Răspunsuri 534  

Pensie alimentara

Buna ziua. Urmeaza sa avem procesul de divort (sotul m-a dat). Cum e posibil sa depun cerere de stabilire a domiciliului copilului minor cu mine si sa cer pensie alimentara? E posibil in cadrul procesului de divort sa prezint cererea, sau numai dupa ce va fi stabilit divortul? Intrebarea e:...

Pensie alimentara

Fara divort se poate obtine pensie alimentara si cat timp dureaza procesul?

Divort la notar si pensie alimentara

Buna ziua. In cazul in care divortul se face prin notar, este posibil sa fie indicata in context pensia alimentara obligatorie in fiecare luna sau nu? Astept un raspuns. Multumesc!

Închis Pensie alimentară și partajare

Buna ziua. Suntem divorțați cu soțul din noiembrie 2018. Fiind plecată cu copiii din țară, am încheiat contract cu un avocat. Pe 15 martie 2019 cererea de pensie alimentară a fost depusă. Si niciun răspuns, totul se amână si se amână. Ce pot face?

Sotia a dat la divort cu doi copii minori

Avem de impartit un apartament. Spuneti-mi, va rog, daca pe cale amiabila la notar este posibil ca eu sa renunt la o parte din pretul achitat pentru procurarea a 1/2 de catre sotie in contul pensiei alimentare platita copiilor. Daca este posibil, care este riscul incheierii unei astfel de...

Pensia alimentara

Bună ziua! Vreau sa divorțez de soția mea cu care avem un copil de 1 an și 3 luni. Eu locuiesc în Austria. Vreau sa știu: dacă divorțez în Romania, pensia pentru intretinerea copilului se calculează în funcție de salariul de aici sau minimul din Romania?

Fosta sotie nu-mi permite sa-mi vad copilul

Buna ziua! Am cateva intrebari. Fosta sotie nu-mi permite sa-mi vad copilul de 8 luni si vrea sa ma decada din drepturi parintesti. Eu vreau sa achit pensia alimentara, dar ea face tot ce este posibil ca sa traga de timp. Prin urmare, vreau s-o dau in judecata ca sa stabilim pensia alimentara...

Pensia alimentara

Buna ziua! Dupa divortul parintilor, tatal a fost lipsit de drepturile parintesti din cauza neachitarii pensiei alimentare. Noi (copiii lui) avem 30, respectiv 26 ani. Lui i-a venit scrisoare de la judecata sa achite pensia alimentara de pe parcursul anilor (o suma mare). Putem noi anula aceasta...

Pot obtine un avocat gratuit?

La moment sunt in concediu de maternitate, nu lucrez vreau ca tata copilului sa plateasca pensie alimentara.

Închis 1/4 din salariu?

Bună ziua! Spuneți-mi vă rog, câte % din salariu i se cuvine pensie alimentară unui copil de 13 ani, cu grad accentuat de invaliditate? Tot 1/4 din salariu? Mulțumesc anticipat!

Închis Cum pot sa schimb executorul judecatoresc

Buna ziua! Am asa o problema! Executorul judecatoresc nu raspunde la apelurile mele. I-am spus ca fostul soț nu achita pensia alimentară pentru întreținerea copilului minor si ma tot amâna de azi pe mâine. Cum pot sa-l schimb?

Închis Pensie alimentara

Eu am trait in concubinaj cu un barbat si avem impreuna doi copii. Ne-am despartit aproape doi ani in urma. El este in puscarie. Pot sa cer pensie alimentara de la el, daca nu este scris in certificatul de nastere ca tata?