Răspunsuri 202  

Nou Indemnizație parentală până la 3 ani

O persoană a lucrat în sistemul educațional în anul de învățământ 2017-2018, respectiv în anul 2018-2019 nu a lucrat și a reluat activitatea în anul 2019-2020 (din luna octombire 2019), iar la începutul lui iunie 2020 a ieșit în concediu de maternitate. Poate beneficia de indemnizația parentală...

Nou Indemnizația de maternitate 2020

Bună. Cunoașteți cumva când CNAS va transfera indemnizația de maternitate daca am depus cererea pe 4 mai? Mersi.

Indemnizatii pentru copil

Buna ziua! Daca tatal copilului este angajat oficial, el poate sa beneficieze de indemnizatie unica si de indemnizatia lunara pana la 2 ani si 2 luni, in cazul in care sotia este la fel angajata oficial?

Îndemnizatie pentru copil

Dupa ce am nascut, am inceput sa primesc indemnizatia pentru ingrijirea copilului in suna de 640 lei, pe care o primesc si acum. Dupa cateva luni, m-am angajat oficial in cu un salariu complet. Trebuie sa ma dezic de indemnizatie sau pot sa o primesc in continuare?

Viza de reședința și sarcina

In cazul când sunt însărcinată, dar nu am viza de resendinta, e posibil sa primesc indemnizatia de maternitate? La CNAS au zis ca am nevoie obligatoriu de viza! Dar eu am activat oficial și am crezut ca e posibil sa primesc! E nevoie de viza și in cazul indemnizației unice?

Indemnizație paternala

Buna ziua! Daca ambii soți muncesc oficial cu contract de munca, putem beneficia de îndemnizatia paternala? Multumesc anticipat!

Concediu de maternitate

Buna ziua. Eu ma aflu in concediu de ingrijire a copilului (copilul are 1an si 9 luni) si la moment vreau sa ies la serviciu. Voi primi si mai departe indemnizatia pentru copil sau nu?Mulțumesc mult!

Închis Concediul maternal

Buna! Sunt angajata intr-o institutie publica, dar la moment ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la 3 ani si sunt insarcinata cu al doilea. Intrebarea este: pot beneficia de cele 120 de zile platite de stat? Sau daca sunt in concediu cu primul copil, nu am dreptul? Multumesc anticipat.

Concediu de maternitate

Buna. Sunt angajata intr-o interprindere privata, dar acum, din cauza pandemiei, nu activam. Administratia a decis ca este necesar sa semnez concediu din cont propriu pe o perioada de 60 zile, dar eu sunt insarcinata. Intrebarea mea este: daca scriu cerere pentru concediu din cont propriu, asta...

Închis Concediul de ingrijire a copilului

Buna ziua. Am un copil de 1 an si 6 luni si curand trebuie sa nasc al doilea copil. E posibil ca sotul sa beneficieze de concediu de ingrijire a ambilor copii, daca eu nu lucrez si pana in prezent primesc indemnizatia lunara de la stat de 640 lei? Se face un recalcul pentru primul copil?...