Răspunsuri 639  

Nou Pansie pentru intretinerea fostului sot

Buna! A avut cineva asa caz, ca dupa divort, fostul sot sa ceara pensie de intretinere pentru sine, deoarice inainte de divort obtinuse grad de invaliditate, iar parintii sunt pensionari si nu pot sa il ajute? Intrebarea este pentru cat timp a stabilit instanta sa fie achitata pensia si valoarea...

Nou Pensie alimentara pentru copil

Buna ziua! Am un copil de 16 ani. Cu tatal copilului nu am fost casatoriti, am locuit separat. Pot sa primesc pensie alimentara pentru copil macar de la 16 pana la 18 ani, daca il dau in judecata? Eu sunt invalida din copilarie.

Nou Cum pot beneficia de pensie de intretinere a copiluilui?

Buna ziua. Cum pot beneficia de pensie alimentara din partea fostului soț? Am un copil de un an de zile și nu ne ajuta cu nimic. Noi nu am fost căsătoriți și nici in certificatul de naștere al copilui nu l-am scris ca tata. Cum pot proceda? Va rog din suflet. Multumesc!

Nou Pensie alimentară

La un salariu de 6.500 lei, ce suma trebuie achitata ca pensie alimentara?

Neplata pensiei alimentare

Bună ziua. Fostul soț nu achita pensia alimentară deja de mai mult de 1 an. Titlul executoriu se afla la executorul judecătoresc. A fost dat în judecată pe art. 318 alin. 1 și 319 alin. 1 CC, a fost declarat vinovat și i-a fost aplicată amendă. Asta este tot ce s-a făcut. Ce se poate de făcut în...

Pensie de intretinere de la tatal plecat in strainatate

Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara pentru copilul minor. 1. Parintii sunt divortati. 2. Copilul a ramas cu mama si tatal este obligat sa achite pensie de intretinere, dar pana acum nu a platit nimic. 3. Tatal este plecat la munca in Polonia. Intrebare: Exista...

Cum pot trimite bani copiilor ca sa nu ajunga la fosta soacra?

Buna! Sunt divortat, fosta sotie este plecata peste hotare, copiii stau cu fosta soacra, cu care sunt in relatii foarte rele. Cum pot trimite bani copiilor (care n-au majoratul)? Daca banii ajung la fosta soacra, ea ii foloseste cum vrea, nu neaparat pentru copii.

Anularea datoriei la achitarea pensiei alimentare

Vreau sa-l scot pe fostul sot de la datoria la achitarea pensiei alimentara. Timp de 10 ani nu a plătit nimic, atunci copiii erau in grija mea. Acum copiii, de 18 și 15 ani, locuesc cu el in Portugalia. Care este procedura, unde trebuie sa ma adresez? Va multumesc anticipat!

Pensia alimentara

Cat trebuie sa achite sotul pensia alimentara dupa divort, daca nu este angajat, pentru 2 copii: unul de 7 ani si altul de 14?

Mărimea pensiei alimentare

Care este suma minima de pensie alimentară? Dacă soțul are indicat salariul oficial 2.000 lei (dar in realitate el primeste mult mai mult), care va fi suma pensiei alimentare pentru un copil?

Data plății pensiei alimentare!

Buna ziua! Am divorțat la notar, iar dilema mea este: de când se plătește pensia alimentara? De la data depunerii cererii de divorț sau de la data pronunțării divorțului?

Алименты на ребёнка

Мы с мужем продолжаем находиться в законном браке, но не проживаем совместно чуть более одного года. У нас есть сын, рождённый в браке, которому сейчас 3 года и 10 месяцев. Муж с недавнего времени отказывается помогать ребёнку материально. Я хочу подать исковое заявление в суд о взыскании...