Răspunsuri 244  

Atribuirea unui teren pentru constructii

Buna ziua. In cazul in care familia nou-formata nu detine imobile si nu a detinut nici la momentul oficierii casatoriei (6 ani in urma), dar la acel moment nu a stiut ca e posibila depunerea unei cereri pentru atribuirea unui teren de constructii, este posibila depunerea unei astfel de cereri...

Defrișarea arborilor pe teren propriu

Bună ziua. Dețin un teren agricol pe care au crescut mai mulți salcâmi. Pot să-i defrișez pentru a utiliza terenul conform destinației, sau am nevoie de o autorizație? Mulțumesc.

Vecini in curte comuna

Buna ziua. Suntem doua familii intr-o curte. Casa este privatizata, dar terenul (curtea) - nu. Vecinii au cale de acces chiar prin fata casei noastre si ne deranjeaza, produc galagie, inclusiv noaptea. Cum pot delimita curtile?

Vecini iresponsabili

Buna ziua. Am niste vecini care nu isi ingrijesc gradina de ani de zile. Cum ii pot obliga pe cale legala sa curate buruienile (inalte cat gardul) la o distanta de macar 2 m de la hotar. Buruienile din gradina lor este habitatul perfect pentru sobolani si alti daunatori. Cand iarba aceasta din...

Cum pot contacta proprietarul unui teren?

Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren. Cunosc numele proprietarului, dar nu stiu cum pot sa-l contactez. Stie cineva vreo metoda de a gasi o persoana, daca stii numele si numarul cadastral al proprietatii lui?

Cumparare lot de pământ

Bună ziua. Aș dori să cumpăr un teren pentru construcții situat în Stauceni. Vreau să-l cumpăr de la primărie. O pot face doar prin licitație, sau care este procedura?

Casa de locuit pe teren agricol

Salut! Avem o ofertă la preț avantajos de casa construită din carcas metalic, dar pe un teren cu destinație agricolă. Casa nu este înregistrată la cadastru, dar proprietarii sustin ca sunt in proces de înregistrare a imobilului cu titlu de casa a agricultorului. Care sunt riscurile de procurare...

Închis Vânzarea cotei părți

Buna ziua. Dacă unul din coproprietari își vinde cota sa parte dintr-un teren, dar hotarele nu sunt stabilite (pe teren sunt construcții), care sunt consecințele și ce se poate de făcut pentru a preveni aceasta? Mersi anticipat.

Acces la gradina limitat prin poarta

Bună! Dețin un teren cu mod de folosinta gradina intr-un masiv de teren care a fost ingradit pe perimetru și instalata poarta la intrare spre terenurile care se afla in proprietatea mai multor persoane, altele decât cel care a efectuat lucrarile. E nevoie sa ne adresam in instanta ca sa scoatem...

Teren agricol de vanzare

Buna ziua. Daca persoana locuieste la Chișinău, iar terenul pe care vrea sa-l vanda se află în raionul Soldanesti, unde trebuie perfectat actul de vanzare-cumparare?

Privatizare teren

Bună ziua. Lângă terenul pe care se află casa este un alt teren, care e public, din câte am verificat are destinația de grădină. În acest caz pot solicita primăriei sa mi-l vândă direct mie sau ei trebuie să facă o licitație?

Donație sau vânzare?

Bună! Vreu sa vând un teren de 0,06 ha. Cumpărătorul insistă să perfectăm contract de donație, dar nu vânzare-cumpărare. Ce este mai sigur si mai ieftin? Mersi.

Vecinul foloseste terenul meu privat fara acordul meu

Buna ziua. Detin un teren privatizat in suburbii. Cand am revenit in tara dupa mai multi ani, am gasit terenul meu ingradit de catre vecin fara acordul meu care a plasat mai multi caini pe acesta. Care este pedeapsa legala pentru asemenea fapte si cum trebuie sa procedam?

Recipisă/gaj

Bună ziua. O persoană dorește să ia cu împrumut o sumă de bani. Putem să facem o recipisa, ca în cazul în care nu-mi întoarce banii într-un termen anumit, să primesc cu totlu de recompensă un lot de pământ deținut de acea persoană?

Drum de acces

Buna ziua. Detin un teren inconjurat de alte terenuri private, fara a avea acces direct la drumul public. Este obligat proprietarul terenului, prin care as avea cea mai scurta cale de acces la drumul public, sa-mi ofere dreptul de a trece peste terenul lui, inclusiv cu automobilul? Daca este...