Răspunsuri 138  

Indemnizația pentru copil

Dacă am o datorie supusă executării, adică se află la executor judecătoresc, îmi poate cumva crea impediment la stabilirea indemnizațiilor pentru copil nou născut sau a concediului de maternitate? Mulțumesc!

Indemnizația

Buna ziua. Am o prietena însărcinată în luna 7. Medicul de familie i-a spus că nu poate primi concediu medical fiind că nu lucrează și nu e măritată. Așa e drept?

Concediu de maternitate

Buna ziua! La moment, ma aflu in luna a 4-a de sarcina si sunt angajata oficial de 3 ani, insa acum se prevad schimbari la serviciu si anume compania este vanduta. Compania isi va modifica numele si contractele cu angajatii vor fi anulate dupa care vor fi incheiate altele. Spuneti-mi: in cazul...

Concediu de maternitate!

Bună seara. Sunt în concediu de maternitate din noiembrie 2017. Din septembrie 2018 am ieșit la lucru pe jumătate de salariu profesoară, dar intenționez cât sunt în concediu 64 de zile sa ma angajez part-time la alt serviciu din alt domeniu (nu învățământ). Este posibil asta, dar sa se păstreze...

Închis Indemnizatie din Moldova

Buna ziua. Am luat un copil sub tutela si ne aflam in Transnistria. Putem primi indemnizatie in Moldova?

Indemnizatia

Buna ziua. Sotul primeste indemnizatia pe copil lunar timp de 3 ani. Dupa divorț, el mai poate primi indemnizatia data?

Indemnizații la nastere

Pot primi indemnizații la nastere, daca copilul are deja 3 anisori si este nascut in alta țară, dar acolo nu am primit bani de la stat?

Concediu de ingrijirea copilului

Buna. Fiind tata, am stat in concediu de ingrijire a copilului, mi s-a achitat 30% din salariu, dar m-am reangajat. De la 1 iulie 2019, părinții care beneficiază de indemnizații pentru creșterea copilului și se încadrează în câmpul muncii, vor primi și indemnizația și salariul. Eu m-am reangajat...

Concediu de maternitate

Buna ziua! Sunt insarcina, dar abia termin universitatea si nu am reusit sa lucrez oficial. Iar sotul dupa 2 ani lucrati la stat, s-a concediat si s-a intors sa faca studii in alt domeniu. Vine ca ambii suntem studenti. Ce pot primi eu in asa caz de la stat?

Indemnizaţie lunară pentru îngrijirea copilului (beneficiar tata)

Spuneti-mi, va rog, daca eu ca tata vreau sa iau indemnizatia lunara si sa ma intorc la lucru cu program redus, mama, fiind angajata in sectorul public, poate sa-si ia concediu de maternitate neachitat pe 3 ani? Sau cum se poate de rezolvat sa ramana angajata si sa nu trebuiasca sa se concedieze?

Compania si-a schimbat denumirea/concediu de maternitate

Compania in care activez de mai bine de un an, si-a schimbat denumirea si toți angajatii au fost concediati (fictiv) si a doua zi angajati din nou. Intrebarea mea este: daca eu sunt insarcinata de o luna cum mi se va acorda indemnizatia? Daca nu am 12 luni activate inca in firma noua, voi mai...

Închis Indemnizatie pentru copil

Buna ziua. Fiica mea este gravida si nu lucreaza la moment, sotul ei este la munca in Romania. Ar putea sa primesaca indemnizatie fiica mea de pe mine, mama ei (lucrez oficial)?