Răspunsuri 59  

Casa privatizata, insa pamintul nu

Buna ziua. Daca casa este privatizata, insa lotul de pamint pe care este amplasata casa nu este privatizat, care sunt riscurile de a ramane fara nimic? Multumesc!

Vanzare-cumparare teren

Buna ziua. Spuneţi-mi, vă rog, dacă un teren agricol este dat în arendă pe un termen mai mare de 10 ani şi respectiv este înregistrat la cadastru, pot vinde terenul dat Mulţumesc anticipat!

Închis Contract vanzare-cumparare

Buna ziua! Am si eu o mica intrebare. Recent am cumparat un garaj de 200 m2, dar terenul aferent imobilului este a primariei. Sunt in drept acum sa cumpar terenul asta de la primarie? Mentionez ca vechiul proprietar are niste datorii de arenda la primarie pentru terenul dat pe vreo 5-6 ani. Acum...

Contract arendă a unui teren agricol

Bună ziua. Mă interesează un contract elementar de arendă a unui teren agricol de către persoană juridică de la persoană fizică. Mulțumesc.

Schimbarea liniei de hotar

Buna! As dori sa stiu: e posibil de schimbat linia de hotar intre vecini? Casa e construita tare demult chiar pe hotar si as dori sa schimb linia de hotar cu 1 metru de la casa. E posibil? Mersi!

Comasarea terenuri agricole

Detin cu drept de proprietate terenuri agricole cu o suprafata de 53 ha, ceea ce constituie 99% din masiv. Restul terenurilor de 1% ma impiedica sa fac comasarea lor intr-un nr. cadastral. Este vre-o procedura legala ca acest procent sa-l mut in alta parte?

Drumul public trece peste terenul de construcție.

Proprietarul terenului de 6 ari nu a îngrădit lotul conform titlului și prelucra o suprafață mai mare de pământ, după cum era disponibil lotul. Ulterior au mai fost dat un rand de case și drumul public trece peste acest teren care aparține proprietarului cu 6 ari. Cum putem clarifica situația?...

Casa cu 2 proprietari

Pe un teren ce apartine unei persoane, am ridicat de comun acord o casa duplex, cu intelegerea ca ulterior una din aceste case sa ne fie transmisa cu drept de proprietate prin contract de donatie. Acum intrebarea este: cum putem face acest lucru, mai intai ar trebui sa divizam terenul? Sau...

Inregistrarea bunului imobil

Doresc sa inregistrez bunul imobil - un teren si casa construita pe el. La masurari, s-a connstata ca sunt 15 ari si nu 11 ca in documentul oficial. Este vre o posibitate de a inregistra restul 4 ari? Terenul asa a fost mereu, din buni strabuni.

Cumpărare teren

Bună ziua. Urmează sa cumpărăm un teren de casă. Spuneți-ne, vă rog, care sunt pașii pe care trebuie să-i facem. Unde înregistrăm noul act de proprietar? Mulțumesc!

Închis Împărțirea terenului

Bună ziua. Noi am cumpărat jumătate dintr-o casă și o magazie, care sunt amplasate pe un teren destinat construcțiilor. Terenul este al primăriei (foste case de stat). Acum se împarte terenul pe cote părți. Spuneți-mi, vă rog, se ia în calcul numai suprafața casei sau și a magaziei. Casa are...

Vecinul a facut masurari de teren fara prezenta mea

Vecinul a facut masurari de teren fara prezenta mea. Verificand terenul pe portalul www.geoportal.md, am descoperit ca au stabilit hotarul nemijlocit pe peretele casei din gospodaria mea. Cum sa rectific aceasta situatie?

Se poate privatiza o portiune de teren?

Buna ziua! As vrea sa stiu: daca gardul a fost adaugat cu 1 metru in partea drumului, lasand inca 5 metri disponibili, se poate de privatizat acel metru si unde de adresat?

Închis Terenul dintre doi vecini

Buna ziua. Intre noi si vecini este o bucata de pamint de aprox 10 m.p. Aceasta bucata este a nimanui (terenul se afla intre ograzile noastre, iar in spatele lui vecinii au ocol pentru animale). Vecinii recent au ingradit bucata data cu gard. Cum putem face sa o privatizam noi? La cine sa ne...