioada de sesiune?

Concediu medical

Buna ziua. O persoana care este angajata in Republica Moldova a facut 2 interventii chirurgicale peste hotare. Care sunt conditiile pentru concediu medical?

Concediu de maternitate

Buna ziua. Sunt angajata la 2 întreprinderi, urmează sa ies in concediu de maternitate. Pot sa beneficiez de indemnizații de la ambele instituții?

Как я могу доказать что была в отпуске по уходу за ребенком?

Добрый день! При начислении пенсии мне не учтен период ухода за ребенком до 3 лет в 1999-2002 году на том основании что это не указано в трудовой книжке. Как я могу доказать что была в отпуске по уходу за ребенком?

Acordarea concediului prenatal

Bună ziua. Soția mea în prezent se află în concediu de îngrijire a copilului, indemnizația și concediu prenatal au fost calculate în baza salariului ei. În cazul celui de-al doilea copil, este posibil să fie calculate concediul prenatal și indemnizația lunară în baza salariului soțului?